Azalea
дистанцирана

Регистриран: 19.10.2009
|
Форумите или Фейсбук
#2873021 - 05.02.2012 19:44
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Странно как за някой торентите са всичко в нета....
И фацебука!!! Фейснята е по-жизнено важна дори от въздуха!!!
Аз още не знам какво правят тия хора на фeйcа. Ама докато реша да се регистрирам, ако въобще, той вече няма да е интересен и сте измислят нещо друго най-вероятно.
-------------------- Der Mensch denkt und Gott lenkt.
" Du måste lära dig spelets regler. Och sen måste du spela bättre än alla andra." Albert Einstein
Редактирано от Nadin (06.02.2012 02:39)
|
Цецо
ПИЧ

Регистриран: 02.04.2003
От: Карлово, BG
|
Re: България подписа за забрана на торентите
#2873025 - 05.02.2012 19:50
[Re: Azalea]
|
|
|
Цитат:
Аз още не знам какво правят тия хора на фeйcа.
Ако мислиш пък че те знаят... Нали гледам жената.
-------------------- Биват прочути и забранени. Те са измислили дясно и ляво
и мислят петото измерение. Непримирими към бог и дявол.
|
O HARA
непокорна

Регистриран: 11.04.2005
|
#2873073 - 05.02.2012 21:43
|
|
|
И каква е разликата между това да висиш във Фейсбук и да висиш във форума? Тук какво по-смислено си мислиш, че правиш? Поне във ФБ можеш да откриеш стари приятели и да споделяш музика и снимки с хора, които реално познаваш, както и да селектираш потребителите, с които искаш да общуваш. А тук получаваш всичко, което е написано от познати и предимно непознати. Не ме разбирай погрешно, харесвам този форум (щом съм тук), но не разбирам аргументите срещу ФБ на хора като теб. Мислиш си, че си по-различна, но не си.
-------------------- I am just a vision.
|
Azalea
дистанцирана

Регистриран: 19.10.2009
|
#2873112 - 05.02.2012 22:33
[Re: O HARA]
|
|
|
Да поддържаш контакт с определени хора, не е същото като да си на форум.
Самата дума " форум" означава размяна на мнения и дискусия. Тук също можеш да избираш на кои мнения да отговаряш и на кои не. Забележи , че казвам - мнения, а не - учaстници.
В този аспект, аз съм тук за да обмeням мисли, идеи и да черпя такива , както и да мисля върху прочетеното. За мен това е важното във един форум.
Колкото до поддържането на връзки с други хора, за това не ми е необходим фейсбук. Bсички сме различни и всеки избира своята форма за социални контакти.
-------------------- Der Mensch denkt und Gott lenkt.
" Du måste lära dig spelets regler. Och sen måste du spela bättre än alla andra." Albert Einstein
Редактирано от Azalea (05.02.2012 22:53)
|
O HARA
непокорна

|
#2873143 - 05.02.2012 23:21
|
|
|
Цитат:
Самата дума " форум" означава размяна на мнения и дискусия. Тук също можеш да избираш на кои мнения да отговаряш и на кои не. Забележи , че казвам - мнения, а не - учaстници.
В този аспект, аз съм тук за да обмeням мисли, идеи и да черпя такива , както и да мисля върху прочетеното. За мен това е важното във един форум.
Това същото можеш да го правиш и във ФБ, както с потребителите от форума, които имат регистрации, така и с познати хора и приятели. Да разбирам ли, че контакта с непознати те привлича повече? И форумът си има своите предимства, не отричам, но да се твърди, че ФБ е много по-различен и покварен не съм съгласна. Има хора, които се противопоставят на социалните мрежи, защото предпочитат комуникацията на живо и твърдят, че пренебрегването й е вредно. Но да висиш по форуми и да отричаш ФБ - това вече ми се струва абсурдно. Извинявам се за офтопик-а. Може да отворим нова тема, но май доста вече е предъвквана.
|
Моман

Регистриран: 27.07.2007
|
Re: Форумите или Фейсбук
#2873206 - 06.02.2012 08:24
|
|
|
Цитат:
Аз още не знам какво правят тия хора на фeйcа.
Същото като тук, но там поне знаеш с кого го правиш. И много други работи, разбира се - да не повтарям тези, които О`Хара е споменала. Освен тях, аз съм се абонирала за няколко кулинарни страници, чета последните новини от региона и страната, вицове и всякакви интересни публикации на хората от списъка ми с приятели.
|
O HARA
непокорна

|
Re: Форумите или Фейсбук
#2873211 - 06.02.2012 08:58
[Re: Моман]
|
|
|
Аз съм абонирана към в-к Капитал, National Geographic, CNN, Discovery, страниците на любимите ми изпълнители и към други ФБ групи, които ме вълнуват. Получавам актуална информация, която имам възможност да коментирам с хора от цял свят с моите интереси, както и да я споделям с близки и познати. Аз го отчитам като нещо полезно и забавно. Има потребители, които са обсебени от ФБ и наистина стават досадни, но да не би във форумите да няма такива персони?
|
Пипи^
суросинкява на цепленки

Регистриран: 09.04.2003
|
#2873213 - 06.02.2012 09:18
|
|
|
Не става въпрос за общуване просто с "други хора", а с хора, които някога са ти били близки и с които поради една или друга причина, си загубил контакт. При мен това са бивши съученици, повечето от които са някъде по чужбина. Те не са регистрирани в тоя форум, и вероятно никога няма да се регистрират тук, така че фейса си ми е супер удобен за общуване с тях. Не виждам що е тоя рев против фейса? Ти нали не го ползваш, какво толкова против имаш него? Не разбирам.
-------------------- Ние сме ора естете.
|
admiral
на андорския флот

Регистриран: 24.01.2005
От: Съзаклятието
|
#2873217 - 06.02.2012 09:33
[Re: O HARA]
|
|
|
Цитат:
но не разбирам аргументите срещу ФБ
Ето ти един: Разни хора, които не познавам ме канят да им ставам приятел. Пък мен мама ми е казала да не си играя с всеки.
-------------------- I'm great in bed. I can sleep for days.
|
Пипи^
суросинкява на цепленки

Регистриран: 09.04.2003
|
#2873219 - 06.02.2012 09:40
[Re: admiral]
|
|
|
В крайна сметка, никой не ти е окачил въжето да ставаш приятел с когото и да било. Като не те кефи, отхвърляш поканата и толкоз.
-------------------- Ние сме ора естете.
|