ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)
Shogoun
костелив орех
***

Регистриран: 12.07.2005
Мнения: 8252
От: край морето
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2893428 - 19.04.2012 14:29 [Re: Shogoun]

За калмарите - задушаваме малко ситно нарязан лук пресен и стар в сгорещен зехтин, добавяме ситно нарязаните пипала и задушаваме още 5 мин. Слагаме ориз /мерки няма, всичко е на око и според броя калмари/, като се задуши добавяме малко бяло вино и после малко вода. Сол, пипер, магданоз и копър, малко риган. Варим до полуготовност, пълним калмарите, останалата плънка наоколо и запичаме на фурна с малко вода. Тук да коментирам, че половинката напоследък освен че гледа определени кулинарни предавания от време на време, се увлича и по всякакви подправки. Довлякъл е де що е намерил в сух вид или саксия . Ползва само морска сол /майката на един приятел знаеше и ходеше да я събира от определени места, но почина, Бог да я прости! и сега купешка/ и един микс от всички цветове пипери , които меле на място с мелничка

На мен ми се беше прияла мусака. Българска. И...

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Shogoun
костелив орех
***

Регистриран: 12.07.2005
Мнения: 8252
От: край морето
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2893433 - 19.04.2012 14:42 [Re: Shogoun]

Хайде за любителите на зелениши от ФБ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...e=1&theater

--------------------
Истината съществува, лъжата трябва да се измисля...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
bormanbg
неориентиран


Регистриран: 18.04.2012
Мнения: 4
От: София, улица Дойран 9-Б
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2893479 - 19.04.2012 15:46 [Re: Shogoun]

Цитат:

Хайде за любителите на зелениши от ФБ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=...e=1&theater




Светлунски, мерси за рецептичката, наистина, ама наистина ми се беше прияло лапад и вчера мислих да взема ама не остана време и днес го бях вече май позабравил. След малко ще звъня на жената и ще "врънкам" (разбирай "моля") да направим една лападена манджа довечера Мерси!

--------------------
При Борман в София намирате [url= http://borman.biz/interiorni-vrati-ceni/]полски вътрешни врати с ниски цени[/url], Качествени [url=http://borman.biz/vhodni-vrati-ceni/]входни врати от Турция[/url] – от най-добрите заводи-производители в Европа


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893836 - 20.04.2012 19:56 [Re: Dr.G]

Спаначена пица с моцарела, кашкавал и сушени домати. Откраднах рецептата от един ресторант. Използвах готов блат, double crispy и се получи чудесно. Това за мен. За месоядното чудо беше с шунка, бекон, домати, кашкавал, ръснах и някое каперси. Поляхме пиците с русенски мускат, добре се получи.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893850 - 20.04.2012 20:54 [Re: ]

Виан, пиците ти звучат направо фантастично! Даваш ми и на мен идея. Само се притеснявам, че досега не съм ползвала никога готов блат и не знам какъв да си избера.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893867 - 20.04.2012 22:11 [Re: звездна]

Аз купувам едни, които са някак си..."бисквитени" . Иначе никога не мога да докарам блат на пица така. Все са ми като пита. Може би трябва да са доста тънички и с малко мая, за да станат така, както ги харесвам. По щатско не помня какви блатове купувах, но от готовите пици най-са ми харесвали тънките, хрупкави блатове на Domino's пица.

Ауу, то имало Domino's в София, не съм знаела. Аз-доволен .

Редактирано от Vianne Rocher (20.04.2012 22:16)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893876 - 20.04.2012 23:02 [Re: ]

А тези "бисквитените" не ти ли сладнят някакси. Аз май съм пробвала такова нещо ( като готова пица) и ми е меко казано странно...имам чувството, че въобще не става въпрос за тесто с мая, ами е нещо друго.
Аз пък често правя пици с готово тесто, обаче си го взимам пълнозърнесто ( нали уж трябва да се храним здравословно ) и става доста добре.
Не знам там където си дали има такова нещо.

Ще се огледам обаче тези дни по магазините за готов блат, пък да видим...

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893911 - 21.04.2012 08:16 [Re: звездна]

Не, не ми сладнят. Те не са точно бисквитени, трудно мога да обясня. За съжаление изхвърлих опаковката, но съм ги купувала от "Метро". Наскоро купих готово тесто и се оказа вкиснало, а и с машината не ми е трудно да меся .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33510
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893920 - 21.04.2012 10:07 [Re: звездна]

Понеже гледам си на вълна зеленийки , вчера правих боба на Фенката в пролетен вариант.

Сварих около 600гр. боб.
Запържих около 2 връзки пресен лук и една връзка пресен чесън и коприва (не знам колко е била, ама не малко), която предварително бях попарила и накълцала. Та ги запържих в повечко олио с разни подправки и сол и накрая и лъжичка червен пипер.

След като се свари бобът, в една тава, го смесих със зелениите и във фурната да се запече. Става уникално вкусно.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2893929 - 21.04.2012 11:40 [Re: Hard Rock fan]

Боба киснеш ли го предварително?

Днес за закуска бяха панирани филийки с кой каквото иска отгоре. За обяд някои хора ще ядем спанак с ориз и кисело мляко (не, не ми омръзва), а други- телешки медальон с гъби. Канапето ще са пак панирани филийки, ще направя кафяв сос.

Десерт- за някои хора боза с ванилов сладолед (от няколко седмици съм се сетила за тази комбинация, пък нека Чърчил да казва, че "Ориентът започва оттам, откъдето се пие боза и тоалетните по дворовете миришат" ), за други- само сладолед.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 13 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 14117

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.034 seconds in which 0.014 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.