Re: Форумни вълнения и други разни #2869338 - 24.01.2012 17:32
[Re: LyLyth]
Отговори
Цитирай
Цитат: Иначе страхът има ефект, но той няма да промени нищо от същността ни, дори и да ни възпре да вършим зло, ние пак ще си останем същите отвътре - празни, бездушни, егоистични, зли...
на земята всичко тече, всичко се променя... всеки един човек може да бъде И добър!
-------------------- Животът е такъв, какъвто сам си го направиш!!!
Re: Форумни вълнения и други разни #2869341 - 24.01.2012 17:45
[Re: Erosaria]
Отговори
Цитирай
Цитат: на земята всичко тече, всичко се променя... всеки един човек може да бъде И добър!
Разбира се! Съгласна съм, макар и промяната да е бавна. Но днес се радвам, че никой няма да ме изгори на кладата, понеже някоя завислива съседка ме е оклеветила и решила да ми отмъсти за нещо. И се радвам, че няма да умра от туберколоза или чума в дома си, понеже дори и да няма осигуровка, държавата ще се погрижи за мен. Нито пък ще ме остави да загния и да се отровя от сепсис, ако някой ме заножи. И ще подходи към мен в процес с призумпцията, че съм невинна, до доказване на противното, както и че имам възможността да получа безплатно образование и не е необходимо родителите ми да са аристократи и богаташи, за да се науча да чета, пиша, развия мисленето си и т.н.. Това, което имах предвид е, че стремежът към добро следва само, ако се осъзнаят онези думи - да не правим онова, което не искаме да ни правят, а да вършим онова, което бихме искали да получим от другите. И тогава лесно изглеждат въпросите - ако това дете съм аз, бих ли искала да съм нечи изтривалка, да ме бият, унижават, третират като псе? Ако това дете бе моето, бих ли искала да го бият, тормозят, унижават и нараняват? Ако беше моето дете, бих ли искала да има поне един, който да му помогне, да го спаси, да го дари с топлина и любов. Всичко друго е излишно като разговор.. Това дете е точно като моето, с тази разлика, че е имало нещастието, по волята на Бог да се роди там, където никой не иска да помогне и всеки нехае...
-------------------- Дъждът започва с една капка! Аман от евтини лозунги!!
Re: Форумни вълнения и други разни #2869367 - 24.01.2012 18:41
Отговори
Цитирай
Цитат: Това, което имах предвид е, че стремежът към добро следва само, ако се осъзнаят онези думи - да не правим онова, което не искаме да ни правят, а да вършим онова, което бихме искали да получим от другите. И тогава лесно изглеждат въпросите - ако това дете съм аз, бих ли искала да съм нечи изтривалка, да ме бият, унижават, третират като псе? Ако това дете бе моето, бих ли искала да го бият, тормозят, унижават и нараняват? Ако беше моето дете, бих ли искала да има поне един, който да му помогне, да го спаси, да го дари с топлина и любов.
така е! не всеки се поставя на мястото на другия... добре би било много хора да се осъзнаят! човек да бъде добър И в мислите, чувствата, думите и делата...
-------------------- Животът е такъв, какъвто сам си го направиш!!!
Екстри:
Hard Rock fan
somehow unborn
Регистриран: 07.01.2003
Re: Форумни вълнения и други разни #2869380 - 24.01.2012 19:38
Отговори
Цитирай
Мда. Бог не учи на безразличие, равнодушие....напротив!
Той учи на състрадание, на грижа за другия, особено пък към по-слабия, към нуждаещия се, към по-онеправдания, към изпадналия в беда, в....
Та, ако Той би бил равнодушен към нас....
Иначе....адът е тук. На този свят, за който, ако и да се пожертва.....Бог каза, че Неговото царство не е оттук. И... Но, Той е оставил препоръките си към човеците.
Иска ми се малко да те разведря и...
Дано не е неуместно (извини ме, ако е), но ми се иска да се усмихнеш.
Понеже става дума за ад и рай из темите на форума тези дни, се сетих за един стар виц:
Двама ангели седят и наблюдават държавите на Земята високо от небето. Дълго мълчат и гледат. След известно време единият нарушава тишината и казва:
- Знаеш ли какъв трябва да е Раят там долу?
- Какъв? – пита този до него.
- Раят за хората трябва да е там, където полицаите са британци, а готвачите французи, колите са произведени от германци, любовниците са италианци и всичко това е организирано от швейцарци.
- Може би... – отговаря вторият ангел. - Но съдейки от тези стереотипи мога да предположа какъв би бил Адът.
- Какъв? - пита първият.
- Адът за хората би бил там, където полицаите са германци, готвачите са британци, колите са произведени от французи, любовниците са швейцарци и всичко това е организирано от италианци.
-------------------- It started to snow in the middle of July
Re: Форумни вълнения и други разни #2873738 - 07.02.2012 19:56
[Re: hold on]
Отговори
Цитирай
Now and then I think of when we were together Like when you said you felt so happy you could die Told myself that you were right for me But felt so lonely in your company But that was love and it's an ache I still remember
You can get addicted to a certain kind of sadness Like resignation to the end, always the end So when we found that we could not make sense Well you said that we would still be friends But I'll admit that I was glad that it was over
But you didn't have to cut me off Make out like it never happened and now we were nothing And I don't even need your love But you treat me like a stranger and it feels so rough No you didn't have to stoop so low Have your friends collect your records and then change your number I guess that I don't need that though Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know Now you're just somebody that I used to know
[Kimbra:] Now and then I think of all the times you screwed me over But had me believing it was always something that I'd done But I don't wanna live that way Reading into every word you say You said that you could let it go And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know ....
-------------------- Дъждът започва с една капка! Аман от евтини лозунги!!