Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2954553 - 19.09.2012 13:53
[Re: Esther]
Отговори
Цитирай
Мътни са сълзите, сякаш от мастика, пълнят ми очите, пътя си не виждам.(х2) а-а-а-а-а-а-а Пълнят ми очите, пътя си не виждам.
Ходя без да спирам, никъде не стигам, нищо не намирам, никого не искам.(х2) а-а-а-а-а-а-а Нищо не намирам, никого не искам.
Аз ли съм - не съм ли, на ръка си гледам,(х2) пътя си не виждам. Бягам и се връщам, все една и съща - шапката червена, а душата черна. а-а-а-а-а-а-а. Шапката червена, а душата черна.
а-а-а-а-а-а-а. Шапката червена, а душата черна.(х2)
Мдаа. Няма вълк, който да не е лош. А капата - црвенааа. Естествено, имаме и Блудница Вавилонска в приказката.
Цитат: Не само Македонците туку и Грците и Власите од Албанија беа ставени во небрано да решаваат дали ќе се изјаснат како Албанци или, пак, ќе го бојкотираат пописот.
Авторката изглежда "не знае", че славяноезичните в Албания се самоопределят като българи (ок. 50 000 на брой).
Цитат: Сали Бериша през 2000 г. пръв от албанските политици заявява, че българите в пределите на държавата са около 50 000 души. Тези данни са потвърдени на база оценки на различни учени и международни организации, както и по данни на Екзархията, доклади на Българското консулство в Албания, книгата на Светлозар Елдъров "Българите в Албания" и други.
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2954622 - 19.09.2012 17:09
[Re: Тълмачъ]
Отговори
Цитирай
Цитат:
Авторката изглежда "не знае", че славяноезичните в Албания се самоопределят като българи (ок. 50 000 на брой).
Цитат: Сали Бериша през 2000 г. пръв от албанските политици заявява, че българите в пределите на държавата са около 50 000 души. Тези данни са потвърдени на база оценки на различни учени и международни организации, както и по данни на Екзархията, доклади на Българското консулство в Албания, книгата на Светлозар Елдъров "Българите в Албания" и други.
Здравей, преводачо! Не знам какво знае и какво не знае авторката и не съм сигурен как се определят някои в Албания, но знам, че там има официално признат македонски език и официално признато малцинство - македонци, а няма официално признат български като мацинствен и съответно - официално признати българи като малцинство, което по никакъв начин не ми се връзва със самоопределянето на 50 000 човека. Не знам и мколко са българските паспорти в Албания. Политиката е курва, нъл знайш?
Re: Вариации на тема "Червената шапчица и четирите лоши вълка" #2954720 - 19.09.2012 21:43
[Re: Тълмачъ]
Отговори
Цитирай
Цитат: Здрасти. Темата с Балканската диаспора наистина е доста интересна, но е офтопик тука, да. Може да я пусна утре (ако не е обсъждана), но сега ме мързи.