ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Готварски истории
    #2937765 - 19.08.2012 20:22

Продължаваме тук.

За днес нещо, което не съм правила до сега, но ми се видя много лесно.

Хрупкави пилешки гърди с горчица

Продукти:

250 г майонеза
1 с. л. дижонска горчица
60 г картофено пюре на прах
12 малки пилешки гърди


Приготвяне:

• Фурната се нагрява на 190 С.
• Майонезата се смесва с горчицата.
• Филетата, ако са големи се режат на две и се овалват в майонезената смес.
• След което се овалват в картофеното пюре.
• Поставят се в огнеупорна тава за печене.
• Пекат се около 15 минути или докато не добият златист цвят.
• Хрупкавите пилешки гърди с горчица се сервират с гарнитура по избор.

* Моите бележки - 15 мин. за печене са малко, поне 30 трябват.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.

Редактирано от Nadin (19.08.2012 20:44)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Готварски истории
    #2937775 - 19.08.2012 21:38 [Re: Nadin]

Tова е много хубава рецепта.
Аз знам един друг вариант - пилешките филенца се намазват със смес от заквасена сметана + горчица, овалват се в начукан корнфлейкс + сусам.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2937786 - 19.08.2012 22:08 [Re: звездна]

Тази стана добре, но си мисля, че по-добре би станала с обезкостено месо от бутчетата, може би месото би станало по-сочно, че така стана малко суховато.

Твоята ми допада, благодаря, ще я пробвам с удоволствие

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории
    #2937789 - 19.08.2012 22:16 [Re: Nadin]

Аз си мисля, че би било станало добре ако се изпържат в тиган с малко мазнина

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Готварски истории
    #2937813 - 20.08.2012 00:26 [Re: Nadin]

Според мен сметаната ще направи филетата по-сочни, отколкото майонезата. Освен това месото не трябва просто да се намаже със сместта с четчица или нещо от този сорт. Аз не просто ги намазвам, а буквално ги обвивам с дебел слой от сместта - поне 5мм дебелина, да не се вижда месо отникъде, а да има хубав дебел пласт от сместта. После при печенето сметаната лекичко си попива в месцето и го прави сочно.
А ако мажеш просто тънък слой от майонезата и горчицата, то мисля, че майонезата бързо ще се стопи и няма да бъде като предпазен слой на месото, докато то се изпече. Затова може да са ти станали сухи.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2937815 - 20.08.2012 00:35 [Re: звездна]

Бих казала, че намзах доста дебел слой от сместта. За целта бях подсушила внимателно филетата, така че сместта да се задържи при намазването, но въпреки това станаха сухички. Следващит път ще пробвам с твоята смес.

@ звездичка, ако се пържат, предполагам ще станат доста калорични, някак си майонеза и пържено ми звучи като две взаимноизключващи се неща.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2937852 - 20.08.2012 08:44 [Re: Nadin]

Аз мога да се похваля с една шоколадова панакота, която излезе много сполучлива и я правих два пъти миналата седмица За 4 порции използвах 300 мл течна сметана, малко (към към 50 мл) прясно мляко и един тъмен шоколад 70% (100 грама) плюс един желатин. Става плътно и много шоколадово, вкусът и насладата са интензивни, въпреки че почти не е сладко

А днес ще се пробват едни "опалянки" ( oopsies ) от 3 яйца и стотина грама "Филаделфия"

Редактирано от Sol y Sombra (20.08.2012 08:46)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33510
Re: Готварски истории
    #2937877 - 20.08.2012 12:25 [Re: Nadin]

Ще се пробват!

Аз вчера и днес съм на рибни истории. Вчера направих скариди (бях купила филе замразени), а днес - бяла риба (пак филе), по една и съща рецепта, т.е. както си правя "скумрията по гръцки"

т.е.
Се нареждат в тавичка рибите (или скаридите) (аз постилам тавата с фолио), и се наръсват с: връзка магданоз и чесън, нарязан на ситно - една главичка (предварително нарязаните магданоз и чесън се объркват със сол малко), кафяна чашка бяло вино, малко олио, сока на един лимон, малко черен пипер, галета - около 2 супени лъжици, и домати (нарязани на кръгчета). Между рибите се нареждат нарязани и лимоновите кори (от изстискания лимон).
Пекат се във фурната - на силна фурна, за около половин час са готови.


Иначе, преди тва бях правила пълнени чушки със сирене, извара и яйца на фурна. Изобщо карам на бързо и лесно.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ravekitty
Thunderstorm
***

Регистриран: 24.03.2007
Мнения: 1802
От: Oz
Re: Готварски истории
    #2937882 - 20.08.2012 13:30 [Re: Hard Rock fan]

За вечеря правих една яхния със свинско. Още е хладно тука и става да се хапва свинско.

Правих и една измишльотина - ягоди, пасирани с прясно и мъничко кисело мляко. За първи път забърках торта Червено Кадифе. Стана много сочна и вкусна

--------------------
Най-безнадеждното нещо е да убеждаваш хората в нещо… Всеки трябва да стига до своята истина сам, за да повярва в нея...
Павел Вежинов


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Готварски истории
    #2937914 - 20.08.2012 15:39 [Re: Sol y Sombra]

Sol y Sombra, тази шоколадова панакота ме заинтригува.
Как разтапяш шоколада?

И още един въпрос(към тукашните съфорумци)-за сметана, какво да използвам-heavy cream или sour cream?
(Къде да намеря желатина при baking goods ли?)


Благодаря предварително.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 9 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 12411

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.011 seconds in which 0.002 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.