ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция и живот в Австралия и Нова Зеландия

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)
elio
неориентиран

Регистриран: 23.01.2012
Един бъдещ неориентиран Австралиец
    #2868773 - 23.01.2012 08:58

Здравейте, както се вижда от профила ми, съм абсолютно "зелена" във форума. Доста ви изчетох, но пак останаха празнини в моята глава. Накратко семейство сме с едно малко човече на 1 годинка. Ландшафтни архитекти сме, аз отивам на ИЕЛТС на 10.03, през това време трябва да сме пратили за асестване към ВИТАСЕС, после спонсортсво към WA и после виза . Това е планът, но имам някои въпроси и ще се радвам ако някои добри хорица ми помогнат.
1. Акта за раждане трябвало да бъде с някакъв правоъгълен печат - международен. Вярно или не?
2. Ако някои се е асествал с ВИТАСЕС нека да каже колко горе-долу продължава процедурата?
3. Има ли ландшафтни архитекти заминали и как е "там долу" по отношение на работата?
4. Наистина ли може да се мине с коипия на дипломите, преведени, без да се легализират?
Моля да ми отговорите и да се включат хора, които скоро са минали по "пътя"
Благодаря ви много

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ravekittyМодератор
Thunderstorm

Регистриран: 24.03.2007
От: Oz
Re: Един бъдещ неориентиран Австралиец
    #2868803 - 23.01.2012 12:34 [Re: elio]

1. Акта за раждане трябвало да бъде с някакъв правоъгълен печат - международен. Вярно или не? - Не помня да е имало специален печат на моя акт за разждане, превеждай и пращай както си е
2. Ако някои се е асествал с ВИТАСЕС нека да каже колко горе-долу продължава процедурата? - Не съм се асесвала там, но обикновено асесмънта не е повече от 10 седмици
3. Има ли ландшафтни архитекти заминали и как е "там долу" по отношение на работата? Други да се изкажат тука
4. Наистина ли може да се мине с коипия на дипломите, преведени, без да се легализират? Може, трябва да са нотариално заверени само. Ако искаш да учиш тука, тогава трябва да са легализирани

--------------------
You do not have to blow out my candle to make yours glow brighter!

asheara
неориентиран

Регистриран: 20.01.2012
    #2868892 - 23.01.2012 17:29 [Re: ravekitty]

Ами някой има ли идея, ако кандидатствам за учене там, за някаква магистратура примерно и ме приемат, дали ще взема виза, с която мога да замина със семейството?

elio
неориентиран

#2868898 - 23.01.2012 17:41 [Re: asheara]

Цитат:

Ами някой има ли идея, ако кандидатствам за учене там, за някаква магистратура примерно и ме приемат, дали ще взема виза, с която мога да замина със семейството?

Моля, само запознатите да пишат, наистина ми трябва спешно тази информация, а вие можете да попитате в отделна тема

Тиквичка
терца

Регистриран: 29.05.2009
От: Perth, WA
    #2868902 - 23.01.2012 17:47 [Re: asheara]

Ще вземеш, без проблем, но визата е с лимитирана възможност за работа, за тебе (доколкото си спомням, сега може и да са я променили) до 20 часа на седмица, за семейството - нула. Също така визата изтича когато ти свърши магистратурата, т.е. ако искаш да останеш по-дълго трабва да намериш работодател да те спонсорира. А стиска ли ти да си плащаш таксите като international student?

NikiG
емигрирал

Регистриран: 11.01.2010
От: Окланд, Нова Зеландия
    #2868950 - 23.01.2012 19:18 [Re: elio]

Ще отговоря само на 1:

Да, трябва ти правоъгълен син печат на акта за раждане - в общината по месторождение. Там носиш стария акт да му сложат или (препоръчвам) си вадиш дубликат и изрично казваш "правоъгълен печат за чужбина" (услугата я таксуват допълнително като за Плевен беше +6 или +10 лв) МВнР НЕ ЗАВЕРЯВА превод на акт за раждане без този печат!

Значи трябват 2 печата (кръгъл-стандартен, и правоъгълен за чужбина)

--------------------
  • Одисея на емигранта
  • страничка във фейсбук
  • Резюме/CV

• elio
    неориентиран

#2868954 - 23.01.2012 19:28 [Re: NikiG]

Благодаря ти, Ники! Но защо казваш, че трябва МнВР да го заверява? Трябва ли легализация на акта за раждане?

NikiG
    емигрирал

Регистриран: 11.01.2010
    От: Окланд, Нова Зеландия
        #2868956 - 23.01.2012 19:46 [Re: elio]

Дали трябва - не знам. Но "as a rule of thumb" (като правило) се заверяват акт за раждане и св. за съдимост. Прочети пак условията за документите.

За другите неща, просто нотариално копие и превод (или цветно сканиран оригинал + превод). Нещо такова ми се върти в главата, но беше отдавна.

milenaSYD
    шоколадка

Регистриран: 24.01.2006
    От: Sydney, Australia
        #2869251 - 24.01.2012 14:23 [Re: asheara]

Цитат:

Здравей, можеш да, това за 20 часа работа на седмица е вярно, но не е вярно, че на партньора дават 0.
    Дават и на двамата по 20 часа седмично по дефолт, (като правило), и след пристигането партньора кандидатства за неограничено работно време, което бива одобрено без проблем.

Има определени курсове за чуждестранни студенти и списъка се мени всеки семестър според интереса. Всеки институт, колеж или университет има пакет за чужд. студенти, който включва нужната информация, и който може да се смъкне от техен вебсайт или да бъде поръчано копие брошура на хартия да бъде пратено на ваш адрес.
    Приемането е достатъчно за студентска виза, стига да нямате проблеми със свидетелството за съдимост или отказани и пресрочени визи за други държави и/или Австралия включително.

Успех!

--------------------
    Life is not about obtaining a better hand, but playing the hand one has dealt.

Kitty_lover
    възпитан

Регистриран: 18.05.2011
    От: Пловдив
        #2869414 - 24.01.2012 21:31 [Re: milenaSYD]

Ако ми позволите и на мен един въпрос.
    Възможно ли е да получиш работна виза, да заминете цялото семейство и после да останете за постоянно, ако имаш покана от австралийски гражданин с фирма и работещ бизнес? Съответно ще работиш при него. Нещо като зелена карта от работодател по американските стандарти.

--------------------
    IN GOD WE TRUST!

Страници: 1 | 2 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
    0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, ravekitty 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
    Не можете да добавяте нови теми
    Не можете да отговаряте на мненията
    HTML - забранен
    Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
    Брой показвания: 1431

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.022 seconds in which 0.009 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.