ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)
Креми
най-миличка
***

Регистриран: 09.06.2004
Мнения: 6718
От: Fort Worth,TX
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2880729 - 29.02.2012 15:39 [Re: Uma Rojo]

Много са апетитни, но и аз се замислих за тази бадемова паста??.Никъде не съм срещала или може би не съм търсила както трябва.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
zlatiyor
learner
***

Регистриран: 21.11.2008
Мнения: 506
От: DC area
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2880764 - 29.02.2012 17:12 [Re: ]

Да се отчета и аз, че отдавна не съм писала
За вчера гювечета, за половунката класическо с пилешко, зелена чушка, многоо сирене, кашкавал, домат и яице. За мен, защото постя с тофу:( абе каквото и да си говорим друго си е нашенското сиренце
За довечера ще е мексиканско чипотле

--------------------
It is choice - not chance - that determines your destiny


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2880869 - 29.02.2012 21:31 [Re: Uma Rojo]

А, благодаря и тук. Вече съм си я копирала и чакам да ме посети кулинарната муза.

И за да съм по темата, която аз започнах, веднага си признавам, че днес, понеже имам "повод" (излязоха ми едни резултати хистологични и Айше ши живей ) реших да "сготвя" наготово в Пикадили. Но за утре съм си решила да правя ризото със зеленчуци. Остава да си харесам рецепта.

Редактирано от Dr.G (29.02.2012 21:34)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2881014 - 01.03.2012 00:53 [Re: Uma Rojo]



Аз останах с впечатление, че трябва да е брашно.




Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Uma Rojo
inner while
***

Регистриран: 25.04.2005
Мнения: 4888
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2881050 - 01.03.2012 08:18 [Re: Suzz]

не, не. точно това от сниките на Arwen е

--------------------
Трудна за отвличане.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ravekitty
Thunderstorm
***

Регистриран: 24.03.2007
Мнения: 1802
От: Oz
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2881514 - 02.03.2012 11:57 [Re: Uma Rojo]

Една калорийна пица сътворих за тая вечер

--------------------
Най-безнадеждното нещо е да убеждаваш хората в нещо… Всеки трябва да стига до своята истина сам, за да повярва в нея...
Павел Вежинов


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Пипи^
суросинкява на цепленки
****

Регистриран: 09.04.2003
Мнения: 27723
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2881517 - 02.03.2012 12:13 [Re: ravekitty]

И ние снощи бяхме на италианско, спагети с доматен сос.
За днес съм замислила ориз със зеленчуци и пилешко месо.

--------------------
Ние сме ора естете.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2881584 - 02.03.2012 14:47 [Re: ravekitty]

Вече втора вечер правя едни пилешки хапки, които се радват на голям успех. Преди да запържа слагам соев сос, сокът от половин лимон- това на около 500гр. нарязано филе, маалко мед, настърганата кора на половин лимон, малко чер пипер, стривам 4-5 сухи чушленца и поръсвам с тях, 2-3 скилидки чесън с пресата, разбърквам добре, овалвам в брашно и пържа до златисто-кафеникаво. Поднасям с друга измишльотина- много гъсто кисело мляко смесвам с малко горчица, още малко чесън, малко сол и лъжица зехтин. Гарнитурата е обикновено нискокалорични и ужаасно здравословни пържени картофки , а за десерт шоколадов мус (от пакетче) . А...пропуснах- същата марината, но с повечко мед и джинджифил използвам за печени пилешки бутчета. Освен маринатата добавям още малко зехтин, малко водичка, покривам с алуминиево фолио, което като станат полуготови бутчетата махам и оставям водата да се поизпари и да стане гъсто сосче. Обръщам бутчетата един-два пъти да се зачервят равномерно и поливам с маринатата. Гарнитурата е ориз с гъбки.


За утре мисля да е агнешко и за себе си- или курбан чорба или дроб сърма, не съм решила още.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2881878 - 03.03.2012 00:28 [Re: ]

Хапките звучат много добре, сложих ги в избраните рецепти.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Домашна кулинария през зимата - тема № 2
    #2882606 - 04.03.2012 18:58 [Re: Nadin]

Днес за закуска правих някаква турска рецепта, голяма играчка, но пък стана вкусно.

Гьозлеми със сирене и праз

Необходими продукти

вода - 250 мл топла
сол - 1ч.л.
захар - 1 щипка
брашно - 2 ч.ч.
праз - 1 стрък
олио - за намазване, може и зехтин
сирене - 200 - 300 г

От всички продукти без последните три замесете меко тесто и го оставете да си почине 40 минути. След това го разделете на 6-7 парчета. Всяка топка се разточва на тънка кора, намазва се обилно с олио или зехтин и се поръсва с натрошено сирене и накълцан праз.

Завийте разточените и поръсени кори на руло, а след това на охлювчета. Оставете ги отново да втасат за кратко. Загрейте тиган с дебело дъно с малко олио. Непосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата.

Сложете гьозлемето да се пържи в тигана и веднага го намажете с още малко мазнина от горната страна. Обърнете от другата страна и го доопечете. Повторете процедурата с останалите охлювчета.

ето и снимка ( не е моя), но аха-аха и ги докарах почти такива, малко по-зачервени и някак по-дебели.





* Моите бележки

- направих два опита, единият с 1 с.л. мая в тестото и станаха кифлени, седмица по-късно (днес), базирано на съветите в темата ги направих без мая
Цитат:

Втори опит с гюзлеметата този път без мая. Дозата ми се стори малка, та, направих двойна от двойната доза излязоха 11 гюзлемета, доста големички. Според съпругът ми (сина още не е станал, за да даде мнение) са по-добри от предната седмица, предните били по-кифлени, тези действително са, като банички.




- сложих 3 стръка праз, като се накълцва само бялата част от тях, става добре, не остава суров
- цялото начинание с двойна доза, тази седмица, отне около 3 часа

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.

Редактирано от Nadin (10.03.2012 17:55)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 7 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 14116

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.043 seconds in which 0.024 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.