ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2938961 - 23.08.2012 11:57 [Re: звездна] Прикрепен файл (110 тегления)

Направи съпружето начоси снощи, но понеже се задържах в офиса, домашни салца и гуакамоле немА . Скъпият пък забравил да сложи халапеньо, та си слагахме отделно. В начосите имаше червен боб, царевица, червена чушка, лук, чесън, естествено-каймата и подправки. Отгоре настърган кашкавал Ементал и се запича, докато кашкавалчето не се разтопи и добие маалко цвят. Заместихме салцата с чили сос, който поиска си сложи и заквасена сметана. За тежко...не знам. Аз обикновено успявам да изям само половин порция, но снощи омотах всичко . Слагам картинка как се е получило.

Редактирано от Vianne Rocher (23.08.2012 11:58)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 17473
От: the point of no return
Re: Готварски истории
    #2939147 - 23.08.2012 17:53 [Re: звездна]

1. http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-278/

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Готварски истории
    #2939180 - 23.08.2012 19:21 [Re: ]

Изглежда супер апетитно.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Milano
твърдоглав чешит
***

Регистриран: 10.07.2005
Мнения: 3496
От: The Sunshine State
Re: Готварски истории
    #2939184 - 23.08.2012 19:26 [Re: ]

Такива начоси стават най-добре с мексикански кашкавал queso Незнам ама дали в БГ го има...Много добре стават и със скариди на скара и тънка парченца пържолка или пилешко

--------------------
"А днес моят собствен наследник извършва геройски бели.
Не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали?"
- Миряна Башева


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Бистренце
дечко
***

Регистриран: 28.07.2005
Мнения: 2343
От: София, България
Re: Готварски истории
    #2939196 - 23.08.2012 20:15 [Re: Milano]

През последните 5 дни 3 пъти посрещахме гости. След всеки път остава нещо недоядено. Днес това недоядено във вида на сварени картофи и остатъци от пилешки бутчета биде наредено в йенската тенджера с малко кашкавалче и масълце между редовете, малко подправки, още масълце и като се запече леко още кашкавалче и да видим ще става ли за ядене.
Вчера правих панирани печени чушки с доматен сос ням ням

--------------------
Какъв човек е онзи, който не се стреми да направи света по-добър? "Небесно царство"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2939204 - 23.08.2012 20:39 [Re: Бистренце]

Има два патладжана... трябва да се прежаля и да ги изпържа в тези жеги... Толкова обичам патладжан, пържен, с доматен сос и мъничко чесън .... та ще трябва да се понапъна утре. Днес бях само на домати и сирене, не мога да изпия дори една чашка бяло винце. Много ми е горещо бе, вие как оцелявате?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2939218 - 23.08.2012 21:00 [Re: Dr.G]

За патладжаните мога да ти дам една идейка В света на нисковъглехидратно готвене е много популярна лазаня с патладжани - нарязват се по дължината на тънко, колкото е възможно по-тънки да станат, и се сваряват за няколко минути в подсолена вода, за да омекнат. После се отцеждат хубаво и се ползват като кори за лазаня Разбира се, не знам само 2 патладжана дали ще стигнат за целта, но в една рецепта преди малко прочетох, че са използвали само един

Аз утре мисля да пробвам тези "сиренки". Днес пък хапнах едно кокосово "печиво" Имам късмет, че сме сложили една малка печка на балкона

Редактирано от Sol y Sombra (23.08.2012 21:01)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Бистренце
дечко
***

Регистриран: 28.07.2005
Мнения: 2343
От: София, България
Re: Готварски истории
    #2939237 - 23.08.2012 21:43 [Re: Sol y Sombra]

Патладжаните ги пека цели във фурната, после беля и намачквам с вилица. Може да се гарнира с доматен сос, със сирене, а разбъркани с майонеза и малко чесънче са простоооо ммммм Питайте ме мен за мърдзеливи рецепти :-)

--------------------
Какъв човек е онзи, който не се стреми да направи света по-добър? "Небесно царство"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2939238 - 23.08.2012 21:48 [Re: Бистренце]

Хе-хе, да, могат и да се опекат и дори често ги пекат на грил. Въпросът е да е по-малко термичната обработка, предполагам, особено пърженето да отсъства, защото то предполага да седиш до горещия котлон по-продължително време. С патладжани сигурно може и мусака да се направи, нали гърците така я правят

А аз не ям патладжани, така че ще се оттегля блажено от този разговор


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2940088 - 25.08.2012 18:12 [Re: Nadin]

Не съм готвила аз, на гости сме на родителското тяло и мама сготви неща, някои от които не бях яла с години. Пилешка супа- там изненади няма и каша с пиле. Не знам по вашите краища дали се яде такова нещо , но аз ядох като за последно. Днес имаше катино мезе и торта "Добуш"- тази с медените блатове. Героиня е мама...тази торта отнема 'емнайсет часа въртене в кухнята и печене, да не говорим, че аз посмъртно не мога да докарам блатовете . Още не е попила крема съвсем, но вече е минус половината .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 16 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13123

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.027 seconds in which 0.005 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.