Цецо
ПИЧ

Регистриран: 02.04.2003
От: Карлово, BG
|
Re: България подписа за забрана на торентите
#2871679 - 01.02.2012 18:42
[Re: petyavladimirova]
|
|
|
Цитат:
Това си е чист комунизъм...
Говориш глупости. По време на "комунизъмът" нямаше интелектуално пиратство. Сичкото мозъчно творение беше общонационално богатство. И беше за всички. Образно казано.
-------------------- Биват прочути и забранени. Те са измислили дясно и ляво
и мислят петото измерение. Непримирими към бог и дявол.
|
fMichel
неориентиран
Регистриран: 03.02.2012
|
#2872578 - 03.02.2012 23:38
[Re: deputatkata]
|
|
|
Дано не забранят торентите, но да ги направят платени. Вярно е че Ганьо не е научен да плаща, но ще плаща. Аз ако не платя на бакшиша или продавачката няма ли да реват? Певците втора категория хора ли са, по-долу ли са от таксиджиите?
Нищо не пречи филмите и песните в нета да са непълни версии, като preview и който иска пълната версия да плаща малка сума като 1 лев на песен. Нормален човек не би се циганил за 1 левче.
А подписката във Фейсбук ще я коментирам с един цитат:
"И какво излиза, че политиците трябва да се съобразяват с 1-2 милиона идиоти от фейсбук, форумите, блоговете и нета като цяло, без да пита останалите 5-6 милиона българи, които рядко ползват нет/ползват го само по работа?"
|
rtp_member
...
Регистриран: 31.01.2012
|
#2872588 - 03.02.2012 23:54
[Re: fMichel]
|
|
|
@fiflip8031..... погледни малко по - далече от носа си. Никой не ти говори за торентите, те просто ще изгорят покрай сухото...
Странно как за някой торентите са всичко в нета....
|
Цецо
ПИЧ

Регистриран: 02.04.2003
От: Карлово, BG
|
#2872653 - 04.02.2012 10:43
[Re: rtp_member]
|
|
|
Цитат:
Странно как за някой торентите са всичко в нета....
И фацебука!!! Фейснята е по-жизнено важна дори от въздуха!!!
-------------------- Биват прочути и забранени. Те са измислили дясно и ляво
и мислят петото измерение. Непримирими към бог и дявол.
|
O HARA
непокорна

Регистриран: 11.04.2005
|
#2872974 - 05.02.2012 18:54
[Re: deputatkata]
|
|
|
Мисля, че торентите трябва да бъдат платени, макар и с минимални суми, освен в случаите, когато някой автор предостави творението си безплатно. Няма безплатно сирене. Ние в София имаме много кина и често ходим, имаме музикални магазини и щандове с оригинални дискове и ДВД-та на концерти, но в провинцията кината и музикалните магазини тотално са изчезнали заради торентите. Не мисля, че това е нормално.
-------------------- I am just a vision.
|
Водно конче
Български изумруд

Регистриран: 28.08.2009
|
#2873076 - 05.02.2012 21:55
[Re: O HARA]
|
|
|
Цитат:
Ние в София имаме много кина и често ходим, имаме музикални магазини и щандове с оригинални дискове и ДВД-та на концерти, но в провинцията кината и музикалните магазини тотално са изчезнали заради торентите. Не мисля, че това е нормално.
Те кината изчезнаха доста преди да се появят торентите...Няма връзка...
-------------------- Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21
|
O HARA
непокорна

Регистриран: 11.04.2005
|
#2873146 - 05.02.2012 23:28
[Re: Водно конче]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Ние в София имаме много кина и често ходим, имаме музикални магазини и щандове с оригинални дискове и ДВД-та на концерти, но в провинцията кината и музикалните магазини тотално са изчезнали заради торентите. Не мисля, че това е нормално.
Ами аз мисля, че има връзка. Поразходи се малко из провинцията и говори с хората.
-------------------- I am just a vision.
|
Водно конче
Български изумруд

Регистриран: 28.08.2009
|
#2873243 - 06.02.2012 12:10
[Re: O HARA]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
Цитат:
Ами аз мисля, че има връзка. Поразходи се малко из провинцията и говори с хората.
То разликата между мисленето в София и провинцията не е много голяма. Нормално е, когато излезе един хубав премиерен филм, хората да предпочитат да отидат да го гледат в кино, въпреки, че могат да си го гледат и на компютъра...Но тук опира и до възможности...Много ясно е, че в едно малко градче не може да се поддържа един съвременен оборудван киносалон с всичките му екстри и да си избива парите от прожекции...От друга страна безработицата в малките градчета е голяма, а цената на билетите за кино - европейска. Та икономическото положение на нещата е по важно отколкото торентите...В Англия ходих на кино миналата година в един голям МОЛ в провинцията, където имаше от пиле мляко, но кината бяха полупразни...Ако и да ги имаше...всичко си зависи от филма, от цената на билета, от местоположението на киното...Но според мен не торентите са виновни за всички неудачи на киното...
-------------------- Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21
|
Shogoun
костелив орех

Регистриран: 12.07.2005
От: край морето
|
#2873257 - 06.02.2012 13:13
[Re: Водно конче]
|
|
|
Цитат:
цената на билетите за кино - европейска.
 Аз като ходих в България на кино през октомври билета беше 4 лв., в Гърция е 8 евро, а за 3-измерни филми - 11 евро, а Гърция дори не е цяла Европа
-------------------- Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...
|
_Arwen_

Регистриран: 01.12.2008
|
#2873259 - 06.02.2012 13:17
[Re: Shogoun]
|
|
|
Цитат:
Цитат:
цената на билетите за кино - европейска.
 Аз като ходих в България на кино през октомври билета беше 4 лв., в Гърция е 8 евро, а за 3-измерни филми - 11 евро, а Гърция дори не е цяла Европа
Да, далеч не са европейски цените. За 3Д билетът е 11 лв за възрастен, за другите зависи от това в кой ден от седмицата е прожекцията, в колко часа е и кой е филмът. 4 лв е някакъв много евтин вариант, но така или иначе цените са далеч от европейските.
-------------------- Failure is always an option.
|