ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892556 - 15.04.2012 02:32 [Re: Nadin]

Благодаря, Nadin. И аз долу-горе така я правя.(ако слагам спанак, дори понякога Swiss chard запържвам и лук), но не ми харесва на другия ден, става soggy, и не искам да я ям.
Ти как я съхраняваш?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892559 - 15.04.2012 02:51 [Re: Suzz]

С тези кори стана идеална, даже днес съпругът ми рече, че едва ли не била по-хубава от вчера Не бих казала, че е овлажнена, даже никак.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892571 - 15.04.2012 05:57 [Re: Nadin]

И аз така! Не мога да си представя баница с друго сирене,освен нашето си. Не че не съм пробвала, ама става ужасно.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892588 - 15.04.2012 09:58 [Re: Nadin]

Станаха, но все ми се струва, че не бухнаха така хубаво, както съм свикнала с прясната мая. И уханието на нещо прясно изпечено с мая го няма (или си въобрразявам). И накрая леко ги "карамелизирах" отгоре, докато се чудех дали са изпечени от вътре

Хайде, на всички момичета, Честито Възкресение Христово!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892963 - 17.04.2012 15:18 [Re: Dr.G]

Не е ли време за пролетна тема? По-пролетно надали може да бъде

За днес малко по-екзотичен таратор - освен краставичките мисля за красота и още по-интересен вкус да нарежа и малко репички. Чесънът и копърът ще бъдат съвсем мъничко, орехови ядки също ще има. "Основното" ще бъде препечена филийка пълнозърнест хляб с яйчен пастет, който ще направя от настъргани яйца, извара, малко кисело мляко и зехтин за хомогенност и леко ръсване с чубрица за вкус.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Shogoun
костелив орех
***

Регистриран: 12.07.2005
Мнения: 8252
От: край морето
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2893197 - 18.04.2012 14:18 [Re: ]

Той импровизира, но е доста добър понякога. И т.к. ми искаха рецептата и във ФБ я копирам и тук за скаридите - нарязани на много ситно целина, магданоз, копър, лук, чесън плюс сол, пипер, малко тим и настъргана лимонена кора се задушават в сгорещен зехтин. Като започнат да се запържват се слагат измитите скариди. Задушават се до промяна на цвета, ако е нужно се добавя по малко вода/и по желание малко бяло вино/, за да не станат твърди. И така до готовност.
Калмарите ги пълни всеки път различно - може само със зеленини и подправки, но най-често с ориз и разни подправки. Ще питам допълнително

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
bormanbg
неориентиран


Регистриран: 18.04.2012
Мнения: 4
От: София, улица Дойран 9-Б
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2893258 - 18.04.2012 17:06 [Re: Shogoun]

Между другото, по-нагоре имаше една тема за лапад и киселец за хората, живущи в САЩ...остави, че и на мен ми се дояде...в Сф не смея да откъсна от никъде (че мизерията е пълна), дали от пазарите бабите няма да са го брали пак по софийските улици?
Искам лапад супа, зелен лапад супа искам!

--------------------
При Борман в София намирате [url= http://borman.biz/interiorni-vrati-ceni/]полски вътрешни врати с ниски цени[/url], Качествени [url=http://borman.biz/vhodni-vrati-ceni/]входни врати от Турция[/url] – от най-добрите заводи-производители в Европа


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33510
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893293 - 18.04.2012 19:17 [Re: Dr.G]

Пиле с бира и картофи последно и зелени салати по много.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893295 - 18.04.2012 19:24 [Re: Hard Rock fan]

Телешко с гъби и доматено-винен сос. Гарнитура от бял ориз и картофено пюре. Зелена салата с много авокадо.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893302 - 18.04.2012 20:06 [Re: Nadin]

Днес го писах "дъждовен" и бяхме на препечени филийки пълнозърнест хляб, малко масълце, пушена сьомга с лимонов сок, бяло вино за разкош, а на който не му стигна (противно на всички правила) бобена салата (или както още му казват, боб по манастирски с някакъв доматен сос - купих го от Била)

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 9 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 14122

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.027 seconds in which 0.006 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.