ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)
Zaikoff

**

Регистриран: 05.07.2009
Мнения: 389
От: Èire
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2904213 - 13.05.2012 01:11 [Re: Milano]

Ето аз как правя цацата:
Първо се мие цацата, изцежда се, както е в гевгира да остане леко влажна.
Не знам ти с какво брашно го правиш дали само с бяло, но пробвай в съотношение 2 пъти бяло брашно към 1 път царевично брашно. Овалваш ги много. След това може да ги изтръскаш от излишната смес брашно директно в гевгира. Пържиш, но не в най-висока степен на котлона/фритюрника, иначе се препържват и понякога даже горчи.

ПП: И последната стъпка е най-важна - стек с бира!

--------------------
"Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мадурите се клатят, ама не падат!" - Тодор Живков


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
неактивен профил
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1578
От: В околностите на Чикаго
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2904466 - 13.05.2012 17:22 [Re: Zaikoff]

Опитах тази рецепта и ми хареса, реших да я споделя и с вас:
Миленки
1 кг.брашно
1 кубче мая
100 мл.лимонада/фанта/
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л.сода
1ч.л.захар
1ч.л.сол
4 яйца
Маята се разтвара във лимонадата.Содата във киселото мляко.
Омесва се хубаво.В дълбока тенджера се слага олио и се поставя тестото да втаса /т.е. да удвой обема си/.Размесва се и се оставя пак да втаса.Тавата в която ще се пече е намазана отдолу и отстрани с масло.След което се взема парче/можеби колкото яйце/ от тестото размачква се с големината на мекица слага се сирене,увива се на руло и след това се увива на възел,и така докато свърши тестото.Остава се да втаса и се прави заливка от
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
сирене
Най-отгоре се нарендва кашкавал.Пече се.
Става малко по-бавно,но си заслужава.Ако някои го заинтригува му пожелавам успех.

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2907924 - 21.05.2012 18:59 [Re: Wikki]

Хареса ми твоята рецепта. Никога не успявам да направя милинките бухнали като сливенски милинки.

Намерих една забавна снимка, правят се от тесто.



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
satcat

***

Регистриран: 31.03.2012
Мнения: 41
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2907929 - 21.05.2012 19:33 [Re: Suzz]

Страхотни са!
А какво се слага за очички?

П.С.Моите милинки стават винаги бухнали.По мамина рецепта ги правя.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2908006 - 21.05.2012 22:39 [Re: satcat]

Изглежда на чер пипер а на "зурлата" клонки от розмарин.
(Пояснение,че не съм ги правила-мога да намеря рецептата)

Може ли твоята мамина рецепта за пухкави милинки?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Сияйна
заслужил ветеран
***

Регистриран: 08.11.2004
Мнения: 1764
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2908284 - 22.05.2012 16:00 [Re: Suzz]


много сладка снимка- в буквален и преносен смисъл


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
satcat

***

Регистриран: 31.03.2012
Мнения: 41
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2908322 - 22.05.2012 17:22 [Re: Suzz]

Давам рецептата.

Милинки

Пресявам два пъти около 1 кг.брашно в тава.Правя кладенче в средата.
В чаша натрошавам мая колкото орех,прибавям 1 ч.л. сол и 1 равна с.л. захар.Наливам постепенно 1 ч.чаша топло прясно мляко и правя от всичко гладка кашичка.След като маята се надигне,наливам я в брашното.Прибавям 1 чаена чаша топла вода,като едновременно поемам от брашното и замесвам меко тесто.Оставям го да втаса на топличко.От тестото правя топчета колкото орех и ги нареждам в намазана с олио правоъгълна тава.Отново ги оставям да втасат.С пръст правя дупчица във всяка милинка.Заливам ги със заливка от 1 ч.чаша топличко прясно мляко,1 яйце и 1 ч.чаша натрошено сирене.Милинките се пекат в средносилна фурна около 40 минути.

П.С.Брашното трябва да е качествено,а маята прясна,за да се надигнат добре милинките.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2908357 - 22.05.2012 18:56 [Re: satcat]

Благодаря много за рецептата.
Проблема ми е,че когато реша да правя , никога нямам прясна мая, а използвам суха и затова може би не става.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
satcat

***

Регистриран: 31.03.2012
Мнения: 41
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2908375 - 22.05.2012 20:02 [Re: Suzz]

Ами не знам-със суха мая нищо не съм правила.Пробвай да смениш марката.А прясната мая може да изкара известно време във фризер.
Важно е също брашното да се съхранява правилно,за да не поеме влага.

Редактирано от satcat (22.05.2012 20:08)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Домашна кулинария- тема поредна
    #2908702 - 23.05.2012 10:12 [Re: Dr.G]

3 дни след завръщането от Сицилия съм все още на италианска вълна. Пастата, която ще направя не е точно сицилианска, но какво да се прави - свежестта на морските дарове в София буди съмнения , затова равиоли със спанак и рикота. Колебанията са ми дали пестото да е от шам фъстък или от артишок, както и сиренето - пекорино сичилиано или пармиджано . Може би все пак ще е пармиджано, защото е по-отдавна в хладилника. За допълнително ще има някаква лека свежа салата и вино за пиещата алкохол част от народа вкъщи.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 8 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 13838

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.032 seconds in which 0.008 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.