ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Емиграция и живот в Австралия и Нова Зеландия

Страници: 1
Dido4ka
неориентиран

Регистриран: 19.01.2012
Въпросчета за точките, асесмънта и IELTS
    #2871538 - 01.02.2012 13:07

Съпругът ми има Бакалавър Икономика на търговията и от дълги години работи като sales representative в технически фирми. Видяхме, че успяваме да се класираме за спонсорство от SA. Там намерихме occupation Sales Representative (Industrial products)i Technical sales representative nec. Асесмънта ще го прави Ветасес. Но на техния сайт не можах да се ориентирам какъв точно асестмън трябва да се направи.Доколкото разбрах трябва да бъде и с Point test advice for DIAC. Дефакто трябва да направим Full Skills Assessment,Full Skills Assessment (GSM with Points Test Advice, for both qualifications and employment - Australian or Overseas, нали така?
В списъка на търсени професии за SA, професията му изисква IELTS 6,5 на всички модули. А при финалното подаване за виза по новите стандарти за да се вземат 10т. трябва 7. Знам, че колкото повече е, толкова по-добре, но в крайна сметка 6.5 ще бъде ли достатъчно като резултат?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dido4ka
неориентиран

Re: Въпросчета за точките, асесмънта и IELTS
    #2883288 - 06.03.2012 18:10 [Re: Dido4ka]

Явно никой не може да ми помогне с информация

sawtooth
работещ по въпроса

Регистриран: 23.01.2010
От: BG
    #2883420 - 06.03.2012 22:27 [Re: Dido4ka]

За да вземе с успех оценката от Ветасес ,трябва да отговаря на техните изисквания, а именно 6.5 както казваш ти ,че сте чели че изискват.
Относно ДИАК, ако изкара 7 на всеки модул от ИЕЛТС ще бъде добре за да вземе 10 точки.Ако не изкара 7 на ИЕЛТС, ще остане с 0 точки от ИЕЛТС при оценката за виза от ДИАК при смятането на Points test-a. В този случай трябва да си докара точки от другите позиции за да достигне 65. Примерно аз минавам 65 ама с ИЕЛТС не 7, но пък събирам тези 10 точки от другаде.
Надявам се ме разбра

Dido4ka
неориентиран

#2883601 - 07.03.2012 13:08 [Re: sawtooth]

Благодаря ти много за отговора!
Но Ветасес не изискват за неговата професия IELTS 6,5 и въобще по принцип не изискват да се изпраща за асесмънта.IELTS 6,5 е изискаване, за да получим спонсорство от SA. Смятаме да кандидатстваме за 3годишната виза, със спонсорство от SA и така получаваме 65т. и без IELTS 7. Въпреки всичко може и да успее да изкара 7-ци, май месец ще видим като се яви какво ще стане

Anita82
член

Регистриран: 04.07.2011
    #2883627 - 07.03.2012 14:23 [Re: Dido4ka]

Май месец ИЕЛТС означава, че ще имате 1 месец до юли да вземете спонсорството и подадете за виза? Не е невъзможно но е доста рисковано, знаете ли за промените от юли? Защо не се явите по-рано на ИЕЛТС, ако не изкарате колкото ви трябва май месец може пак?

Dido4ka
неориентиран

#2883637 - 07.03.2012 14:57 [Re: Anita82]

Да, Анита, знаем за помените, но едва ли ще успеем преди те да влязат в сила. Просто английския му не е на високо ниво. Ще се пробваме след промените пък каквото стане.
Доколкото разбрах, когато е със спонсорство от щат веднага ще изпращат покана да подадеш за виза, а не да доказваш интерес.

Страници: 1

Допълнителна информация
0 регистрирани и 1 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, ravekitty 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 856

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.012 seconds in which 0.001 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.