ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2941674 - 29.08.2012 09:31 [Re: étoile]

Вече сме си самички с моичкия и е по-лесно- аз си правя чушки и патладжани с домати, той си яде пържоли и картофи и има мир и любов . За днес съм му обещала телешки стек с пепър сос, аз- проза- печени чушки, розови домати и това залято с олио, оцет, чесън и магданоз. Малко сиренце, чашка рецина и това ще е.

Дали са ми няколко килограма смокини, ще направя някакъв конфитюр (нямам си никаква идея как, обаче )


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2942103 - 29.08.2012 20:28 [Re: ]

За днес Chicken Fajitas, направени изцяло подомашно, с подправките, sour cream-а и всичко останало





--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2942570 - 30.08.2012 10:00 [Re: Nadin]

Може ли твоята рецепта, моля? Чудесно изглеждат .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2942903 - 30.08.2012 17:46 [Re: ]

Преди време взимах от магазин готово Chicken Fajitas (овкусено месо със зеленчуците), но се оказа, че не беше сполучливо, за това си го приготвям сама

Необходими продукти:

Обезкостено пилешко от бутчетата
лук (стар)
червени чушки (тумбести)
жълти чушки (тумбести)
подправка за Chicken Fajitas
sour cream
питки (така ли се казва? taco shells ) за тако

Пилешкото се нарязва на лентички (жулиени) и се слага в гевгир, за да се отцеди водата, след което се овкусява с подправката.
Нарязват се чушките на лентички и лука на полумесеци, след което се овкусяват с подправката също.

Първо задушавам месото до готовност, след което го изваждам, сменям мазнината и задушавам зеленчуците, смесвам ги с месото.
Затоплям питките за тако, слагам от така получената плънка, добавям леко подлютена доматена салса и сауър криим-а и сервирам.


* Месото може да бъде също така телешко, освен това може да бъде изпечено на барбекю, вместо задушено.


--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
huligankata
новак


Регистриран: 25.09.2011
Мнения: 36
Re: Готварски истории
    #2942931 - 30.08.2012 18:16 [Re: Nadin]

Това звучи много вкусно и определено ще го пробвам, само дето не знам откъде тук ще намеря подправка за Chicken Fajitas Може ли успешно да се замести с някаква друга?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2942950 - 30.08.2012 18:44 [Re: huligankata]

Да ти кажа не знам с какво може да се замести, но ми остана едно пакетче, така че ще погледна какво съдържа и ще пиша.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2943078 - 30.08.2012 22:38 [Re: huligankata]

В подправка има:

- черен пипер (смлян)
- чили (смляно)
- орегано
- кимион на прах
- чесън на прах
- лимонов прах (предполагам, че лимонов сок ще свърши работа също)
- подпправка за грил


ПП Ако някой от тук се интересува, ето тази е



--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2943451 - 31.08.2012 09:21 [Re: Nadin]

Много ти благодаря. Още в неделя ще се пробват .

Вчера- пилешки жулиени по баварски (не знам що точно по баварски ). Рецептата откраднах от един ресторант- запържват се пилешки жулиени, стар лук и гъби до готовност. Слагат се в подходяща тавичка за печене- индивидуални порции и се залива с малко сметана. Отгоре се настъргва щедро кашкавал. Запича се до почервеняване на кашкавала. Подправките са само сол и чер пипер.

За себе си направих чушки с яйца и сирене, заляти с доматен сос с чесън и босилек.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2943573 - 31.08.2012 15:48 [Re: ]

За довечера Chicken Cordon Bleu с гарнитура от задушени картофи с масло и копър.

За утре нещо подобно на твоите чушки, само че първо изпечени ( за целта може би ще взема готови в буркан, че иначе много туткаво) и панирани, заляти с доматен сос, подправен с чесън.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Готварски истории
    #2943808 - 31.08.2012 23:21 [Re: ]

Да се похваля - преди два дни направих първото си гуакамоле и то зарад тебе, че само ми приказваш за начоси и гуакамолета.

Проблема беше, че с авокадото хич не се харесахме преди години, когато го опитах за първи път. Ужаст! Може и да не беше узряло добре, не знам. Спомням си, че едва успяхме да преглътнем по една хапка с половинката, а остатъка се опитахме да го набутаме на хамстера. За съжаление и той не прояви желание към него. И това беше...тогава решихме, че не можем да се спогодим с авокадото.

Сега обаче видях едни евтини в магазина и ми се сториха мекички и узряли и реших да се прежаля. даже не бях чела оригиналната рецепта за гуакамоле, направо си импровизирах - нарязах на ситно червен лук, настъргах един домат на ренде, а другия нарязах на супер ситни кубчета, изтисках сока на един лимон, сложих малко пресен магданоз.
Стана супер! И половинката ги хареса и го ометахме за нула време. Оказа се, че домата и лука неутрализират доста ядковия вкус на авокадото и става доста добро и леко ястие.

Виан, а ти как точно правиш твоето гуакамоле?

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 13 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13116

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.025 seconds in which 0.005 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.