ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Образование и Наука » Философия

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
бледоликия
бродещия бродяга

Регистриран: 15.08.2004
От: В истинния свят
Re: Какъв часовник имаш? Безмилостен.
    #2861881 - 02.01.2012 18:15 [Re: rebecca]

ЧНГ на всички и здраве
Чети внимателно! Бях с такива очила(черни-опушени). Дали ги избърсах или направо ги замених с розови не мога да кажа, то си дойде като от само-себе-си. И сега ви чета и виждам че сте с подобно на моето предишно състояние. То е ясно че не мога да ви помогна много но поне: Един виртуален компрес.....
А социалната действителност и всяка друга е външно проявление на вътрешните ни състояния и никой;никога; никъде не ни е виновен за нея, ако се твърди друго то е Оправдание.
Вярна е тази поговорка но по-вярна е една друга: "Всички сме затънали в изпражнения но някой гледаме към звездите"
Разумни и Здрави

Редактирано от бледоликия (02.01.2012 18:19)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Erosaria
оптимист

Регистриран: 20.09.2004
    #2861899 - 02.01.2012 20:29 [Re: бледоликия]

Цитат:

"Всички сме затънали в изпражнения но някой гледаме към звездите"

Именно,
защото не съм чувала за жив човек на земята без изпражнения

ПП: ЧНГ за всички ви и от мен!

--------------------
Животът е такъв, какъвто сам си го направиш!!!

бледоликия
бродещия бродяга

Регистриран: 15.08.2004
От: В истинния свят
    #2862148 - 04.01.2012 14:40 [Re: Erosaria]

Това ми се струва като продължение на една друга тема Добрите ни постъпки са клоните,цветовете и плодовете а лошите са торта в която растем. Това движение от лошо към добро и обратно в мисли,чувства и постъпки надебелява ствола на нашата воля. Радвай се на изпражненията защото без тях няма разтеж.
Разумни и Здрави

--------------------
Да чуеш цветове и видиш звуци.....

rebecca

Регистриран: 15.02.2009
    #2868580 - 22.01.2012 20:08 [Re: Нищото]

Нищото
пристрастен

Регистриран: 20.02.2002
    #2869696 - 25.01.2012 17:23 [Re: rebecca]

Калта и душата са смесими, колко водата и огъня. А сме обречени да опитваме! Повече от ясно е, че което подкрепим, ще убие другото. И като не се запитахме защо сме направени, предпочетохме тялото. Че то иска прости и приятни неща - да яде, да спи, да прави секс. А душата? Душата така и не разбрахме какво точно иска. При нея всичко е сложно и сякаш колкото повече и даваме, толкова по-тревожни и нещастни ставаме. Защо да го правим тогава?

Erosaria
оптимист

Регистриран: 20.09.2004
    #2873527 - 07.02.2012 02:36 [Re: Нищото]

само духът може да даде това, което й трябва на душата
тялото временно я залъгва само...

--------------------
Животът е такъв, какъвто сам си го направиш!!!

Нищото
пристрастен

#2873569 - 07.02.2012 11:09 [Re: Erosaria]

"Обявен е код "червено" заради епидемия от емпатия. Заразата се предава по всички известни начини, поразява поголовно и няма средство нито за предпазване от нея, нито за лечението и. Очаква се до няколко дни всички да са неизлечимо болни." Ето какво ми се искаше да чуя тази сутрин, а чух друго. Чух за смърти, за загуба, за преживян ужас, за безхаберие, за алчност... А е толкова просто! Колкото повече състрадаваме на другия, колкото повече живеем с теглото му, колкото повече се грижим за него, толкова по-малко сълзи ще проливаме за самите себе си. Защото за да е устойчиво личното добруване, трябва преди това да е постигнато общественото такова. И защото за да обичаш себе си, трябва преди това да си обикнал другите.
След епидемията от емпатия, искам да ни сполети и порой от мечове. Защото е крайно време добрите и нормални хора да си отвоюват обратно живота!
Но не валят мечове, а просто сняг. И пак е зима. И дори не е зимата на нашето недоволство.

Лунно цвете

Регистриран: 14.03.2008
    #2873617 - 07.02.2012 15:56 [Re: Нищото]

Ще стане страшно за душите ни,ако тази "епидемия"ни връхлети,преди да сме се отказали да осъждаме/когото и да е,за каквото и да е/.Може и смъртоносна да се окаже.

Нищото
пристрастен

#2874032 - 08.02.2012 12:58 [Re: Лунно цвете]

Не искам да спирам да бъда твой съдия! Няма по-пречистващ момент за душата на честния човек, от присъда над другия. Защото ако осъдя теб, себе си ще осъдя петорно. След края на човешкия ни съд и двамата ще сме по-добри. Съдя те, защото те обичам и искам да си още по-добър.
Този съд носи болка и извисява. Отказът от съд над себе си и другите, е отказ от битка със злото. Аз не искам да се отказваме. Няма да успеем, но дори самото усилие ще донесе някаква светлина. Защото тъмнината ни прави на скотове, каквито не бива да бъдем. Защото сме човеци и имаме нещо в добавка, което не бива да прахосваме. И от милост към душите си, че я какви каторжници ги сторихме.

Лунно цвете

Регистриран: 14.03.2008
    #2874577 - 09.02.2012 20:35 [Re: Нищото]

В състояние на всеобща и тотална емпатия попиваме душевното състояние на другите.Ако това състояние породи в нас желание да осъждаме,то е много вероятно, да се задействат верижно негативни процеси в жизненото/етерно/и физическото ни тяло.Осъждайки някого, ние поемаме част от неговата негативна карма.Та,колко чужда карма можеш да понесеш?В същото време, ти също си обект на емпатична връзка от всички останали.Ако са склонни да осъждат ,те също ще си навредят.Осъждайки/в състояние на емпатия/ти нараняваш себе си.
Казваш,че не можеш да спреш да бъдеш мой съдия.За какво по-точно ме осъждаш,без да ме познаваш?Ако искаш влез в емпатия с мен,попий ме,разбери ме ...и после ме осъди.
За мен емпатията е един от начините да станем човеколюбиви.Тогава в живота ни има повече любов и повече болка.Но първо,мисля,че трябва да постигнем смирение/да бъдем в мир със себе си и в мир със света/,да присъстваме с разбиране,не с осъждане,въпреки че имаме познанието да различаваме "добро"и "зло".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 2131

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.023 seconds in which 0.009 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.