ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Религия и Мистика » Окултизъм и Мистика

Страници: 1 | 2 | (покажи всички)
асегаде:)

Регистриран: 20.01.2012
Re: Кога ще се отървем от цикличността
    #2870317 - 27.01.2012 23:00 [Re: Eses]

Здравей
Докато харесваш само някои неща в себе си, а от други се разграничаваш или се стараеш да отхвърлиш, ще бъде така и ще ти се налага да преживяваш ту едната, ту другата част от себе си. Няма човек, който е само добър (колкото и да се старае), нито само лош. И все пак, всеки е съвършено творение Началото на изхода е да започнеш да се приемаш- точно такава, каквато си в момента. Хората, ситуациите- това са едно гигантско огледало, което ако се научиш да използваш, ще ти покаже най- тъмните твои кътчета. Приемай и прощавай (но от сърце), защото това си ти, незавизимо от това как изглеждат нещата и колко болка причиняват. С първия успешен опит ще разбереш за какво говоря и в теб няма да има и грам съмнение, че за същата причина животът повече няма да ти предлага изпитания.
А иначе книжки за попълване на знанията са хубаво нещо, но нито една книга няма да го преживее и осъзнае заради теб.
Виж и насам: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1631

--------------------
Оти да се косим, като че ми мине.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  

#2870328 - 27.01.2012 23:35 [Re: бледоликия]

Цитат:

Здравей
Голяма грешка е човек да смята че може да контролира каквото и да било ние имаме власт единствено върху телата ни. Кожата е границата на нашето владение.

На противоположното мнение съм. Имаме власт каквато не подозираме и не използваме. Голямата грешка е, че се мислим за слаби. Исус е казал "Всичко, което мога аз го можете и вие, дори повече'. Остава да си възвърнем силата и това става с душевен фитнес

--------------------

Atlantida
ПАДНАЛА ОТ МАРС

Регистриран: 10.01.2008
От: крита
    #2870427 - 28.01.2012 16:21 [Re: асегаде:)]

Цитат:

...
А иначе книжки за попълване на знанията са хубаво нещо, но нито една книга няма да го преживее и осъзнае заради теб.
Виж и насам: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=1631

Споделям също.

Ийсея
неориентиран
*

Регистриран: 24.01.2012
    #2870630 - 29.01.2012 18:37 [Re: Eses]

Цитат:

Омръзна ми цикличността и дуалността.Кога ще се отървем от тях?Какво е нужно да направим?Не съм човек на крайностите,но и това прехвърляне от едно в друго ми писна.Мислех че мога да го контролирам,но уви, после съм уморена и в този момент се прехвърлям в противоположността.До кога? Какво учи окултизма за това?

Когато влезем в любовта.

#2870647 - 29.01.2012 20:37 [Re: Ийсея]

Цитат:

Цитат:

Омръзна ми цикличността и дуалността.Кога ще се отървем от тях?Какво е нужно да направим?Не съм човек на крайностите,но и това прехвърляне от едно в друго ми писна.Мислех че мога да го контролирам,но уви, после съм уморена и в този момент се прехвърлям в противоположността.До кога? Какво учи окултизма за това?

Когато влезем в любовта.

--------------------

Salve
moonlight

Регистриран: 13.02.2004
От: Cryst@l Moon
    #2870695 - 29.01.2012 22:34 [Re: асегаде:)]

много добре казано!!!!

--------------------
Сълзата ти превръща се в кристал
когато осъзнаеш, че си цял
а Цял си-осъзнал Безкрая в Светъл миг
приютил ловеца и сърната в своя лик.....

Salve
moonlight

#2870696 - 29.01.2012 22:35 [Re: Ийсея]

Цитат:

Цитат:

Когато влезем в любовта.

Ако става въпрос за Агапе, ДА!....другите са стълбиците към....

--------------------

Salve
moonlight

#2870701 - 29.01.2012 22:39 [Re: Eses]

ние не сме в тоя свят, за да се отърваваме от нещо....а да преминем през него....ще излезем над всичко това, когато го приемем на 100%....стигнем до същината му и тогава вече няма да искаме да се отървем

--------------------

бледоликия
бродещия бродяга

Регистриран: 15.08.2004
От: В истинния свят
    #2876285 - 15.02.2012 11:35 [Re: асегаде:)]

Здравей
Прав си разбира се, имаме власт но само върху себе си никога върху другите(ако мислиш иначе то е заблуда)
Когато написах това имах в предвид настоящата реинкарнация(прераждане). Тялото е това което ни е дадено в настоящия живот(в този материален свят) за да работим върху него и да се усъвършенстваме в тази форма която обитаваме. Всяко едно прераждане добавя хубавото което си съградил за формата и не само. Един свят има отвън,но този вътрешния е многократно по голям и прекрасен. Три са точките върху които трябва да работим: Работа с Духа; Работа с Душата; и Работа с Формата(тялото). Тези три позиции се намират само вътре в нас, не отвън. Това исках да кажа с: "Кожата е границата" Мислиш-работиш с Духа; Чувстваш-работиш с Душата;Усещаш-работиш с тялото.
Разумни и Здрави.

--------------------
Да чуеш цветове и видиш звуци.....

Редактирано от бледоликия (15.02.2012 11:43)

#2878715 - 22.02.2012 16:43 [Re: бледоликия]

Има много неща, за които съм съгласна с теб, има и много, които виждам по друг начин.
Тялото го възприемам не като нещо, върху което да работим, а като средство, чрез което се изразява Духа. Нещо като инструмент, за който колкото по- добре се грижим, толкова по- добре ще ни служи. Но то не е основното, основното е Духът.
За мен вътрешния свят е всичко, външният е само негово отражение. Затова усилията, насочени навън не водят до резултат. Когато за пръв път ти се случи да промениш нещо в себе си, с учудване забелязваш, че отвън също има промяна. В тялото също. Тези неща са взаимно свързани и не е нужно да се работи по всяка една точка поотделно. Достатъчно е да позволиш на духа си да се изразява. Но пък, като страничен ефект се получава нещо като работата върху трите точки.
"Мисленето" се оказва, че е много относително понятие. Понякога човек си мисли, че мисли. Дори мозъкът "прегрява" от мислене- за повече достоверност. Когато,обаче, спре да мисли, улавя точно тази мисъл, която му е най- нужна.
Благодаря за пожеланието, Разумен и Здрав и ти.

--------------------

Страници: 1 | 2 | (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  marinkoff, Ellia 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2098

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.033 seconds in which 0.028 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.