ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2952514 - 14.09.2012 19:50 [Re: deamon]

От "Добрев" и аз днес купих извара, но пълномаслена - също е страхотна, най-вкусната извара, която съм опитвала Използвах я за едни "питчици" с яйца. И изобщо, напоследък няколко пъти пазарувам от "Добрев" - и биволско и краве кисело мляко, и прясно, и пушена моцарела, и ръчен кашкавал, и обикновено сирене, и обикновен кашкавал, и 70%-ов шоколад "Гайо" - всичко е повече от добро Само се ядосах, като свърши биволското мляко в един момент и не презаредиха няколко дни

Утре мариновани пържоли на скара, а в неделя - телешки език с масло Утре ще се оползотворява и закупеният погрешка 100% тъмен шоколад - нещо като крем от маскарпоне и заквасена сметана, с шоколада и ще трябва и някаква захар. Какво ще излезе, не се знае


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2952752 - 15.09.2012 11:55 [Re: deamon]

Само да добавя, че нещо моята е в дълбините на килера (очевидно), в моята рецепта имаше и ситно нарязани ябълки. Иначе по същество е идентична.

А по темата: днес съм на пържени кюфтенца и салатка от домати и краставици. В ранни зори правих палачинки, че имах две приятелки на гости и за изпращане, преди път ги нахраних ...

А за довечера още не ми се мисли, но може да метна някаква рибка във фурната. Днес е хладно и може да се готви почти с удоволствие.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории
    #2952775 - 15.09.2012 12:58 [Re: Dr.G]

А моето кремче стана божествено, затова да си го похваля Маскарпоне, заквасена сметана (20% масленост), настърган шоколад (100%) плюс по половин лъжичка кафява захар на порция от стотина грама - стана плътно, ароматно, леко сладко и много ефирно и свежо като усещане, в никакъв случай тежко и мазно. Изводът е, че маскарпонето се комбинира по-добре със заквасена отколкото с течна сметана за десерти

А към обяда се появи една бутилка Гъмза 2008 г., която също беше много хубава


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2953107 - 15.09.2012 21:31 [Re: Nadin]

Аз стигнах дъното официално- купих полуфабрикат . Лазаня от Lidl, щото друго не ми хвана окото и да не излизам празна. Сега я довършихме. Ми...не ме впечатли особено, но пък съм яла и по-лоша и то в заведения.
А...взех и един карфиол, утре ще панирам. Планирала съм и суфле с броколи, но не знам кога ще го бъде, както и крем-супа от тиква и изобщо всичко, каквото се сетя с тиква.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории
    #2953129 - 15.09.2012 22:52 [Re: ]

Чудя се какъв е вкусът на супата с тиква... Прилича ли на тиквички?
Готвих дежурната супа с овче месо и зеленчуци (учудващо вкусна става), а вчера разнообразих с едни яйца с домати и сирене. За десерт - мляко с ориз и сладкиш със сини сливи, бисквити и сметана (все пак питах за рецептата и го направих). Салатата е сезонна - домати, краставици и чушки (още няколко дни ще се радваме на току-що откъснати ммм, няма подобна вкусотия).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29565
От: The Windy City
Re: Готварски истории
    #2953151 - 16.09.2012 00:18 [Re: Alys]

Лазаня с плънка от кайма, гъби и някакъв доста налютващ сос, който като се смеси с плънката не беше толкова лют ( слава Богу), това за мен и синът, за съпруга - супа топчета

За утре пилешки бутчета с ориз, като бутчетата ще са предварително посварени, обезкожени и завити в бекон да видим какво ще стане, щото ще е за сефте.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории
    #2953172 - 16.09.2012 09:16 [Re: Alys]

Не, не на тиквички. Знам ли...аз слагам праз, морков, целина, джинджифил, сметана и не мога точно да опиша вкуса. Миналата година правих за първи път и независимо, че очаквах, че ще си я ям сама, се хареса много. Пропорции не мога да ти дам, защото слагам малко на око- 300-400 гр. тиква, 1-2 моркова, настърган джинджифил, доста праз, прясна целина. Овкусявам със сол и чер пипер, слагам сметана и бучка масло, които придават страхотен вкус. Поднасям с крутони.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Azalea
Alien
***

Регистриран: 19.10.2009
Мнения: 7991
От: from another planet
Re: Готварски истории
    #2953189 - 16.09.2012 09:58 [Re: Alys]

Цитат:

Чудя се какъв е вкусът на супата с тиква... Прилича ли на тиквички?





Не, тя се прави от тиква, не от тиквички. Има сладникъв вкус, поне моята беше такава. И лично аз много я харесвам.

--------------------
Cвобода - это отсутствие привязанности


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории
    #2953192 - 16.09.2012 10:02 [Re: ]

Виан, благодаря за рецептата (и на око си е рецепта ). Много от съставките (джинджифил, целина и сметана) или не ползвам, или нямам в наличност. Може да импровизирам.
Сега е ред на зеленчуците от градината - колкото и да се напъваме да ги ядем в прясно състояние, не можем да се справим и трябва да правим зимнина.

Azalea, питам за вкуса, точно, защото се опасявам, че ще е сладка супата. Веднъж готвих смилянски боб - не ми хареса (сладникав... беше).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13289
От: къде ли не
Re: Готварски истории
    #2953233 - 16.09.2012 10:57 [Re: ]

Крем-супата от тиква много ме кефи....
Аз днес съм замислила един зрял фасул или леща... нещо подобно. Още не е взето окончателно решение, щото чакам девойката да се събуди и да каже какво предпочита....


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 12 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг: *****
Брой показвания: 13115

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.047 seconds in which 0.027 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.