gasmasocet
неориентиран
Регистриран: 18.10.2009
|
Evidence of Employment от закрита фирма???
#2870230 - 27.01.2012 17:14
|
|
|
Здравейте! Дали някой е запознат как се доказва стаж от закрита фирма? Свързах се със бившия си шеф, ще даде писмо, но как да бъде то доказателство, като няма да е на фирмена бланка, нито пък печат ще се сложи..или пък, въпреки,че е закрита фирмата писмото да е с печат и фирмена бланка...? Не ми се струва редно..Мисля си за копие от трудовата книжка, но пък някъде бях чел, че не можело така. Дайте идеи, моля! Някакво извлечение от НАП, например? Или?
|
donvenchenco
неориентиран
Регистриран: 29.03.2011
|
Re: Evidence of Employment от закрита фирма???
#2870380 - 28.01.2012 11:03
[Re: gasmasocet]
|
|
|
Правиш си сам фирмена бланка с лого. Пишеш си препоръките и даваш телефон за контакт на някой твой познат да вдигне ако се обадят. Печатът не е задължителен.
|
ravekitty
Thunderstorm

Регистриран: 24.03.2007
От: Oz
|
#2870383 - 28.01.2012 11:12
[Re: donvenchenco]
|
|
|
Цитат:
Правиш си сам фирмена бланка с лого. Пишеш си препоръките и даваш телефон за контакт на някой твой познат да вдигне ако се обадят. Печатът не е задължителен.
А също така има шанс и да дойдат лично на проверка. Тогава пак ли познатия ще обяснява? Поне бившия шеф може да покаже документи, ако има 
Аз като кандидатствах, поне няколко пъти звъннаха по телефона, но имам познати, които ги провериха лично, така че не е добре да се лъже много
-------------------- You do not have to blow out my candle to make yours glow brighter!
|
asheara
неориентиран
Регистриран: 20.01.2012
|
#2870416 - 28.01.2012 15:24
[Re: ravekitty]
|
|
|
А къде живееше тогава като те провериха? Може би до БГ няма да дойдат да проверяват, си мисля аз. А само бележка от работодател достатъчна ли е? Не се ли изисква и някакъв официален документ от държавата? Ами ако фирмата, както в моя случай няма офис? Тогава къде ще дойдат да проверят?
|
aron
член

Регистриран: 29.12.2008
От: Sofia, Bulgaria
|
#2870444 - 28.01.2012 17:38
[Re: asheara]
|
|
|
По принцип идват... но, може и да не дойдат... До колкото знам ако от документите останат с впечатление, че всичко е нормално и всичко им е ясно - не звънът и не идват. Разбира се пак остава варианта просто да си изтеглил късата клечка и да дойдат. Но нещо ако не им е ясно по кандинатурата ти - звънът и/или идват да питат. Но като цяло впечатлението ми е, че в 70% от случайте не идват и не звънът.
ако имаше бутон "Like", щях да си лайкна написаното
Редактирано от aron (28.01.2012 17:40)
|
ravekitty
Thunderstorm

Регистриран: 24.03.2007
От: Oz
|
#2870544 - 29.01.2012 02:24
[Re: aron]
|
|
|
Едно време като кандидатствах, четях един форум, който една от миграционните агенции беше отворила (сега са го спрели). Там се обясняваше, че проверките са по региони. Ако се случи тая година да е в нашия регион, може да дойдат, може само да се обадят. На мен само се обадиха (в БГ), но имам познати, които ги провериха на място. Така че не е въпрос до късмет, а къде ще се случи проверката по това време.
В тоя форум пишеше и един руснак, който баш по време на проверката (люта зима) се обадил в офиса, че не може да иде, че всичко затрупано. След малко обаче му се обадили наобратно да му кажат, че австралийци го чакат в офиса и да се замъкне 
Затова казвам, като лъжеше, лъжете умерено, така че да не ви изловят. Никога не се знае къде ще е проверката тая година. 
А и БГ е толкова близо до Гърция, че спокойно могат да дойдат. За австралийските стандарти, това е разстоянието между два по-големи града, така че пътя тях не ги плаши.
-------------------- You do not have to blow out my candle to make yours glow brighter!
|
gasmasocet
неориентиран
Регистриран: 18.10.2009
|
#2870558 - 29.01.2012 11:00
[Re: ravekitty]
|
|
|
Благодаря за мненията, но не сте ме разбрали - аз нямам намерение да лъжа, изобщо. Работил съм в тази фирма, шефа ми дава бележка, просто се питах как да е оформено - дали да е на фирмена бланка и т.н...Абе, ще го направим без бланка,ще пишем - фирмата закрита,ще сложим контакти. Да се обаждат, няма проблем.И писмо от 2ма колеги ще им пратя..
|
Fairyland
ориентиран
Регистриран: 09.01.2012
От: Evesham, UK
|
#2893038 - 17.04.2012 19:19
[Re: gasmasocet]
|
|
|
Цитат:
Благодаря за мненията, но не сте ме разбрали - аз нямам намерение да лъжа, изобщо. Работил съм в тази фирма, шефа ми дава бележка, просто се питах как да е оформено - дали да е на фирмена бланка и т.н...Абе, ще го направим без бланка,ще пишем - фирмата закрита,ще сложим контакти. Да се обаждат, няма проблем.И писмо от 2ма колеги ще им пратя..
Имам подобен проблем. Някой знае ли какво точно се прави в случая, моля да даде по-подробно инфо. Аз също се свързах с бившия си работодател, ще ми даде референция, ще напише препоръки и каквото там е нужно, но необходимо ли е да попълва statutory declaration и достатъчно ли е свидетел да е BG нотариус?
|