ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Здраве » Бъдещи родители

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)
додо
оптимистка

Регистриран: 28.05.2006
От: София
Какво мислите по този въпрос?...
    #2683563 - 22.08.2010 22:47

Здравейте!
Искам да споделя нещо, което забелязах преди много години и от тогава непрекъснато обръщам внимание на това - в смисъл наблюдавам много хора, различни от всякъде /така да се каже/, но резултатът е един и същ...Лично на мен, това явление ми е много интересно, започнах с него да си обяснявам много народни обичаи, обществени порядки в миналото /нашето време отрече много традиции като "остаряли предразсъдъци", но дали това винаги е така?...винаги съм мислела, че "покрай сухото гори и суровото" и това всъщност е едно потвърждение.../...
Та...става въпрос за бременността...Аз съм майка на 2 деца. Не мога да кажа, че съм красавица,нито че баща им беше красив, но че децата ни бяха много красиви /и като бебета и като дечица/ - мога да го кажа...И не защото бяха "моите деца" - всички ми го казваха, жените искаха да имат деца като моите...Стана ми интересно и започнах да се оглеждам наоколо - забелязах много красиви жени, които имат направо грозни бебета и обратното - направо грозни жени с красиви бебета...Сега...Не знам дали съм права, но доколкото имам контакти с много хора, смятам, че ако жената обича силно по време на бременността, се ражда красиво бебе!...За това , може би, в миналото е било толкова важно "да се угажда всичко" на бременна жена, да се прави всичко, за да обича мъжа си и хората около себе си...Как Ви се струва това мое умозаключение?... Съгласни ли сте?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
lessi
с рогата напред

Регистриран: 16.09.2005
От: Chicago NW suburbs
Re: Какво мислите по този въпрос?...
    #2686802 - 29.08.2010 04:15 [Re: додо]

не. явно са ни различни представите за хубаво и грозно.

Gomorrah
Found

Регистриран: 04.06.2004
От: нас си
    #2705982 - 15.10.2010 00:41 [Re: додо]

Странна логика, според мен. Аз пък съм на мнение, че всяко следващо поколение е по-красиво от родителите си. Независимо хубави или грозни, децата са по-красиви. И какво точно значи грозен човек? Всеки си има уникални черти и дори в първия момент да се отблъснем от дадена визия, ако се загледаме ще видим и красотата. Когато бях малка имаше едно момиченце, мислех, че е много грозна, но не можех да сваля поглед от нея когато я видех. Красива беше по уникален начин. Може би не всеки може да види красотата.

А това за угаждането на бременната жена е за да не пометне

--------------------
You think I'll cry? I won't cry!
My heart will break before I cry!
I will go mad.

v_antonova1986
неориентиран

Регистриран: 27.10.2010
    #2711642 - 28.10.2010 11:23 [Re: додо]

Цитат:

Здравейте!
Искам да споделя нещо, което забелязах преди много години и от тогава непрекъснато обръщам внимание на това - в смисъл наблюдавам много хора, различни от всякъде /така да се каже/, но резултатът е един и същ...Лично на мен, това явление ми е много интересно, започнах с него да си обяснявам много народни обичаи, обществени порядки в миналото /нашето време отрече много традиции като "остаряли предразсъдъци", но дали това винаги е така?...винаги съм мислела, че "покрай сухото гори и суровото" и това всъщност е едно потвърждение.../...
Та...става въпрос за бременността...Аз съм майка на 2 деца. Не мога да кажа, че съм красавица,нито че баща им беше красив, но че децата ни бяха много красиви /и като бебета и като дечица/ - мога да го кажа...И не защото бяха "моите деца" - всички ми го казваха, жените искаха да имат деца като моите...Стана ми интересно и започнах да се оглеждам наоколо - забелязах много красиви жени, които имат направо грозни бебета и обратното - направо грозни жени с красиви бебета...Сега...Не знам дали съм права, но доколкото имам контакти с много хора, смятам, че ако жената обича силно по време на бременността, се ражда красиво бебе!...За това , може би, в миналото е било толкова важно "да се угажда всичко" на бременна жена, да се прави всичко, за да обича мъжа си и хората около себе си...Как Ви се струва това мое умозаключение?... Съгласни ли сте?

Не смятам така. Грях е да се каже, че едно дете е грозно. Всички деца са красиви. В пубертета се появяват разни черти, които могат да се нарекат "грозни". Поне такива са наблюденията ми върху мен и околните.

