_Arwen_

Регистриран: 01.12.2008
|
Re: Икономиката ми е слаба...
#2872537 - 03.02.2012 22:53
[Re: Дзвер]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Те затова от родината на Ханс толкова ни хвалят . Просто са много доволни , че има някой дето не ги дрънка за пари
Честно да ву кажа много ми е тъжно, че ни хвалят и ние се радваме. За какво ни хвалят- че пенсионерите вземат по 200 лева.
Е как няма се радваме? Да се излагаме пред чужденците ли? Кога е било?
-------------------- Failure is always an option.
|
Mimi 1

Регистриран: 02.01.2008
От: NYC
|
#2872597 - 04.02.2012 00:08
[Re: canon]
|
|
|
Цитат:
Аз мислех , че ги правят в завода в Австрия , но от години производството било в САЩ ... сигурно заради евтината работна ръка ? 
Най-вероятно е заради голямото потребление. В Америка хем хората са повече, хем обичат да карат джипове.
|
Mimi 1

|
#2872603 - 04.02.2012 00:16
[Re: Shogoun]
|
|
|
Странно ми се вижда накой да поставя изисквания към частния сектор да намалява заплатите. Сигурна ли си, че шефовете ви не си търсят оправдания да го направят и не се опрвдават с измислени външни изисквания?
По принцип, като намалеят заплатите в държавния сектор и социалните плащания, ще намалее търсенето, цените ще паднат и съответно, частниците ще трябва да намалят заплатите. Не виждам защо някой трябва да го прави задължително. Освен ако не ги е страх, че всички държавни служители ще напуснат. Но едва ли е това, защото, както четох, безработицата в Гърция е висока.
|
Mimski

Регистриран: 07.03.2008
|
#2872609 - 04.02.2012 00:26
|
|
|
"единица за бедност"
Много точно казано, за съжаление.
Доскоро си мислех, че само ние сме обречени да търпиме разни политически недоразумения. Гледам, Гръцките политици бързат да "наваксат" нивото на наш'те. Ако не по бедност, двете страни май се доближават по други показатели
|
Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
|
#2872648 - 04.02.2012 10:21
[Re: Mimi 1]
|
|
|
Цитат:
Странно ми се вижда накой да поставя изисквания към частния сектор да намалява заплатите.
Точно така, затова и аз търся логиката и попитах тук защото реших, че или съм тъпа та не разбирам или съвсем неука...  Не е оправдание на шефовете, от повече от месец тук ни заливат с инфо колко много настоява тройката да орежат частния сектор. Не може всичко да е напълно измислено, където има дим има и огън... Това намаление както казах все още не е орязване, а само допълнителен данък поради намаляване на необлагаемия минимум плюс удръжка за солидарност. Аз обаче го виждам като тренировка и напоследък само за частния сектор се говори по ТВ-то, дори тройката се подсърди и си замина , защото нашите отказват.
-------------------- Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...
|
Mimi 1

|
#2872701 - 04.02.2012 17:57
|
|
|
Да не би да става дума за минималната работна заплата?
|
Дзвер
wavedancer

Регистриран: 24.05.2004
|
#2872704 - 04.02.2012 18:36
[Re: Mimi 1]
|
|
|
И за минималната, и за доколкото разбирам всички. Всъщност струва ми се, че тройката отначало настояваше за минималната, изведнъж започна да се говори за цялостно. Може и да греша, но това цялостното май дойде от местните политици. Шогун, ако има някъде последния меморандум, който са подписвали с всички искания по точк, би ли ми го пуснала. Аз опитвах набързо да открия нещо- но нищо, само празни приказки .
-------------------- Μολών λαβέ
|
Mimi 1

|
#2872707 - 04.02.2012 19:13
|
|
|
E, за минималната има логика. Тя се определя законово. Ако е прекалено висока, ще държи производството неконкурентноспособно и ще пречи пазарът да регулира цената на труда.
А минималната работна заплата вероятно ще повлече надолу и останалите заплати.
|
Azalea
дистанцирана

Регистриран: 19.10.2009
|
#2872714 - 04.02.2012 20:18
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Странно ми се вижда накой да поставя изисквания към частния сектор да намалява заплатите.
Точно така, затова и аз търся логиката и попитах тук защото реших, че или съм тъпа та не разбирам или съвсем неука...  Не е оправдание на шефовете, от повече от месец тук ни заливат с инфо колко много настоява тройката да орежат частния сектор. Не може всичко да е напълно измислено, където има дим има и огън... Това намаление както казах все още не е орязване, а само допълнителен данък поради намаляване на необлагаемия минимум плюс удръжка за солидарност. Аз обаче го виждам като тренировка и напоследък само за частния сектор се говори по ТВ-то, дори тройката се подсърди и си замина , защото нашите отказват.
Ами за да се намали безработицата, и да влизат повече пари в държавната хазна. Повече данъци, намалява се производствената цена на продукта, оттам и неговата цена, повече гърци купуват повече и така...
-------------------- Der Mensch denkt und Gott lenkt.
" Du måste lära dig spelets regler. Och sen måste du spela bättre än alla andra." Albert Einstein
|
hasp
Gimme a litre o’ cola.

Регистриран: 30.06.2003
|
#2872718 - 04.02.2012 20:52
[Re: Azalea]
|
|
|
Само се закачам да изложа хипотеза. Правителството да намали заплатите в частния сектор изглежда като безсмислица освен ако не става дъма за изменение в законите за профсъюзите или премахването на тези профсъюзи. В случай че Гърция не банкрутира и продължи да бъде в Еврозоната, бюджета и икономическата политика ще се решават от ЕС. За да бъде гладко това управление, профсъюзите в частния сектор не бива да създават проблем. Та това е целта на преговорите в момента, да елиминират всякаква възможност на обществото да се противопоставя на бъдещи изменения от властимащите в ЕС. Докато профсъюзите в държавния секто преговарят с държавната администрация, тези в частния сектор имат отношения с чорбаджията и Меркел и компания няма как да се намесят....затова е тупурдията, за евентуален пълен бъдещ контрол над Гърция от ЕС....иначе Гърция ще си я има на картата и гръцкия език ще продължи да се ползва,, какво толкова?
-------------------- I'm really nostalgic about the future.
|