ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Религия и Мистика » Вяра и религия

Страници: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)
Navigator N

Регистриран: 26.04.2006
За грешките и за наказанията поради грешките
    #2871266 - 31.01.2012 13:49

Човек се ражда на този свят не по своя воля, а по волята Божия. И той идва на тази земя точно тогава, когато е най-необходим и точно такъв - с такива точно дарби и качества, каквито са най-необходими на Бог в този момент и на това място, според Неговия План. Ще рече: всеки човек има Програма Свише (съдба) и колкото по-стриктно се придържа той към "Програмата" си, толкова по-безпрепятствено ще върви напред, толкова повече късмет и успехи ще го съпътстват. И обратното: колкото повече се отклонява от "Програмата" си, толкова повече ще са ударите на съдбата. То е почти същото, когато малко дете търчи по тротоара пред зоркия поглед на майка си. И ако детето се засили към улицата, където минават коли, майката бързо го застига и го тупва по дупето за да се завърне в правия път. Така и Съдбата застига човека и го тупва тук или там, за да го върне в Правия път, според "Програмата" му Свише. И ако човек е умен, ще си вземе поука и все по-малко ще се отклонява от "Програмата" си. И все по-малко удари на съдбата ще получава. Но ако не е умен и не се коригира своевременно, ударите непрекъснато ще растат и ще стават все по-силни, докато накрая го смажат.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Navigator N

Re: За грешките и за наказанията поради грешките
    #2872213 - 03.02.2012 13:07 [Re: Navigator N]

Тъй че най-важното е човек да открие своите дарби, дадени му Свише и да ги следва. Това означава да открие и Божията Воля, относно себе си и да Я следва.

Водно конче
Български изумруд

Регистриран: 28.08.2009
    #2872229 - 03.02.2012 13:47 [Re: Navigator N]

Цитат:

Тъй че най-важното е човек да открие своите дарби, дадени му Свише и да ги следва. Това означава да открие и Божията Воля, относно себе си и да Я следва.

Според мен си е точно така...Колкото и да се мисли, че имаме избор, че не сме роботи и така нататък, то избора се заключава само и единствено в това да си играем отредената роля възможно най-добре...Същото е както един артист си играе ролята в театъра...Тя е точно определена, а избора на артиста е дали да си изиграе ролята добре или лошо...нищо повече...Щом и космите на главите ни са преброени...

--------------------
Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21

Navigator N

#2872975 - 05.02.2012 18:56 [Re: Водно конче]

Цитат:

Цитат:

Според мен си е точно така...Колкото и да се мисли, че имаме избор, че не сме роботи и така нататък, то избора се заключава само и единствено в това да си играем отредената роля възможно най-добре...Същото е както един артист си играе ролята в театъра...Тя е точно определена, а избора на артиста е дали да си изиграе ролята добре или лошо...нищо повече...Щом и космите на главите ни са преброени...

Човекът е като едно семе. И примерно той е семе от тиква. Пък не знае това и иска да стане, да порасте като краставица. Естествено е че няма да порасте като краставица в такъв случай, най-много да порасте като крастава тиква.

Водно конче
Български изумруд

Регистриран: 28.08.2009
    #2873023 - 05.02.2012 19:46 [Re: Navigator N]

Цитат:

Човекът е като едно семе. И примерно той е семе от тиква. Пък не знае това и иска да стане, да порасте като краставица. Естествено е че няма да порасте като краставица в такъв случай, най-много да порасте като крастава тиква.

Така си е, добре, че се намират умни българи, за да кажат: Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш!

--------------------
Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21

Хуанита

Регистриран: 08.12.2004
От: BW
    #2873152 - 05.02.2012 23:46 [Re: Navigator N]

Цитат:

А как може човек да открие дарбите си и то без да се отклонява от пътя? Нали всяка проба е отклонение. Как можеш да намериш верния път без да пробваш другите?

Navigator N

#2873155 - 05.02.2012 23:58 [Re: Хуанита]

Цитат:

Цитат:

А как може човек да открие дарбите си и то без да се отклонява от пътя? Нали всяка проба е отклонение. Как можеш да намериш верния път без да пробваш другите?

Не може. Като си блъсне главата в нещо много яко, ще му се понамести мозъка и ще разбере, че пътят му натам е затворен. Ама може и да не разбере. Въпрос на това какво има за наместване. И още: колко яка е кратуната му.

Navigator N

#2873232 - 06.02.2012 10:52 [Re: Хуанита]

Цитат:

Цитат:

А има и още един начин: отиваш при една врачка-гледачка, тя ти хвърля боб и ти познава всичко, в никой случай няма да те остави без съдба.

Хуанита

Регистриран: 08.12.2004
От: BW
    #2873378 - 06.02.2012 21:35 [Re: Navigator N]

Цитат:

Не може. Като си блъсне главата в нещо много яко, ще му се понамести мозъка и ще разбере, че пътят му натам е затворен. Ама може и да не разбере. Въпрос на това какво има за наместване. И още: колко яка е кратуната му.

И аз така си мислех. Проблемът е, че пътища много и може и следващият да не е твоя. Таз кратуна като се блъска дълго и после трудно навигира.

Няма ли по-лесен начин (не този с боба )?

асегаде:)

Регистриран: 20.01.2012
    #2873552 - 07.02.2012 09:17 [Re: Хуанита]

Цитат:

Цитат:

И аз така си мислех. Проблемът е, че пътища много и може и следващият да не е твоя. Таз кратуна като се блъска дълго и после трудно навигира.

Няма ли по-лесен начин (не този с боба )?

Много харесвам един израз, прочетен в друг форум: "Човек е като кофти бобена реколта- трудно увира." От тук "ми идват" два извода- че увиране има и че ако някой иска да уври по- бързо, не трябва да се плаши от огъня, а да търси оптималната температура за увиране без загаряне

--------------------
Оти да се косим, като че ми мине.

Страници: 1 | 2 | 3 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Ellia, libra 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: **
Брой показвания: 1040

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.102 seconds in which 0.088 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.