asheara
неориентиран
Регистриран: 20.01.2012
|
Re: Oтговор
#2867784 - 21.01.2012 10:57
[Re: NikiG]
|
|
|
Много благодаря, на това се надявах
|
NikiG
емигрирал

Регистриран: 11.01.2010
От: Окланд, Нова Зеландия
|
#2867791 - 21.01.2012 11:09
[Re: asheara]
|
|
|
Е не ти го обещавам, но мисля, че имаш пълните шансове, а това не е малко
-------------------- Одисея на емигранта
страничка във фейсбук
Резюме/CV
|
Fairyland
ориентиран
Регистриран: 09.01.2012
От: Evesham, UK
|
#2868042 - 21.01.2012 18:08
|
|
|
Мерси за инфото, Ники! 
Изглежда елементарно наистина да се отвори сметка там, но искам да попитам имаш ли представа какъв точно е реда за откриване на JOINT Migrant Banking account application на името на двама? Един с адрес в Нова Зеландия (мой приятел),защото виждам че трябва да напишем някакъв жилищен адрес в НЗ,(Destination in New Zealand) а това може само той да направи. И другото което ме интересува ако сметката е JOINT може ли само той да я активира и да използва парите, които ще преведа, или трябва и двамата да сме там лично? Note: You will not have full access to your account from overseas. You won’t be able to make any withdrawals until you arrive in New Zealand and your identification verification is complete. Дали това важи и за JOINT сметка?
Много благодаря предварително! Поздрав!
|
NikiG
емигрирал

Регистриран: 11.01.2010
От: Окланд, Нова Зеландия
|
#2868121 - 21.01.2012 20:16
[Re: Fairyland]
|
|
|
На един пиша пък друг ми благодари... Нейсе. Не се иска адрес в НЗ за откриване на сметката:
https://www.westpac.co.nz/olcontent/secform.nsf/Content/Migrant+banking+application
Може да им пишеш директно и да ги питаш как става с ОБЩА сметка. Ние такава открихме и отидохме заедно да я активираме. После вече всеки може да я ползва поотделно.
-------------------- Одисея на емигранта
страничка във фейсбук
Резюме/CV
|
zhivets
неориентиран
Регистриран: 22.01.2012
|
Re: Oтговор - нов участник във форума
#2868726 - 23.01.2012 00:10
|
|
|
Здравейте, много се радвам, че открих този форум. Ние сме семейство и се замисляме за имиграция в НЗ, но не сме много ориентирани в нещата. Започнахме да преглеждаме инфо страницата за имиграция, но приемаме всякъкви съвети как да подходим и откъде да я подхванем. Ще сме благодарни на отзовалите се
|
geritose
неориентиран
Регистриран: 23.01.2012
|
#2868822 - 23.01.2012 14:23
|
|
|
здравей Ники чета с интерес и разбирам че си добре информиран по темата за НЗ, интересува ме каква е процедурата за регистрация на фирма в НЗ,и дали това може да се прави без наше присъствие.Какъв е основния капитал за отваряне на фирма и т.н.... ще сме много благодарни ако може да намериш някаква информация директно от кухнята
|
Dreamcaster
ориентиран
Регистриран: 09.11.2010
От: Drogheda,Ireland
|
#2869501 - 25.01.2012 00:51
|
|
|
Привет на всички за пореден път! 
Имам следните 2 въпроса! 
1. "Pre-assessment results" и "IQA" За подаването на EOI едостатъчно да се ползва "Pre-assessment results", но доколкото прочетох на www.immigration.govt.nz след това, когато евентуално се изпрати "Invitation for Application" така или иначе е необходим "IQA" или както виждам че го наричат във форума "Пълен асесмънт". Та въпросът ми е защо да не направя направо пълен асесмънт и мога ли да подам EOI със "IQA". 2. Dokumenti za assessment Смятам да assesst-вам 2 квалификации а) Специалността ми от ТУ-София "Комуникационна техника и технологии" където имам "Master". С този qualification ще се стремя да взема 60 точки за level 9 - Master degree. Доколкото прочетох във Guide to applying online for IQA като указвам qualification които искам да бъде assess-нат не указвам ANZKO код а избирам qualification от NZQA database или ако няма такъв qualification се описва по определен начин. Та този си qualification смятам да доказвам с дипломата си което изглежда лесно. Не така стои обаче въпроса с другия ми qualification а имено б) б) Специалността "Програмист" или както се нарича "Software Developer" За този си qualification нямам диплома от университет или някакво друго учебно заведение, но затова пък имам 11 години стаж като Software Developer, който е абсолютно доказуем. Смятам да го докажа с трудова книжка, служебни бележки, договори, данъчни извлечения, препоръки и каквото там още може да се сети човек. Все пак не ми е ясно дали САМО НА БАЗАТА НА ОПИТ(СТАЖ) NZQA ще ми assess-не qualification за Software Developer. Ако погледнем LTSSL ANZKO кода на ocupation-a който искам е 261312 или 261399. И за двете (в колона 3) се изисква Bachelor degree в "Information Technology" ИЛИ Bachelor degree в "Electrical and Electronic Engineering and Technology". Аз реално имам Master във второто. (виж а) ) Предплагам че това плюс 11 годишният ми стаж като програмист ще бъдат достатъчни да ми се assess-не qualification "Software Developer/Programmer". Та въпросът ми е правилно ли е това? Смятате ли че по този начин NZQA може да ми assess-не qualification "Software Developer/Programmer"?
-------------------- Все туй копнение в духът,
все туй скиталчество из път,
на който не съзирам края.
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден,
без там пристанище да зная...
|