Magestic
член

Регистриран: 09.08.2011
От: някъде в БГ
|
Re: Не искам в БГ защото тук нямам приятели
#2862173 - 04.01.2012 16:46
[Re: Mimi 1]
|
|
|
Цитат:
Човек не може да избяга от себе си.
Според мен той не иска да избяга от себе си
-------------------- Колкото повече, толкова повече.
|
Magestic
член

|
#2862174 - 04.01.2012 16:49
[Re: znaiko]
|
|
|
Цитат:
Недей така, има много свестни нашенци по тия земи. Ако те потърсим, ще e за хубаво и ще видиш, че сам ще започнеш да ни се обаждаш.
Ами да, то човека затова иска да се махне от БГ, защото всички или почти всички свестни са извън БГ.
|
Хуанита

Регистриран: 08.12.2004
От: BW
|
#2862201 - 04.01.2012 19:05
[Re: Magestic]
|
|
|
Цитат:
Ами да, то човека затова иска да се махне от БГ, защото всички или почти всички свестни са извън БГ.
. Не съм съгласна с това. Убедена съм, че голяма част от българите, пръснати по света, имат скъпи приятели в България. Аз съм сравнително близо, но въпреки това рядко се прибирам и като го направя все не ми стига времето да видя всички, които искам. Има свестни и добри хора в България.
|
canon
На изток от рая

Регистриран: 23.12.2003
|
#2862230 - 04.01.2012 20:28
[Re: Хуанита]
|
|
|
Aз го разбрах по-скоро като искам да се махна , защото търся нова среда . Нещо като " Не искам в Нова Зеландия защото тук нямам приятели" Всичките ми близки само ме използват и всичките ми познати се чудят как да емигрират към Австралия или Англия...
Не мисля , че в случая държавата има значение.
|
Дзвер
wavedancer

Регистриран: 24.05.2004
|
#2862231 - 04.01.2012 20:30
|
|
|
Цитат:
Не си падам много по обобщенията. Не всички българи забиват нож в гърба. Някой ден може и да се изненадаш като установиш, че това не е нашенска черта, а човешка и се среща навсякъде по света. По-скоро промени критериите, по които си избираш приятелите.
+1. +не е задължително човек да се хвали с много приятели, както се казва с песента " стигат ти двама- трима". Човек по различни причини може да остане без истински приятели (не говоря за тези познати с които си бъбри или излиза на кафе)- смяна на мястото на живеене или училището често, особено в юношеските години, или просто малшанс да не срещне подходящите за него хора, а може би твърде идеализирани критерии към хората. Но не мисли, че в чужбина е много по- различно. Да- няма да имаш евентуално клюките, интригите, дребните злоби и тнт, но ти казваш, че ти липсват приятели, значи те тормози този факт. На другото място е възможно да имаш много добри познати, с които да си прекарвате добре, да си говорите учтиво, проформа, но да не те приемат съвсем. По- щастлив/а ли ще си?
-------------------- Μολών λαβέ
|
Хуанита

Регистриран: 08.12.2004
От: BW
|
#2862240 - 04.01.2012 21:18
[Re: canon]
|
|
|
И аз горе долу така го разбрах, но ако те използват в бг, ще те използват навсякъде, защото ти го позволяваш. Ти си поскитал бая по света, знаеш, че никъде хората не са ангели. Да се твърди, че в бг вече няма свестни хора за мен е доста ... не знам, обидно ли, глупаво ли, не мога да избера дума. Дзвер, 3ма - за мен това е нормалната бройка. Но и тези за кафенце са важни.
|
Magestic
член

|
#2862344 - 05.01.2012 10:25
|
|
|
. Убедена съм, че голяма част от българите, пръснати по света, имат скъпи приятели в България. Аз съм сравнително близо, но въпреки това рядко се прибирам и като го направя все не ми стига времето да видя всички, които искам. Има свестни и добри хора в България.
Да в България има свестни и добри хора, но аз исках да обърна внимание повече на това, че са останали твърде малко (както ти казваш са пръснати по света - защо ли ???) и вероятността да ги срещнеш и да изпиташ удоволствие от факта, че съществуват е много малка. Предполагам, че твоите "свестни приятели" в Б-я осъзнават това и затова когато идваш в Б-я обичат срещите с "някой като тях".
|
Siska_Y

