ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция в САЩ

Страници: 1 | 2 | (покажи всички)
turse6tiqt
ориентиран

Регистриран: 02.08.2011
Re: Internship/Traineeship in USA
    #2859843 - 21.12.2011 10:18 [Re: ToRia]

Здравей,може ли да споделиш как мина интервюто и дадоха ли ти виза.Аз също се опитвам да замина по такава програма и се интересувам от всякаква информация, която може да ми помогне.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
bob2425
cool_N_nice
*

Регистриран: 13.04.2008
От: София, България
    #2868487 - 22.01.2012 17:36 [Re: turse6tiqt]

Аз в края на тази година може би ще запиша право задочно. Ще отговярям ли на критериите за интершип със задочно обучение?

Другото което ме интересува е изпити държът ли се по нещо? Предполагам ще трябва да се явя на тойфел и колко точки трябва да имам или при различните работодатели е различно?

Редактирано от bob2425 (22.01.2012 17:40)

lessi
с рогата напред

Регистриран: 16.09.2005
От: Chicago NW suburbs
    #2868835 - 23.01.2012 15:16 [Re: bob2425]

за да участваш в програма за стаж в Щатите трябва да си студент редовно обучение.
Ако не се лъжа правого не е сред сферите, които участват в програмата.
Потърси повече информация в някоя фирма, която предлага такива в БГ.

ToRia

Регистриран: 01.10.2011
От: Palm Beach Gardens, FL
    #2869435 - 24.01.2012 22:09 [Re: bob2425]

За да се запишеш по програмата за стаж не е нужно да си студент в момента на кандидатстване. Аз кандидатствах 3 години след като завърших. Разликата е, че ако кандидатстваш по време на обучението си или до 12 месеца след завършването се води internship, а ако надхвърлиш тези 12 месеца, какъвто е моят случай, програмата е traineeship. Има възрастово ограничение, но не мога да предоставя 100% сигурна информация, защото съм чела в различни източници, че таванът е от 28 до 32-годишна възраст. Сферата на стажа ти може да не е свързана пряко с образованието ти, по принцип, но за България специално не е точно така. Казвам това, защото моя колежка от Перу, която е юрист сега кара стаж в ресторант. Всъщност проблемът е при получаване на визата. За България става все по-трудно и все по-малко хора взимат виза, специално по тази програма, защото броят на завърналите се в страната след изтичане на програмата е малък. Ако имате още запитвания ще се радвам да отговоря, стига да съм компетентна по въпроса.

gizzda
неориентиран

Регистриран: 24.01.2012
    #2869478 - 24.01.2012 23:34 [Re: ToRia]

Здравейте! Аз също много се интересувам от темата. Бихте ли обяснили по-подробно как преминава интервюто?
Също какво ниво на езика се изисква. В някои агенции искат напреднало, в други средно, но не е ли най-важното да си намеря работодател, който да иска да ме наеме, пък той да му мисли
Ще следя темата с интерес

ToRia

#2869536 - 25.01.2012 07:15 [Re: gizzda]

Разбира се, много е важно да се намери работодател, който да предлага работна оферта. Без нея не можеш да се явиш на интервю за виза. За интервюто накратко... Като цяло въпросите, които се задават са стандартни и ако нивото на езика ти не е добро, но кандидатстваш през агенция, тя със сигурност ще те подготви преди интервюто за всички възможни въпроси (или поне за най-често задаваните). Ако сам се подготвяш за интервю е желателно да имаш много добро ниво на английски, дори само за твое успокоение. Макар че хората са различни и всичко е доста относително. Освен това в деня на моето интервю аз бях единствената, която кандидатстваше за J-1, всички останали бяха за туристическа виза, а тези интервюта се провеждат на български и половината интервю консулът ми говореше на български, но аз пак му отговарях на английски. Но не разчитайте на това, за тази виза интервюто е на английски. Примерните въпроси са от сорта на: защо искате да отидете в САЩ, какво ще правите там, защо ви трябва този стаж, какво работите тук, за колко време заминавате, имате ли семейство там и т.н.

gizzda
неориентиран

Регистриран: 24.01.2012
    #2869838 - 26.01.2012 00:08 [Re: ToRia]

Toria Да разбирам, че интервюто е преминало успешно в такъв случай Честито!
Бих искала да те помоля ако може да опишеш стъпките, през които се минава за подготовката. Ако искаш ми пиши и налични. Документи, сайтове за работа, (най-подходящите за интершип позиции) и колко време като цяло отнема цялата организация. Освен такса за интервю и такса SEVIS, какво мога да загубя при евентуален отказ?
Благодаря предварително.

ToRia

#2869861 - 26.01.2012 05:43 [Re: gizzda]

Моля те, пиши ми на лични и то конкретни въпроси, а не общи. Нека всеки цени времето и труда на другия. Благодаря.

Страници: 1 | 2 | (покажи всички)

Допълнителна информация
2 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Diddy 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: ****
Брой показвания: 3198

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.016 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.