ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция в САЩ

Страници: 1
donati
неориентиран

Регистриран: 21.10.2006
От: Palma de Mallorca-Spain
Студентска виза за New York-Обучение и работа
    #2867815 - 21.01.2012 12:06

Здравейте. Живея в Испания от 10 години и съм резидент с личен номер,право на работа и постоянен статут. Имам желание да уча в New York. Може ли да ме информирате как седят нещата там,относно студентска виза и какъв е начина да получа такава виза за да имам право да уча и да работя на половин работен ден,доколкото съм чувал. Как става кандидатстването и долу горе колко пари ще ми излезе за година ? Благодаря предварително.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
Re: Студентска виза за New York-Обучение и работа
    #2867832 - 21.01.2012 13:31 [Re: donati]

Трябва да си намериш университет, да кандидастваш, да те приемат и да вземеш виза. Всеки университет си има различни изисквания за прием и струва различни пари. Ако говорим за бакалавърска степен обикновенно минималните изпити, които ще трябва да вземеш са ТОЕФЛ и САТ, ако е за магистър -ТОЕФЛ и ГРЕ или ГМАТ (или нещо друго, зависи от професията, към която си се насочил). Няма да имаш право на работа с такава виза, само 20 часа на седмица към университета, но заплащането е минимално, а и в момента много трудно дават работата на чужденци, та на тези пари не можеш да разчиташ.
Иначе дали си от България или Испания, по един и същи начин се кандидаства. Единствената разлика е, ако Испания дава някакви заеми да учиш в САЩ ще можеш да се възползваш от тях, но трябва да си ги намериш.

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain

pipilota62

**

Регистриран: 20.02.2011
    #2868185 - 21.01.2012 21:43 [Re: donati]

Няма значение,че имаш резиденция.Това е документ,който ти дава някакви права само в Испания,освен ако не си се отказал от бг гражданството и да си приел испанско,но се съмнявам,че има такъв момент.

joe123
съвсем ориентиран
**

Регистриран: 02.11.2004
От: България
    #2869180 - 24.01.2012 08:05 [Re: donati]

Потърси колеж или университет, който предлага CPT. Наричат го още ко-оп или интърншип. Има такива и обикновено не са скъпи. Така можеш да работиш по това, което учиш, докато учиш. Ако ще учиш бакалавър, обикновено първата година нямаш право на СРТ, но ако ще учиш магистър, имаш.

MyXa
KoHcKa

#2869218 - 24.01.2012 12:42 [Re: joe123]

За съжаление, за да правиш интерншип, трябва да запишеш клас, който пак си струва същите пари като другите класове. Трябва да си си намерил работа, която да е по специалността ти и за съжаление, зависи от университета дали ще ти позволят да запишеш повече от 1 семестър интерншип, както и че ако работиш повече от 2 години на половин работен ден, после няма да имаш право на ОПТ, което пък ти затваря всички врати за намиране на работа. СПТ-то не е добър начин да се издържаш в колеж/университет.

--------------------

~Mark Twain

joe123
съвсем ориентиран
**

#2869356 - 24.01.2012 18:16 [Re: MyXa]

Не съм на това мнение. По-добър начин е от незаконната работа при всички случаи. Освен това повечето такива университети или колежи помагат при намирането на работа и го разрешават по ред причини.
Говорим за опция просто.

MyXa
KoHcKa

#2869360 - 24.01.2012 18:23 [Re: joe123]

Честно казано, доста от тези интерншипи са неплатени. Но иначе като човек минал през СПТ, ОПТ и всичките му там нелегални работи, въпреки че бях със стипендия, мога да кажа, че освен интершипа имах още 2 работи, за да мога да си покривам сметките за живот, точно в Ню Йорк. Но на интерншип няма как да се издържаш + плюс да плащаш такси за образование за 4 години или дори за 2.
Аз бях намерила доста добре платен интерншип - $13 на час И повярвай, това в Ню Йорк са адки малко пари

--------------------

~Mark Twain

joe123
съвсем ориентиран
**

#2869372 - 24.01.2012 18:52 [Re: MyXa]

Има колежи /не знам за Ню Йорк точно или пък за твоя колеж/, които "специализират" в СРТ. Меко казано, използват го като начин за работа посредством учене и за привличане на чуждестранни студенти. Не говоря за всички университети, които така или иначе го предлагат; просто го написах като опция. Не знам какви са идеите на човека, така че той си знае най-добре.

MyXa
KoHcKa

#2869374 - 24.01.2012 19:02 [Re: joe123]

Да, знам за такива колежи. Но както и казах по-горе след това нямаш право на ОПТ, и ако искаш да останеш става много трудно. Това е също проблем.

--------------------

~Mark Twain

Страници: 1

Допълнителна информация
3 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Diddy 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 1207

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.016 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.