mon4eto0
неориентиран
Регистриран: 28.01.2012
|
Колата ми не пали
#2870412 - 28.01.2012 14:48
|
|
|
Здравейте, някой може ли да ми даде съвет какво да правя, тъй като колата ми не е палена от около седмица и беше цялата в сняг. Днес реших да я изчистя и да изляза с нея, но не запали. Дори не мога да отворя капака да видя дали има някакъв проблем. Колата е Тайота РАВ 4, дизел. Какво може да е станало? Иначе върти стартера ама такова все едно се мъчи...
Редактирано от Nadin (28.01.2012 18:11)
|
илчо
почетен член

Регистриран: 26.11.2007
От: ориента
|
Re: Колата ми не пали
#2870552 - 29.01.2012 08:43
[Re: mon4eto0]
|
|
|
Здравей колега, явно от скоро я имаш тая кола и от скоро караш дизел... Като цяло проблема е от калпава нафта, при ниски температури парафина в нея се "съсирва" и не позволява да циркулира през филтъра и няма гориво... Проблема се решава с добавки или с газ за горене(1л/20л нафта)... Друга вероятна причина е неподходящо за сезона масло...ако е по-гъсто(15W40) товари стартера, от там ниски пускови обороти и невъзможно палене.. Друга причина може да е скапан акумулатор, да не е добре зареден и да не може да завърти добре... Има вероятност да има изгоряла подгревна свещ, това също дава огромно значение при първо палене особено при ниски температури... Решение на проблема... С топла вода залей предния капак за да може да се отвори.. Зареди добре акумулатора, ако не може на място, сваляш и в къщи на топло... С топла вода се заливат внимателно горивния филтър, маркучите, гориво -нагнетателната помпа и дюзите, като цяло мотора, но по възможност без кабелите.... След като запали е добре да се загрее добре мотора , за да може да изсъхне водата,а ако нямаш много познания за дизели, иди при някой специалист за да отстраните причините довели до този проблем..
П.П Има много форуми в които можеш да намериш инфо за тези проблеми, но като за тая кола е най-добре виж в Офроуд форума.. Успех!
-------------------- Искам само да помогна
|
Acho
Голфаджйя

Регистриран: 15.11.2002
От: Diwiq Liulin
|
#2870989 - 30.01.2012 19:54
|
|
|
Най-вероятното, е да не ти стига ток за стартера. Няколко случая имах скоро по студовете приятели всичките с дизели с обикновенна нафта. Бре върти не пали на края го дръпна и запали чакмак. По отношение на качеството на нафтите в нашата мила родина, ужасно е. Но до сега не сам има случай моята да замръзне. На -20 съм палил без проблеми.
п.п. по-долу има една тема "Облагородяване на нафтата" там сам описал експериментите които направих с газ за осветление. По настоящем си сипвам пак но по-малки количества.
-------------------- Ада не е лошо място да си. (AC-DC)
|
Natural
stranger

Регистриран: 20.01.2005
От: Софето
|
#2871006 - 30.01.2012 20:50
|
|
|
способ 
въпреки, че с дизел трудно ще стане
-------------------- Практиката показва, че на теория всичко е възможно!
|
огибо
тракторис

Регистриран: 17.08.2001
От: Свиленградските равни полета
|
#2872417 - 03.02.2012 19:57
|
|
|
Възможно е и самият стартер да не е много по редът си. Миналата зима имах такива проблеми и след рециклирани в Одрин върти като луд в студеното.
|
Zaikoff

Регистриран: 05.07.2009
|
#2879576 - 25.02.2012 01:02
[Re: огибо]
|
|
|
Или ще е стартера, ако не иска като цяло да завърти или се чува мъчене, или пък може да ти е акумулатора, нали знаеш, че един акумулатор и нов да е след 2 години на студеното може да прави проблем. Пробвай варианта да го заредиш или да му подадеш ток с кабели, ако запали след подаване на ток елиминираш стартера и обратното. Щото освен акумулатор е има и вероятността да са четките на стартера. Успех.
-------------------- "Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мадурите се клатят, ама не падат!" - Тодор Живков
|