ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички

Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Живот в САЩ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)
Gogo2012
неориентиран

Регистриран: 05.02.2012
Добро място за живеене и работа (може би Тексас !!! )
    #2872789 - 05.02.2012 07:09

Здравейте,

От 4 години живея в Лас Вегас и не ми харесва (по много причини). Искам да се преместя на друго място. Най-много се замислям за Тексас (Далас, Остин, Хюстън) и искам да знам за добри места за живеене и намирането на добра работа за неспециалист. Във Вегас карам такси и изкарвам $2500-$3500/месец чисто, но мога да върша и всичко друго което е законно.

Благодаря Ви предварително !

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Ka 2
новак

Регистриран: 27.05.2011
От: from BG
Re: Добро място за живеене и работа (може би Тексас !!! )
    #2873523 - 07.02.2012 02:00 [Re: Gogo2012]

Извини ме за любопитството ама я дай малко инфо - таксито твое ли е и по колко часа работиш?

--------------------
Преживяното Учи - Бързай Бавно

tornado man
почетен член
**

Регистриран: 20.01.2007
От: Back in ......
    #2873562 - 07.02.2012 10:23 [Re: Gogo2012]

Мога да ви помогна за Хюстън където бях 2007-08 с подобн аработа си правех 3-4к чисто ,,,поддържам връзка всичко си е същото а ко решиш за Хюстън Обадисе ,,Има много добри градчета КиНгууд,Хъмбъл,Томбал и други ..

hasp
Gimme a litre o’ cola.

Регистриран: 30.06.2003
    #2874292 - 09.02.2012 07:45 [Re: Gogo2012]

Е го местото (малко е къмършъл, дано не ме изтрият).
Летото има дни дето е под сто градуса и разправят че понякога може да минат и пет години преди човек да види торнадо. Даже миналата година имаше няколко дена дето не духаше много силно и прахоляка си остана на земята.

--------------------
I'm really nostalgic about the future.

Gogo2012
неориентиран

Регистриран: 05.02.2012
    #2874473 - 09.02.2012 18:15 [Re: Ka 2]

Цитат:

Извини ме за любопитството ама я дай малко инфо - таксито твое ли е и по колко часа работиш?

Във Вегас всеки работи за компания, смените са по 12 часа. По-принцип работя по 5 дни, но понякога се записвам допълнително и стават 6 или 7. Работата намалява защото компаниите постоянно пускат нови таксита, а изискванията стават все по-големи. Като цяло не върви на добре, и не само при такситата, но и в казината и хотелите. Гонят стари служители, и назначават нови на двойно по-малко пари без бенефитс

Ka 2
новак

Регистриран: 27.05.2011
От: from BG
    #2874753 - 10.02.2012 00:52 [Re: Gogo2012]

Мерси.
Аха - ясно.Значи като се съберем,примерно в "Хюстън" ще си направим и ние такси компания/ей го tornado man има и връзките/...

--------------------
Преживяното Учи - Бързай Бавно

pavlita
неориентиран

Регистриран: 06.01.2012
    #2877824 - 19.02.2012 07:51 [Re: Gogo2012]

Напълно съм съгласна с мнението ти. Аз също искам да се махам от тук. Много време, нерви и пари изгубих тук. Работата е ясна - няма никакви възможности за работа.

LZ2GKL
неориентиран

Регистриран: 13.08.2008
От: Austin, TX
    #2878429 - 21.02.2012 05:44 [Re: pavlita]

Много рядко пиша, но знам какво е да те стегне шапката. Та да споделя опит за Остин Тх. Живея и работя скоро ще станат 2 години тук. Личните ми наблюдения са от електронната промишленост.
Забелязвам изключително неприятна тенденция, масово се уволнява особенно на ниво поточна линия и среден технически персонал. След това се наема чрез агенции на временни места без никакви бенефити, часова ставка клоняща към минимума или + (2 - 3)$. Без абсолютно никакъв шанс за преминаване на постоянно място. Това явление взима застрашителни размери, в нито един друг щат такова чудо не съм виждал. Близоста с Мексико и наличието на един от най-големите Тех. Университети правят пазара на труда изключително жесток. Наемите са сравнително високи (за Тексас). Трафик най- профанския и глупаво замислен от който и да било друг град. Българи малко и разпръснати повече се събираме семейно с румънци, унгарци и руснаци, че и китайци. Лятото адска жега. Положителни страни хммм... местната бира бива, риболов на катфиш и басс е супер. Местните са френдли.

∩manev∩
We suck more!
**

Регистриран: 19.05.2010
От: Broward County
    #2878434 - 21.02.2012 06:42 [Re: LZ2GKL]

Цитат:

... Това явление взима застрашителни размери, в нито един друг щат такова чудо не съм виждал...

Може да е полезно и за други, а за мен по подразбиране, тай като задавим и въпроса:
От колко други щати имаш опит и ако е възможно кратка съпоставка с +/- за всеки от тях спряма Остин, ТХ.

Писта за F1 правят там, наполовина се бях запътил на там да се местя

Кукера©
обозрително флегматичен

Регистриран: 21.05.2005
От: ШикагоуЛенд
    #2878489 - 21.02.2012 17:37 [Re: ∩manev∩]

Остин съм чувал, че е един от най-развиващите се градове в САЩ последните няколко години. Пистата за Ф1 я оставям на страна, тя още не е довършена, има пробелм със собствеността и контракторите, а и не съм сигурен дали е вкл. в календара за тази година или за следващата.
Някой, ако може конкретно за Остин да каже, че ми е интересно. Много фирми се местят там заради добрите данъчни условия, за разлика от мародерските такива в IL примерно.

--------------------
"Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи." Васил Левски

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | >> (покажи всички)

Допълнителна информация
3 регистрирани и 8 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, znaiko 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 4527

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в

ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.04 seconds in which 0.026 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.