Регистриран: 17.07.2011
От: Sunshine State
|
#2863227 - 08.01.2012 07:53
[Re: Mikele83]
|
|
|
Сигурно нещо конкретно ти се е случило за да решиш да емигрираш заради "приятелите". Според мен това не е основателна причина за такава сериозна крачка, а по принцип съм с 4-те крака ЗА емиграцията  Това с приятелите е малко кофти. Аз вече 10г. обикалям по света и у нас и не си намирам мястото Където и да отидеш не познаваш никой в началото, но след известно време си намираш нови дружки, но пък старите дружки, които са ти по-скъпи са пръснати по света и далеко от теб ... и така всеки път като се местиш картинката се повтаря. Добри и лоши хора има навсякъде. Сега като се замисля, най-добрите ми приятели са българи и въпреки, че с някои от тях се виждаме на живо веднъж на 5г. пак са ми по-ценни от тези с които си пия кафето сега. От друга страна, ако нямаш истински приятели в БГ, то тогава наистина си перфектният емигрант Защото на мен само те ми липсват, нищо друго!
|
Azalea
дистанцирана

Регистриран: 19.10.2009
|
#2863268 - 08.01.2012 13:13
[Re: Mimi 1]
|
|
|
Цитат:
Човек не може да избяга от себе си.
Не мога да не се съглася с теб.  И това принципно казано.
-------------------- Der Mensch denkt und Gott lenkt.
" Du måste lära dig spelets regler. Och sen måste du spela bättre än alla andra." Albert Einstein
|
Metallica
делфинче

Регистриран: 14.08.2005
От: looks like heaven but could be...
|
#2868756 - 23.01.2012 03:23
[Re: Mikele83]
|
|
|
Аз пък искам да се върна в Б-я, защото ми се струва че в Б-я социалния живот кипи и е много по-лесно да си намериш подходяща среда и приятели. Аз съм от София, още от малка обикаляхме целия град с най-добрата ми приятелка. Имахме толкова много познати, все ще срещнем някой, който ще ни запозне с още някой и така кръга се разширяваше.А колкото повече познати имаш, толкова по-лесно е да си избереш кои да са ти приятели.Може да отидеш сам на театър, да се посмееш от сърце, после да си пийнеш бира в градинката пред театъра и все ще срещнеш някой съученик или познат, или ще завържеш разговор с някой непознат. От друга страна, в Америка има няколко фактора които раздалечават(отчуждават) хората: големите разстояния, по-забързания начин на живот и парите.Например, аз живея в предградията на голям град, имам познати и приятели на по 20-30 мили разстояние, просто няма как да се виждаме често колкото и да ни се иска, на всеки му е писнало да шофира в трафик и т.н.Отделно почти всички ми познати работят на по-няколко места и учат, аз също, всеки има различен график и е изморен след работа и не му се излиза.Общо взето струва ми се че тук парите са много по-важни за хората, отколкото приятелите им. Не знам до колко са ми точни сравненията, все пак времето за което говоря в Б-я съм била на 17-18, оттогава минаха 5-6 години, пораснахме и имаме повече задължения и отговорности, хората се затварят в себе си. Моят съвет и да си по-усмихнат/а и комуникатвен/а, говори и излизай с повече хора, все още има свестни хора някъде там в България Успех!
-------------------- Аз искам слънце цял живот да имам и дланите ми винаги да парят, да нося дъх на слънце негасимо
и буйно да горя, да не догарям.
|