ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории
    #2957238 - 24.09.2012 20:55 [Re: deamon]

Класически виенски шницел, дето нямал нищо общо с Виената, и таратор
Правих и пилешка супа за болни и хремави и пилешка каша с чесън. Метнах едни картофи с тиквички във фурната със заливка от кисело мляко, яйце и извара. Оползотворих и остатъците от бисквити, лимонови вафли и ябълков сладкиш - направих шоколадов разтвор с топло мляко, масло, захар и какао, смесих всичко, после направих топки и ги отъркалях с натрошени орехи и пудра захар, да не стане зян
Синът ми обаче иска пържени филийки /джиджи-папа/ с мед и това е. И за какво е цялото това готвене и потене?!?

--------------------
"Ако някой ден пак имаш нужда от помощ, ако изпаднеш в беда и някой трябва да ти подаде ръка, за да те измъкне...Моля те, не се колебай, а веднага върви по дяволите.. "


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Raletka
замечтана
***

Регистриран: 20.03.2005
Мнения: 684
От: Vancouver, Canada
Re: Готварски истории
    #2957426 - 25.09.2012 09:14 [Re: Nadin]

Надин имам въпроси за хубавата погача - само веднъж ли втасва погачата? Колко грама е при вас кофичката кисело мляко, тъй като при нас е 750 гр., не е ли много?

--------------------
Светът е ваш!!!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2957526 - 25.09.2012 13:54 [Re: Raletka]

Тестото втаса веднъж в машината и след това във фурната, като го свих на питка (набухва много, над ръба на тавата)
Не знам колко е в БГ една кофичка мляко, но ми се стори много и сложих 1/2 от нашите и пак стана меко тестото, та, трябваше да добавям брашно, в процес на месенето.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории
    #2957590 - 25.09.2012 16:23 [Re: Nadin]

Днес интернационална кухня - в обедното меню във вегетарианския имаше зеленчуци по китайски, а вкъщи ще направя зеленчуци с грис по индийски. Чудя се само дали да спазя традицията на тази кухня на запържване на подправките в мазнината за готвене преди да сложа зеленчуците, което хич не ми е на сърце

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Raletka
замечтана
***

Регистриран: 20.03.2005
Мнения: 684
От: Vancouver, Canada
Re: Готварски истории
    #2957666 - 25.09.2012 19:42 [Re: Nadin]

Благодаря! И аз така си мислех, че два пъти втасва. Винаги се обърквам с тези мерки - кофичката в България е 400 гр., а пакетче масло е 125 гр. Същото е и с брашното - мерките не отговарят, тъй като тук то е много финно и обикновено на 1кг българска рецепта тук се слагат 1,250-300.

--------------------
Светът е ваш!!!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Raletka
замечтана
***

Регистриран: 20.03.2005
Мнения: 684
От: Vancouver, Canada
Re: Готварски истории
    #2957675 - 25.09.2012 19:55 [Re: Raletka]

Забравих да пиша, че за да не ми се разтича маслото от намазаните кори - оставям го да омекне с твърдостта на крем за ръце, след кото го нанасям върху кората (това го правя в микровълновата за 10-15 сек.) и така си остава без да цапа докато ги правя на руло или режа.

--------------------
Светът е ваш!!!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2957707 - 25.09.2012 20:58 [Re: Raletka]

Благодаря за идеята! Аз го разтопих, за да може да се нанесе по-лесно и стана еднааа
Ако решиш да направиш погачата, сподели как е станала

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2957784 - 25.09.2012 22:30 [Re: Raletka]

Ако не си спомняте, киселото мляко при нас е 450 гр. кофичката.
А брашното винаги е малко "на око", щото различните видове брашно в едни и същи количества водят до различна консистенция. Дори понякога различните партиди на едно и също (като марка и разновидност) брашно (лични наблюдения).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2958619 - 26.09.2012 20:01 [Re: Dr.G]

Благодаря!

За днес печено пиле върху морска сол + карофи по селски на фурна ( голяма играчка) И май една супа с морски дарове ще взема да спретна.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2958622 - 26.09.2012 20:05 [Re: Nadin]

Това със супата с морски дарове звучи интересно. Може ли да постнеш рецептата. У дома много си падаме по подобни храни, но винаги се чудя как да ги приготвя.

Аз днес съм на постни ястоя - салатка а ла шопска и печени пиперки с чесън, магданоз и зехтин. За гарнитура - сиренце. И прясно изпечен хляб (сделан от моите ръчички).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 17 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13116

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.028 seconds in which 0.008 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.