ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
gaiety
ZаплЕ$
***

Регистриран: 29.06.2006
Мнения: 4499
От: вече на изток от....
Re: Готварски истории
    #2946038 - 04.09.2012 03:13 [Re: Nadin]

Леле, няма такава вкусотия , не сте ме питали, ама ще си кажа
Кюфтета на фурна
в каймата (500г)-смлени морков, чушка, лук и чесън, яйце, накисната в мляко дебела филия хляб, чер пипер, чубрица и мащерка
оформените кюфтета се овалват в смес от ядки, аз имах фини овесени и тиквени ядки, ленено и сусамово семе.
Изкушавах се да им мушна и кашкавал вътре, но размислих.
Страхотия просто!
А, оставих ги да престоят в тавата 30 мин. преди да влязат във фурната.

--------------------
Не съм вещица....Изморена фея съм...


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2947468 - 06.09.2012 09:31 [Re: звездна]

Сега видях питането за гуакамолето. Използвам следната рецепта:
2бр. добре узряло авокадо
1 глава лук- среден размер
няколко скилидки чесън- една ще ти е достатъчна, ако е от този, гигантския.
един малък домат, да не е презрял, че става много водно гуакамолето
супена лъжица сок от лайм
сол, чер пипер на вкус

Също обичам авокадо на филийка пълнозърнест хляб със сол и лимонов сок.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2948402 - 07.09.2012 22:32 [Re: ]

Лееекинко в страни от темата - използвах празниците и запретнах ръкави - правих си лютеница. Дори нямам сили да се изчервя но пък много й се кефя. По стара домашна рецепта, стана разкош. Остана само утре да си стерилизирам бурканчетата и съм готова. А, и една "туршийка" с печен пипер, че така и така бях заседнала на чушкопека .....

Иначе съм на домати (все още) и сиренце. Ей, това нещо мога да го ям целогодишно. Единственото лошо е, че напоследък открих чара на салатеното сосче и си го ям с хлебец. Ако случайно чуете, че някой се търкаля, да знаете, че за мен става дума


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2948567 - 08.09.2012 07:54 [Re: Dr.G]

Ооо, домашната лютеница, какви хубави спомени имам от нея

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nelka
пълен член
****

Регистриран: 21.08.2005
Мнения: 4078
От: Norge
Re: Готварски истории
    #2948645 - 08.09.2012 11:17 [Re: Dr.G]

Цитат:

........салатеното сосче и си го ям с хлебец.....



Само да кажа, че не си сама в това удоволствие. За щастие, аз съм на периоди, но когато попадна в такъв, ливвам повечеко олио, за да има повечко за топване.

И все по темата, да си кажа и това, че тази пролет вкусих сиренето на Тертер и останах много впечатлена. Мисля, че открих отново вкуса на онова сирене от “детските“ години.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2948730 - 08.09.2012 16:25 [Re: nelka]

Онзи ден щях да приплача тук за помощ - правих една супа със скариди, миди, калмари и риба, да, ама вместо червен пипер, явно съм грабнала Cayenne (много лют пипер) и после беше Та, се чудех за разни хитринки в това отношение? Извадих от бульона, добавях вода , сложих и малко разтворено брашно, та позакрепих положението
На всичкото отгоре, аз никога не опитвам ястията, които готвя, не знам защо този път реших да опитам и

На някой да ме се е случвало и съответно как оправяте положението?

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nelka
пълен член
****

Регистриран: 21.08.2005
Мнения: 4078
От: Norge
Re: Готварски истории
    #2948757 - 08.09.2012 17:13 [Re: Nadin]

Eх, Надин...
Случи ми се веднъж, купила съм лют вместо обикновен червен пипер. И наслагах обилно, даже се престарах - нова, голяма опаковка, казах си дай да се отпусна.
Въобще не ставаше за ядене.
Но беше зеле, много различно от твоя случай. Замразих го на порции и после смесвах с ново готвено, получаваше се точно приятна лютивина.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2948846 - 08.09.2012 20:06 [Re: Dr.G]

Пекох чушки вчера за фризера. 5 килограма, опекох ги за нула време. Днес правих чътни със сини сливи, лук, стафиди и разни подправки. Три буркана станаха. Иначе напоследък съм и аз на салата с печени чушки и домати и гуакамоле с някой и друг царевичен чипс. Нелка, също ползвам сирене и кашкавал Тертер. Какви ли не купувах- и Елена, и Родопея и Бор Чвор- Тертер най-ми допада и едно сирене от биволско мляко.

Ах, сега се сетих- чътнито не съм го стерилизирала, защото е в тези буркани с металните закопчалки и гуменото уплътнение, а чета противоречива информация. Все си мисля, че като изстине ще образува вакуум и няма нужда да варя бурканите, но е хубаво и да се допитам до форумния разум. Също- ако се налага стерилизация- ще издържат ли тези гумени уплътнения?

Утре ще продължа с чътни от праскови и пъпеш, както и от люти червени чушлета с някакъв плод и лук. Ще направя и някой и друг буркан "опукани" люти чушлета и май с това ще приключа приготвянето на зимнина.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2948884 - 08.09.2012 21:03 [Re: ]

Преди години направих чътни със сини сливи и аз, беше страхотно, но... никой друг у дома не се впечатли и си го ядох сама. Две години. Затова повече не правя.

Днес мързелявах и я карахме на вечеря от близката пицария. Сега съм си заплюла една "Дунавска салата", но още не й е дошло времето. Нещо съм се побъркала на тема "зимнина", не че не мога да си купувам от магазина, но си е някаква форма на удоволствие... ухае ми на есен, на уют... едни ей такива мисли....


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2948911 - 08.09.2012 21:47 [Re: Dr.G]

Също така... Май за първа година имам желание да приготвям зимнина. Жалкото е, че няма кой да оцени. Мъж ми не яде туршии и конфитюри или сладка, нито пък лютеница, детенце е далече и категорично отказва да му изпращам буркани зимнина , а за себе си нещо май не ми се занимава. Чътнито се одобрява от всички, затова от него ще направя разни видове. А ти помниш ли дали го стерилизира?

Нещо съм се замислила за сушени на слънце плодове и домати, но не знам дали вече не е твърде късно тази година?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 4 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13047

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.026 seconds in which 0.006 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.