ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)
Анонимен
Нерегистриран




Post deleted by Дон Кихот
    #2892251 - 13.04.2012 12:46 [Re: Shogoun]



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892460 - 14.04.2012 18:01 [Re: ]

Преди малко приключих с козунаците... в момента се пече първият. Дано се получат. На аромат съм ги докарала, ако се вярва на това, което се разнася от към печката. Обаче малко ме притеснява маята, че по магазините около нас не намерих прясна, а с тази сухата, "активна" ли, как я наричат не си спомням, не съм работила до сега.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892464 - 14.04.2012 18:07 [Re: Dr.G]

Ще станат Аз от години ползвам само суха мая и нещата винаги стават, "захващам" я с топло мляко или топла вода, взависимост от рецептата.
Тази година съм свободна от наряд - козунаци няма да меся, намерих италиански готови- супер, Съпругът ми боядисва яйцата, така че аз съм шапа на тояга

Вчера направих две тави баница с някакви нови кори, по-вкусна баница е ставало само, като съм точила кори, ама отдавна (откакто съм тук) не го правя но този път с тези кори стана страхотно.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33510
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892468 - 14.04.2012 18:17 [Re: Nadin]

И мойте козунаци са купени , аз никога не съм месила сама козунаци, преди с майка правехме (тоест....тя правеше, аз чиракувах ), ама сега си купувам. Вярно, че домашните са по друго, ама в случая, при моите месачески умения, може да се окажат наистина по друго (нещо, като бедствие).

А яйцата си ги боядисах в четвъртък с едни сребърни бои (т.е. имат метални отблясъци) и много ме кефят.

Какви са тези нови кори (какъв "модел" се водят)?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892471 - 14.04.2012 18:36 [Re: Hard Rock fan]

Аз миналата година месих козунаци, ама станаха, като кекс, така че напълно те разбирам, че не ти се занимава.

Новите кори са Kontos # 10. Някакви гръцки, оказаха се невероятно сполучливи, меки, не се ронят, почти, като домашните. Не знам дал ги има в БГ, изглеждат така уеб страница

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33510
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892482 - 14.04.2012 19:37 [Re: Nadin]

Мерси за корите , мне знам, дали ги има тук, не съм гледала за гръцки кори, ама то май има и български, които се водят, че са, като домашни.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892543 - 15.04.2012 00:23 [Re: Nadin]

Цитат:

Вчера направих две тави баница с някакви нови кори, по-вкусна баница е ставало само, като съм точила кори, ама отдавна (откакто съм тук) не го правя но този път с тези кори стана страхотно.



Nadin, може ли рецептата за баницата?
Аз пък съм намерила едни турски, много дебели-3, и леко препечени, кръгли. Долу-горе стават.



Поздравления, че съпругът ти боядисва яйцата.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892550 - 15.04.2012 01:28 [Re: Suzz]

Тези не съм ги виждала тук

За баница ползвам най-често тази рецепта

Цитат:


Необходими продукти:


- пакет кори за баница
- 1 чаша кисело мляко
- 2-3 яйца
- 1/2 ч.л. сода +няколко капки лимонов сок
- 3 с.л. брашно
- сирене
- спанак (по желание)




Спанака се нарязва на едро и се задушава предватително.
Киселото мляко, яйцата, содата и брашното се смесват и добре разбъркват в подходящ дълбок съд. С получената смес се намазва кората, слага се от спанака, поръсва се с натрошеното сирене и ако корите са тънки се завива, като се взимат 2 кори, ако ли са по-дебели ( като домашните) само по една.
След като корите биват навити се напръскват със спрей олио или масло, поръсват се с сусамово семе ( това по желание )и се пече в добре загрята фурна в продължение на около 1 час.
Ако пропуснеш спанака, слагаш повечко сирене.




и става безотказно, но с тези кори още по-добре и няма нужда да се свиват по две, става и с една.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892552 - 15.04.2012 01:34 [Re: Nadin]

Надин, какво сирене използваш за баницата си. За мен най-важната съставка на една баница е сиренето...то трябва да е на ниво...и в големи количества.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2892554 - 15.04.2012 01:55 [Re: звездна]

Българско правила съм и с гръцко, но синът ми не го долюбва

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 14 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 14118

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.027 seconds in which 0.007 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.