cveti93
неориентиран
Регистриран: 04.02.2012
|
Кандидатстване в ТУ психология
#2872720 - 04.02.2012 21:11
|
|
|
3дравейте на всички Не знам дали точно тук мога да пиша по темата и се извинявам предварително. Та.. това което искам да попитам е колко е бала както и минималния за специалност психология във велико търновския университет? Лесно ли се влиза и какви са оценките, които влизат в бала ? Гледах във сайта им,но нищо не можах да разбера и само се обърках още повече , четох и по други форуми , но имах същия резултат. Моля, ако някой вече кандидатствал с тази специалност във ВТУ има информация да я сподели. Благодаря предварително.
-------------------- No time for fake people !
Редактирано от Nadin (05.02.2012 18:42)
|
LyLyth
UncharteD

Регистриран: 03.11.2005
От: въд погледа
|
Re: Кандидатстване в ТУ психология
#2881094 - 01.03.2012 11:47
[Re: cveti93]
|
|
|
Чудя се... ВТУ имат хубав сайт, просто отвори и провери. И телефоните на учебните отдели ги има...
-------------------- Дъждът започва с една капка!
Аман от евтини лозунги!!
|
anastasius ІІ
папа

Регистриран: 07.02.2006
|
#2881494 - 02.03.2012 10:09
[Re: LyLyth]
|
|
|
Цитат:
Чудя се...
Няма какво да се чудиш- момичето е достатъчно будаляво, за да излезе от него чудесен, стандартен, български психолог  Само малко ме смущава, че след като така наивно пита тук, май няма достатъчно самочувствие да работи като такъв.
-------------------- Die Seienden sollen nicht ohne Notwendigkeit vervielfacht werden.
Ockhams Rasiermesser
|
LyLyth
UncharteD

Регистриран: 03.11.2005
От: въд погледа
|
#2881525 - 02.03.2012 12:36
[Re: anastasius ІІ]
|
|
|
Какво да кажа... 2-3 изречения и психиатърът има твърда диагноза.  Просто е неориентирана, отдавам го на годините и на това, че не е затърсила сериозно.
-------------------- Дъждът започва с една капка!
Аман от евтини лозунги!!
|
Канасубиги
ариец
Регистриран: 08.12.2011
От: София
|
#2883461 - 06.03.2012 23:46
[Re: LyLyth]
|
|
|
Ама и вие професионален подход вадите. Сякаш на нейните години сте били много ориентирани. Или сякаш е редно на някой, който явно е набор '93, така да се отговори.
Ако се разтърсиш в интернет, няма начин да не намериш балове и информация, относно специалността във ВТУ. Приемат с матури, както и с изпит. През 2010 г. за жени балът на второ класиране за жени е 22.03 за специалността. Но и предвид интелектуалните способности на наборите след 90-а... То у нас съсипаха и най-добрите държавни университети, но да не се отклонявам. Повече не ми се разглежда, дадох ти някакъв ориентир. Ако държиш на ВТУ - твоя воля. Но понеже споменах какво се случва с държавните университети и като чета на студентите от СУ надутите коментари от форума, особено за НБУ - съжалявам, ама живеят в миналото. В НБУ повечето специалности са много по-добри, защото се работи по съвременни методи, особено за Психологията, с мотивирани преподаватели - професори, доценти, които преподават и в други университети, с разликата, че в НБУ взимат тройно по-големи заплати и сами си правете сметка за мотивацията им. В НБУ подадеш ли оплакване от преподавател - взема се предвид, а ако е от голям брой от студентите му - тежко му. Затова те насочвам натам. Да, таксите са високи, но с 250 лв. на семестър и качествено образование - вече няма в 2012. И на мен преди осем години 20 лв. ми стигаха джобни за цяла седмица, но уви.
-------------------- пета коренна раса
|
cveti93
неориентиран
Регистриран: 04.02.2012
|
#2883766 - 07.03.2012 20:37
|
|
|
О боже... след изказване като твоето, мисля че блудкавата си ти Не знам дали осъзнаваш що за не разумен коментар си написал/а :О ?? Чудя се как успя да стигнеш до този извод - " момичето е достатъчно будаляво, за да излезе от него чудесен, стандартен, български психолог" ? Какво му е лошото да попиташ за мнение, за съвет относно специалноста ? Ако от мен един ден не стане добър психолог, от теб въобще пък се съмнявам да станеш какъвто и да е било човек даващ някакъв вид съвети. Не знам до колко си наясно и дали на твоите младини са ти казали, че трябва да ужаваш мнението на другия , както и неговите желания. И не виждам никаква основатлена причина за изказването ти, което следователно го прави доста глуповато.
-------------------- No time for fake people !
Редактирано от cveti93 (07.03.2012 20:38)
|
anastasius ІІ
папа

