ELMANIFICO
неориентиран
Регистриран: 17.01.2012
|
Re: H2B/H4
#2871290 - 31.01.2012 15:17
[Re: MyXa]
|
|
|
Цитат:
Не. Процедурата не е такава, тази виза не е за студенти. Ето тук е описана процедурата - H2B Трябва преди да попълните форма И-129, работодателя да подаде Labor Certification - http://www.foreignlaborcert.doleta.gov/h-2b.cfm Това значи, че трябва да ти плаща определени пари за работата, за която иска да те наеме и че няма американски работници, които искат тази работа или дори да има той ги е отхвърлил по някаква причина (парите не може да са причина).
Прегледах документа на 2-3 , но да използвам момента, че си онлайн, ако имаш информация би ли ми казал стъпките, през които работодателя трябва да мине ( и таксите, които ще заплати) за да приключи целя процес. Сега започвам да чета сайта, който ми препоръча.
|
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
|
#2871293 - 31.01.2012 15:25
[Re: ELMANIFICO]
|
|
|
Еми стъпките са написани в двата сайта, които ти посочих. Не знам какво повече да ти напиша. Не знам колко струва, защото Labor е безплатен за подаване, но трябва да се подават обяви в локални вестници и после да се напише защо резюметата, които са били подадени не отговарят на изискванията и то си има само определени неща, за които можеш да ги отхвърлиш. Обикновено с това се занимава адвокат. Иначе четеш и работодателя се мъчи сам, ти не можеш да участваш в този процес. А дали ще го одобрят след това не се знае.
-------------------- "Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”
~Mark Twain
|
ELMANIFICO
неориентиран
|
#2871296 - 31.01.2012 15:30
|
|
|
Цитат:
Еми стъпките са написани в двата сайта, които ти посочих. Не знам какво повече да ти напиша. Не знам колко струва, защото Labor е безплатен за подаване, но трябва да се подават обяви в локални вестници и после да се напише защо резюметата, които са били подадени не отговарят на изискванията и то си има само определени неща, за които можеш да ги отхвърлиш. Обикновено с това се занимава адвокат. Иначе четеш и работодателя се мъчи сам, ти не можеш да участваш в този процес. А дали ще го одобрят след това не се знае.
А имаш ли представа колко време отнема целия процес - през одобрението, до самия край, в който аз получавам документите и отивам в българската компания да платя такса за интервю,ако всичко е наред.
|
MyXa
KoHcKa

Регистриран: 06.01.2006
От: the point of no return
|
#2871299 - 31.01.2012 15:36
|
|
|
Ами може би 3-4 месеца, може и повече. Честно казано, не знам.
-------------------- "Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”
~Mark Twain
|
ELMANIFICO
неориентиран
|
#2871302 - 31.01.2012 15:45
|
|
|
Цитат:
Ами може би 3-4 месеца, може и повече. Честно казано, не знам.
Добре,благодаря за бързите отговори!
|
joe123
съвсем ориентиран

Регистриран: 02.11.2004
От: България
|
#2871518 - 01.02.2012 11:22
|
|
|
От моя личен опит с тази виза при тази безработица в САЩ според мен е изключено който и да било работодател да успее да направи Н2В за един човек - все ще му изпратят един подходящ от местното бюро по труда. А и за тази виза не може да има специални изисквания към работника, тъй като е за нискоквалифицирана работа по подразбиране, така че той няма как да откаже да наеме американец /ако има такъв/... Не искам да те обезкуражавам, но не мисля, че ще стане.
|