ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2943932 - 01.09.2012 10:38 [Re: звездна]

Авокадото и аз не го долюбвам особено, а ми се иска да се залюбим повече с него

Днес менюто е леко празничко - мариновани от вчера пържолки (в зехтин и балсамико плюс черен пипер и сол) се пекат на скарата, към тях гарнитура от задушени в масло ябълки с черен пипер и канела, а за десерт - нещо като домашен сладолед от маскарпоне и течна сметана с малко кафе и кафява захар


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории
    #2943975 - 01.09.2012 12:20 [Re: Sol y Sombra]

Пробвай добре узряло авокадо да го смачкаш със счукан чесън да го объркаш, малко сол и лимон и да се намаже на филийка става супер вкусно

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2943997 - 01.09.2012 12:52 [Re: étoile]

Звездичке, аз съм много капризна по отношение на храната и чесънът ми е една от най-противните храни, така че комбинация авокадо плюс чесън ми звучи като за изхвърляне в тоалетната Пробвала съм обаче да правя десерти с авокадо - с мляко или сметана, банан, какао или разтопен шоколад. Тогава вече се ядва, а също ям и по малко гуакамоле, макар че и към него имам възражения заради лука

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории
    #2944076 - 01.09.2012 15:38 [Re: Sol y Sombra]

Аз пък авокадото нещо не мога да си го представя сладко, може би защото съм свикнала така да го хапвам Но в Реунион му махаха костилката и в 2-те половинки сипваха захар и с лъжицата гребяха и ядяха

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Mayte
anti-hero
***

Регистриран: 23.02.2009
Мнения: 1534
От: Karl's Lair
Re: Готварски истории
    #2944145 - 01.09.2012 17:48 [Re: Sol y Sombra]

Пробвай без лук - само авокадо, домат, сол и силантро. Аз авокадо обожавам и понякога го ям само леко посолено, без нищо друго. Иначе го слагам в сладкиши като заместител на бананите, защото от тях по-голяма гадост няма.

--------------------

the purpose of the modern American suburb is to make sure that no citizen is ever more than 500 yards from a food product featuring melted cheese.
--Bill Bryson


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2944200 - 01.09.2012 19:49 [Re: Mayte]

Хи-хи, всеки си има предпочитания Благодаря, ще пробвам и така, както казваш, само силантрото мисля, че не се намира у нас, но ще карам без него

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1918
Re: Готварски истории
    #2944332 - 01.09.2012 22:49 [Re: Sol y Sombra]

Можеш да си направиш гуакамоле и без лук и чесън. На авокадото много му отиват доматите, придават сочен и лек вкус на гуакамолето. За моето гуакамоле използвах три бр. авокадо и три бр. домати. Два от тях настъргах на едрото ренде, а третия го обелих от люспата и нарязах на много ситни кубчета. Можеш да си сложиш подправки по твой избор - черен пипер, сока на един лимон и дори да нарежеш малко от зелените стъбла на целината - те са хрупкави и хармонират с останалото. Установих, че всичко това върви и с препечена филийка пълнозърнест хляб и българско сирене.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
неактивен профил
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1578
От: В околностите на Чикаго
Re: Готварски истории
    #2944979 - 02.09.2012 18:11 [Re: звездна]

Само се закачам за теб
Момичета някой има ли рецепта за хубаво тесто за миленки, който и на другия ден да остават меки. Моите са супер когато са топлички, но на другия ден стават доста твърди и някак си не са ОК за хапване много - много

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzz

***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2872
От: Greater NYC Area
Re: Готварски истории
    #2945726 - 03.09.2012 19:19 [Re: Wikki]

Ти си щастливка. Аз дори и в началото не мога да ги докарам пухкави.

Днес правих люти чушлета пълнени с крема сирене и чедър, увити в бекон.
Доста люти станаха.

(Снимката не е моя)



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Wikki
неактивен профил
**

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 1578
От: В околностите на Чикаго
Re: Готварски истории
    #2945763 - 03.09.2012 19:53 [Re: Suzz]

аз ги харесвам, само дето си доста туткава работа. така си правя пиле в бекон и мойя син много го харесва. изглежда точно като на снимката която си сложила.

--------------------
"Sometimes I love you,
Sometimes I hate you,
But when I hate you
Its because I love you!"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 6 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13123

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.045 seconds in which 0.024 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.