Re: може да е смешно, но аз съм го преживял #2953851 - 17.09.2012 17:19
[Re: sofmak]
Отговори
Цитирай
Мда, децата са много паметливи. Моята дъщеря, като беше доста мъничка, чета й Хензел и Гретел, ама не от томовете на Братя Грим, а от една друга книжка, изостанала от моето детство, чешка (имаше едни такива картонени с 3D картинки, дето се отваряха нагоре) и там - приказката на Братя Грим, ама патриотично разказана, и децата наречени - Хонзик и Марушка. Преценявам аз, че не мога да споделям чешкия патриотизъм - и да създавам погрешни представи относно националността на героите и затва: чета от книжката, щото е с по-интересни картинки, ама си именувам, като както си е редно - Хензел и Гретел. Обаче, понякога - примерно вечер, спи ми се, ама кандърми за приказката и чета и се заплесвам и без да се усетя, автоматично чета: "Хонзик и Марушка". Следва бурна реакция: "Не Хонзик и Маюшка (!), Хензел и Гетел! "
-------------------- Демокрацията ни отне уседналостта
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2953969 - 17.09.2012 22:27
[Re: Tanya.]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат: - Не ви разбирам - каза Алиса - ужасно е объркано.
Да разкажа тогава
"...и да ти кажа, случва ми се да повярвам в цели шест невъзможни неща, още преди закуска"
Цитат: — Не, наистина, това е отвратително! — извика Хъмпти-Дъмпти, обхванат от внезапен гняв. — Ти си подслушвала по врати и зад дървета, и през комини! Иначе не можеше да знаеш това!
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2953979 - 17.09.2012 22:36
[Re: Бяло Конче]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Цитат: - Не ви разбирам - каза Алиса - ужасно е объркано.
- O, Йори! - повтори Кристофър Робин, като чувстваше, че вече съжалява.
Цитат: — Защо вървиш заднишком? — Защо вървя заднишком ли? — възкликна Пипи. — Не живеем ли в свободна страна? Човек не може ли да върви както си иска?"
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2954007 - 17.09.2012 23:13
[Re: kiBik]
Отговори
Цитирай
Цитат: — Защо вървя заднишком ли? — възкликна Пипи. — Не живеем ли в свободна страна? Човек не може ли да върви както си иска?"
Цитат: Има три начина за укротяване на Носорози — обясни Карлсон: — човек може да ги гнервира, да ги разиграва или да ги фигурира. .....
Сега ще видим колко лоши могат да станат те всъщност — заяви Карлсон. — Ще направя последен опит с добро, но след това ще започна да гнервирам без милост и пощада.
-------------------- Демокрацията ни отне уседналостта
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2954010 - 17.09.2012 23:26
[Re: Esther]
Отговори
Цитирай
Цитат: Има три начина за укротяване на Носорози — обясни Карлсон: — човек може да ги гнервира, да ги разиграва или да ги фигурира. .....
Сега ще видим колко лоши могат да станат те всъщност — заяви Карлсон. — Ще направя последен опит с добро, но след това ще започна да гнервирам без милост и пощада.
Цитат: И всъщност не може да се каже, че Емил беше лош. Той много обичаше както Ида, така и котката. Но просто беше принуден да ощипе Ида, иначе нямаше да му даде своята филийка със сладко, а котката подгони съвсем приятелски, само за да види дали може да тича толкова бързо като котка. Обаче котката не можеше да разбере това, нали!
-------------------- Не обръщай внимание на всичките думи, които се говорят;Еклесиаст 7:21
Екстри:
admiral
на андорския флот
Регистриран: 24.01.2005
От: Съзаклятието
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2954011 - 17.09.2012 23:29
[Re: Esther]
Отговори
Цитирай
Абе вие в тази тема... какво пиете?
-------------------- Why is the rum always running out?