|
#2883785 - 07.03.2012 21:59
[Re: cveti93]
|
|
|
Недей да се впрягаш, момиченце. Написаното не беше предназначено за теб.
И понеже от мен отдавна вече е станало човек, който може да дава съвети, ще ти дам следния: не ти трябва психология.такава професия няма никакво бъдеще през идните поне 10 години.Отделно дето университетската "индустрия" произведе толкова много психолози, че 2/3 от тях, ако не и повече са безработни.Какъв смисъл да завършиш психология, а после да работиш като сервитьорка? Отделно, дето университетското образование е слабичко и ще ти трябват поне още 5 год. да опечеш занаята, ако разбира се веднага намериш работа.Затова: Иди да учиш за медицинска сестра.не знам какви са баловете там, но мед.сестри в България няма.Оперените отдавна отидоха на запад, останаха тези пред пенсия.Успоредно със следването учи езика на страната където искаш да отидеш.Но дори и да останеш в Б-я - бъдеше има, защото поради дефицита им заплатите в много скоро време ще станат съвсем прилични.
Ако се вслушаш в съвета ми, сигурен съм, че след 5-6 год. обезателно ще си речеш- "берекят-версин" на ол бг, че послушах съвета на един папа. Желая ти успех!
-------------------- Die Seienden sollen nicht ohne Notwendigkeit vervielfacht werden.
Ockhams Rasiermesser
|
Канасубиги
ариец
|
#2883787 - 07.03.2012 22:16
|
|
|
Грешка! Университетите напълниха и продължават да го правят, с адвокати и икономисти. А у нас, предвид, че сме на дъното и вместо да изплуваме - копаем - никоя професия няма бъдеще. Затова и не спомена кои имат. А естествено, че психолог, както и лекар, има нужда от практика, преди да започне да претендира за по-сериозно име и ниво на професионализъм. Това не са компютърджии. Всяка наука и професия си имат своите специфики. И от всичките имаме нужда. А Психологията изобщо е нова наука, особено за България. Бъдеще тепърва ще има. А и десетгодишни прогнози, споменати ей-така - звучи ли ти сериозно?
|
anastasius ІІ
папа

|
#2884184 - 09.03.2012 12:33
[Re: Канасубиги]
|
|
|
Цитат:
предвид, че сме на дъното и вместо да изплуваме - копаем - никоя професия няма бъдеще
Всяка наука и професия си имат своите специфики. И от всичките имаме нужда.
Бългериън, бългериън... през три реда изпадаш в тежко противоречие.... Ясно е, че погледа ти за социалния живот се е формирал единствено от Читанката и от онова което се вижда през витрината на студентското кафене...
Ockhams Rasiermesser
|
Канасубиги
ариец
|
#2884352 - 09.03.2012 21:06
|
|
|
Цитат:
Цитат:
предвид, че сме на дъното и вместо да изплуваме - копаем - никоя професия няма бъдеще
Всяка наука и професия си имат своите специфики. И от всичките имаме нужда.
Бългериън, бългериън... през три реда изпадаш в тежко противоречие.... Ясно е, че погледа ти за социалния живот се е формирал единствено от Читанката и от онова което се вижда през витрината на студентското кафене...
Ясно е, че няма никакво противоречие в думите ми - да има нужда едно общество от хора с различна квалификация няма нищо общо с това, че не живее добре. Така че с остроумието си дотук. И за празните ти приказки - нито вися по кафенетата, нито по дискотеките. Живял съм по начин, който няма нужда да обяснявам на някого, който реално е задник, затова и виртуално е такъв, говорещ от позицията на някакъв вид супермен.
|