--------------------
http://www.lipovon-bg.com

додо
оптимистка

Регистриран: 28.05.2006
От: София
    #2714808 - 05.11.2010 23:11 [Re: ]

Не...мисълта ми е друга...Не става въпрос за уважение, отговорност...а за ЛЮБОВ!...Може би знаеш нежелани деца, които са били красиви, но въпросът не е дали те са били желани или не, а дали майка им е била влюбена и колко силно е обичала, дали е обичала или е мразела, дали е изпитвала положителни или отрицателни чувства и колко силни са били те!...Пак казвам - не става въпрос за децата изобщо /в смисъл, когато пораснат повечето приемат наследствени черти/, а за малките деца!...Изобщо всички дечица са много очарователни по своему - това е така, разбира се, но разбира се че има и красиви и грозни малки дечица и бебета...Как може да си обясните Лиза Минели, която отдавна не е дете, разбира се, но е определено грозна, когато майка й е била много голяма красавица, баща й също е симпатичен...Пак казвам - не говоря за очарование, а за красота!...Аз познавам много деца, родили се след като майките им са правили неуспешни опити да ги махнат, които са с проблеми в очите - още от 1-2 годинки са с очила...тук наистина проблемът е физиологически, физически, ако мога така да кажа, но при много лощи емоции по-чувствителните жени могат дори да пометнат...Ако жената е силно влюбена, това се отразява на детето без съмнение и то по един прекрасен начин - една красота за душата и очите...Не мога да твърдя, че това е така - не съм правила такава сериозна статистика, но колкото пъти съм се сблъсквала с откровена детска грозота, толкова пъти се е потвърждавала тази "теория"...Децата изкупуват греховете на родителите си - за кой ли път се сблъсквам с потвърждение на това библейско твърдение...Не е грях секса, грях е секса без любов.../така излиза, ако приемем това за вярно/...Въпросът ми беше за вашето лично мнение въз основа на личният ви опит, а не на етични и моралистични разсъждения...Очаквам нови мнения...Мисля, че това е важно - чудесно е да се раждат прекрасни, здрави бебета, дечица...

pijps
член

Регистриран: 14.06.2010
    #2724141 - 03.12.2010 11:15 [Re: додо]

Много съмнително...

Mimk0oo
неориентиран

Регистриран: 20.01.2012
    #2867459 - 20.01.2012 15:39 [Re: додо]

Това е много относително.. да кажеш кой е красив и грозен (лични предпочитания за какво? Естетика.. май ще включим много етика тук).. по принцип това е само лично мнение и аз също така не смятам, че децата трябва да бъдат делени на грозни и хубави и се възмущавам, че една майка вероятно на средна възраст си позволява да се изказва по този грозен начин със сектантска суеверна философия.

--------------------
При лекарска грешка ->Българска Асоциация за Закрила на Пациентите[/b
Защитете правата си ^_-  ^ ^

filame

Регистриран: 23.08.2011
    #2874794 - 10.02.2012 04:56 [Re: Mimk0oo]

додо, не знам дали четеш още тук, но аз все пак реших да се изкажа. С познанията ми по биология (които са твърде скромни), трябва да ти призная, не намирам обяснение на питането ти. Човек взема гени от родителите си, както и притежава свои собствени (уникални) черти. Има деца, направени от любов, други от насилие, трети по грешка, четвърти от отчаяние и по други причини. Не виждам връзка между това как са правени (като моментно състояние) и после как изглеждат визуално. От друга страна, ако така ти харесва да си мислиш, създава ти положителна нагласа и ти помага да се съхраниш - не виждам защо да не можеш да приемеш това обяснение

Си Ди
гаргойл

Регистриран: 13.01.2004
От: Варна
    #2885853 - 14.03.2012 21:17 [Re: v_antonova1986]

Цитат:

В пубертета се появяват разни черти, които могат да се нарекат "грозни".

Всъщност не са грозни, а несъразмерни - откъдето и липсата на симетрия и пропорционалност, леката сякаш "грубост", неодяланост - различните части сякаш следват собствен график за растеж, но за няколко години се "напасват" и се избистря окончателния вариант..

Не че после не продължават да ти растат ушите, да речем ..
Но иначе е абсурдно да се търси връзка между "красота" и "угаждане"
Апропо, едно мое познато бебе, което беше грозно дори според майка му като ..как беше един сполучлив израз на УУдхаус - някакъв бифтек, както и да е де, та от това грозно пате, както си му е редът, израсна един доста красив лебед под човешкия вариант..
Та така, в приказките нищо не е случайно.

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  tender™, Dr.G 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 2572

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.04 seconds in which 0.027 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.