асегаде:)

Регистриран: 20.01.2012
|
Re: Кога ще се отървем от цикличността
#2870317 - 27.01.2012 23:00
[Re: Eses]
|
|
|
Здравей  Докато харесваш само някои неща в себе си, а от други се разграничаваш или се стараеш да отхвърлиш, ще бъде така и ще ти се налага да преживяваш ту едната, ту другата част от себе си. Няма човек, който е само добър (колкото и да се старае), нито само лош. И все пак, всеки е съвършено творение Началото на изхода е да започнеш да се приемаш- точно такава, каквато си в момента. Хората, ситуациите- това са едно гигантско огледало, което ако се научиш да използваш, ще ти покаже най- тъмните твои кътчета. Приемай и прощавай (но от сърце), защото това си ти, незавизимо от това как изглеждат нещата и колко болка причиняват. С първия успешен опит ще разбереш за какво говоря и в теб няма да има и грам съмнение, че за същата причина животът повече няма да ти предлага изпитания. А иначе книжки за попълване на знанията са хубаво нещо, но нито една книга няма да го преживее и осъзнае заради теб. Виж и насам: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1631
-------------------- Оти да се косим, като че ми мине.
|

|
#2870328 - 27.01.2012 23:35
[Re: бледоликия]
|
|
|
Цитат:
Здравей  Голяма грешка е човек да смята че може да контролира каквото и да било ние имаме власт единствено върху телата ни. Кожата е границата на нашето владение.
На противоположното мнение съм. Имаме власт каквато не подозираме и не използваме. Голямата грешка е, че се мислим за слаби. Исус е казал "Всичко, което мога аз го можете и вие, дори повече'. Остава да си възвърнем силата и това става с душевен фитнес
|
Atlantida
ПАДНАЛА ОТ МАРС

Регистриран: 10.01.2008
От: крита
|
#2870427 - 28.01.2012 16:21
[Re: асегаде:)]
|
|
|

Цитат:
... А иначе книжки за попълване на знанията са хубаво нещо, но нито една книга няма да го преживее и осъзнае заради теб. Виж и насам: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1631
Споделям също.
|
Ийсея
неориентиран
Регистриран: 24.01.2012
|
#2870630 - 29.01.2012 18:37
|
|
|
Цитат:
Омръзна ми цикличността и дуалността.Кога ще се отървем от тях?Какво е нужно да направим?Не съм човек на крайностите,но и това прехвърляне от едно в друго ми писна.Мислех че мога да го контролирам,но уви, после съм уморена и в този момент се прехвърлям в противоположността.До кога? Какво учи окултизма за това?
Когато влезем в любовта.
|

|
#2870647 - 29.01.2012 20:37
[Re: Ийсея]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Омръзна ми цикличността и дуалността.Кога ще се отървем от тях?Какво е нужно да направим?Не съм човек на крайностите,но и това прехвърляне от едно в друго ми писна.Мислех че мога да го контролирам,но уви, после съм уморена и в този момент се прехвърлям в противоположността.До кога? Какво учи окултизма за това?
Когато влезем в любовта.
|
Salve
moonlight

Регистриран: 13.02.2004
От: Cryst@l Moon
|
#2870695 - 29.01.2012 22:34
|
|
|
много добре казано!!!!
-------------------- Сълзата ти превръща се в кристал
когато осъзнаеш, че си цял
а Цял си-осъзнал Безкрая в Светъл миг
приютил ловеца и сърната в своя лик.....
|
Salve
moonlight

|
#2870696 - 29.01.2012 22:35
[Re: Ийсея]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Когато влезем в любовта.
Ако става въпрос за Агапе, ДА!....другите са стълбиците към....
|
Salve
moonlight

|
#2870701 - 29.01.2012 22:39
|
|
|
ние не сме в тоя свят, за да се отърваваме от нещо....а да преминем през него....ще излезем над всичко това, когато го приемем на 100%....стигнем до същината му и тогава вече няма да искаме да се отървем
|
бледоликия
бродещия бродяга

Регистриран: 15.08.2004
От: В истинния свят
|
#2876285 - 15.02.2012 11:35
|
|
|
Здравей  Прав си разбира се, имаме власт но само върху себе си никога върху другите(ако мислиш иначе то е заблуда) Когато написах това имах в предвид настоящата реинкарнация(прераждане). Тялото е това което ни е дадено в настоящия живот(в този материален свят) за да работим върху него и да се усъвършенстваме в тази форма която обитаваме. Всяко едно прераждане добавя хубавото което си съградил за формата и не само. Един свят има отвън,но този вътрешния е многократно по голям и прекрасен. Три са точките върху които трябва да работим: Работа с Духа; Работа с Душата; и Работа с Формата(тялото). Тези три позиции се намират само вътре в нас, не отвън. Това исках да кажа с: "Кожата е границата" Мислиш-работиш с Духа; Чувстваш-работиш с Душата;Усещаш-работиш с тялото. Разумни и Здрави.
-------------------- Да чуеш цветове и видиш звуци.....
Редактирано от бледоликия (15.02.2012 11:43)
|

|
#2878715 - 22.02.2012 16:43
[Re: бледоликия]
|
|
|
Има много неща, за които съм съгласна с теб, има и много, които виждам по друг начин. Тялото го възприемам не като нещо, върху което да работим, а като средство, чрез което се изразява Духа. Нещо като инструмент, за който колкото по- добре се грижим, толкова по- добре ще ни служи. Но то не е основното, основното е Духът. За мен вътрешния свят е всичко, външният е само негово отражение. Затова усилията, насочени навън не водят до резултат. Когато за пръв път ти се случи да промениш нещо в себе си, с учудване забелязваш, че отвън също има промяна. В тялото също. Тези неща са взаимно свързани и не е нужно да се работи по всяка една точка поотделно. Достатъчно е да позволиш на духа си да се изразява. Но пък, като страничен ефект се получава нещо като работата върху трите точки. "Мисленето" се оказва, че е много относително понятие. Понякога човек си мисли, че мисли. Дори мозъкът "прегрява" от мислене- за повече достоверност. Когато,обаче, спре да мисли, улавя точно тази мисъл, която му е най- нужна.  Благодаря за пожеланието, Разумен и Здрав и ти.
|