ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Бистренце
дечко
***

Регистриран: 28.07.2005
Мнения: 2343
От: София, България
Re: Готварски истории
    #2959217 - 27.09.2012 19:15 [Re: Sol y Sombra]

Сол, вкъщи нямам скара, затова само по заведения го поръчвам. Но според мен не се маринова никак. То и не мога да си представя как дроб може да си маринова. А и навсякъде, където съм го яла, винаги е бил сполучлив, което ме навява на мисълта, че няма никаква специална технология. Иначе все някъде щяха да го объркат
Докторът, който ми даде указания какви храни да консумирам и на който съм склонна да вярвам, след като ми предложи да опитам с храна и чак след това с таблетки желязо, ми каза, че най-богатот на желязо нещо е цвеклото, но най-добре се усвоява животинското. И все пак ми заръча да включа всички храни, те и без друго са си полезни.

--------------------
Какъв човек е онзи, който не се стреми да направи света по-добър? "Небесно царство"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2959223 - 27.09.2012 19:22 [Re: Бистренце]

Благодаря! Ще пробвам направо, а си мисля и за една друга рецепта, която четох тези дни: нарязва се на тънко като филе, нарежда се в намазнена тава, отгоре се слагат бучки масло върху всяко парче и се пече. Така също ставало вкусно. Дано, че дробът, ако не е добре приготвен, става на подметка

Да, не пречи да включиш и растителни източници, разбира се. Има още едно нещо, което трябва да се има предвид, знам го по други поводи, но става въпрос за фитиновите киселини: те се съдържат в обвивките на зърната, в ядките, в триците и пречат на усвояването на желязото и другите полезни вещества. За това например се препоръчва ядките да се киснат по 1 денонощие преди консумация.

Редактирано от Sol y Sombra (27.09.2012 19:23)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории
    #2959244 - 27.09.2012 19:47 [Re: Sol y Sombra]

На първия сайт наистина вярвам, но пък явно чета евангелието като дявола . Както и да е, ако се наложи да взама още мерки, бих се прежалила да ям месо вместо онези гадни препарати със странични действия. Мерси и за веге сайта - интересен е.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2959257 - 27.09.2012 20:08 [Re: deamon]

deamon, едно и също пише навсякъде Разбира се, изборът е твой, ако си имаш убеждения, както много вегетарианци, никой нищо не може да ти каже.

За едно десертче преди малко прочетох рецепта и мисля да го изпробвам и него тези дни: кисело мляко с желатин, с лимонов сок, лимонова кора и малко захар за подслаждане.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2959432 - 28.09.2012 08:42 [Re: Sol y Sombra]

Ооо, Сол, това е много приятен десерт. Страшно ми харесва, но не съм правила отдавна. Виж как ме подсещаш .

Вчера пълних гъбки с кашкавал, яйце и пънчетата на гъбките, панирах пак карфиол и набързо направих един крем-карамел с тиква. А...и една салатка от цвекло и моркови, която само аз си ядох, но днес ще правя салата от задушено цвекло, залято с гъсто кисело мляко и поръсени орехи. Намерих я на един гръцки сайт, да видим дали ще се яде .


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2959435 - 28.09.2012 09:05 [Re: ]

Днес ще се правят "опалянки" (нещо като питчици без брашно, от яйца и крема сирене или извара плюс бакпулвер).

А за събота и неделя се планират задушени с масло калмари и също се планира свински дроб с масло на фурна, да видим какво ще излезе


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nita
тихичка
***

Регистриран: 28.06.2009
Мнения: 2767
Re: Готварски истории
    #2959439 - 28.09.2012 09:42 [Re: Sol y Sombra]

Цитат:

Днес ще се правят "опалянки" (нещо като питчици без брашно, от яйца и крема сирене или извара плюс бакпулвер).



Може ли рецептата, че вчера точно видях в магазина една много добре изглеждаща извара ...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2959440 - 28.09.2012 09:46 [Re: nita]

За една партида:

100 грама крема сирене/извара
3 яйца
малко бакпулвер
малко сол

Отделят се белтъците и жълтъците. Белтъците с малко сол се разбиват на твърд сняг. Отделно жълтъците се смесват със сиренето/изварата и бакпулвера. После постепенно и внимателно се добавят белтъците към жълтъците, за да се запази въздухът Пекат се на 150 градуса или под формата на отделни питчици върху намазнена хартия, или под формата на един блат, който после се разрязва.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nita
тихичка
***

Регистриран: 28.06.2009
Мнения: 2767
Re: Готварски истории
    #2959451 - 28.09.2012 09:56 [Re: Sol y Sombra]

Много благодаря! Още довечера ще се пробва.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории
    #2959583 - 28.09.2012 16:35 [Re: nita]

Мисля да видя дали ще се получи пюре от просо. Казват, че може да се пасира подобно на картофите. И за да заприлича на любимото ми пюре от детските години, мисля да му добавя сирене и масло.
Върху него ще има пикантни задушени зеленчуци - морков, лук, броколи и чушка с много магданоз за красота.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 9 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13121

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.033 seconds in which 0.014 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.