ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Suzzana
Saoirse
***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2871
От: Greater NYC Area
Re: Готварски истории - нова част
    #2980472 - 17.11.2012 18:07 [Re: Си Ди]

Цитат:

Елдата не е точно чуждоземска, от нашите си ширини е и се готви най-най-лесно от всички бобови.




Само една малка поправка, че елдата е от семейство Лападови.
Не зная вие каква купувате, но тази, кочто съм вземала е леко препечена и като я варя ми мирише на боза.
Веднъж я направих като японски пържен ориз -с чесън, соев сос и яйце.
Ама иначе тотално съм я отсвирила, също и киноа-та.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33406
Re: Готварски истории - нова част
    #2980473 - 17.11.2012 18:11 [Re: Тюли]

Можеш, разбира се, аз когато правя боб-чорба, никога не я запържвам. Не я харесвам запържена.

Виж, когато е яхния, или на фурна, правя запръжка, но кво пък - може и без. Лукът, чесънът - ще си ги вариш с боба и така.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2980495 - 17.11.2012 19:43 [Re: Suzzana]

Факт - елдата не е бобово! Не че има някакво значение, де

Насочете се към светлата елда, защото тъмната е бланширана и не е толкова полезна. Проблемът с небланшираната е, че може да се поразлигави след варене, което не се харесва от всеки.

Топла наистина е най-вкусна, но аз нямам проблем да си ям и студена за закуска - варена от предния ден с добавени непосредствено преди хапване разни хубавини като пресни или сушени плодове и някакви хрупкави ядки.
Все пак май най-много я харесвам в солените й варианти - с гъби, "мусака" с други зеленчуци и заливка без яйца (която така е не разбрах как се прави), "руло Стефани" с меко тофу, кюфтенца на плоча, палачинки от елдено брашно с пълнеж от салата с кълнове и пресни зеленчуци. Повечето неща ги предлагат във веге ресторантите и не ги правя вкъщи, защото все с нещо трябва да се поглези човек

Варя я в пропорция 1:2 и изключвам котлона малко преди водата да се е уела напълно.

Миризмата я има само докато се вари, после като се смеси с добавките не мирише. Пък и не смърди чак толкова гадно, само малко по-особено.

По темата - салата от карфиол, домати и маслини за обяд + стандартните неща за дояждане.
За вечеря няма да е нищо различно от грейпфрут, че следобед ометох доста овесени сладки по рецептата на Фен барабар с един шоколадов бонбон . Момчето ми ще се спасява само (= на филйики с нещо) по негово настояване.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ravekitty
Thunderstorm
***

Регистриран: 24.03.2007
Мнения: 1802
От: Oz
Re: Готварски истории - нова част
    #2980597 - 18.11.2012 01:23 [Re: deamon]

У нас простичко: супа от пилешки воденички и телешко печено

Като остане от телешкото, довечера ще го направя с ориз и къри сос, че така няма да се мъча поне телешкото да варя

--------------------
Най-безнадеждното нещо е да убеждаваш хората в нещо… Всеки трябва да стига до своята истина сам, за да повярва в нея...
Павел Вежинов


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13266
От: къде ли не
Re: Готварски истории - нова част
    #2980631 - 18.11.2012 09:00 [Re: ravekitty]

Снощи беше ориз с много зеленчуци на фурна. Постничко и просто.

Днес, понеже е неделя, възнамерявам да се развихря (още от сутринта ме е посетила кулинарната муза и вече правя планове). Обещала съм тирамису (само да изровя рецептата).
Свинско филе съм решила да направя (цяло парче на фурна) с картофки, гъбки и още нещо...

Ще меся пита със сирене (вместо хляб). Ще видим накрая какво ще излезе.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19898
Re: Готварски истории - нова част
    #2980650 - 18.11.2012 10:43 [Re: Melita]

Цитат:

Моман, малеее, каква страхотна баница




Беше. Тази сутрин правих палачинки с сладка от боровинки и сливи. По някое време съм решила да направя чаения кейк, който много си обичаме вкъщи, а за довечера ще приготвя чомлека, на който вчера така и не му дойде реда. Още има за доизяждане пълнени чушки и супа топчета.

--------------------
Няма голямо значение кой какво казва, а защо го казва, и това показва какъв човек е той.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2980678 - 18.11.2012 13:10 [Re: Тюли]

Цитат:

може да готвя боб, без да го запържвам. ще има ли некъф вкус, демек




Тюли, всусно си става и без запръжка. Обичам да слагам чушки (4-5), моркови (1-2), лук (1-2 гл.), чесън (3-4 скил.), понякога вместо кромид слагам праз, а подправките ми, освен сол, олио и червен пипер, са чубрица, джоджен и магданоз. Не знам кое точно от изброените неща придава вкуса, но се получава страхотно. Първо сварявам фасула във вода без сол, а след това слагам всичко останало (само магданоза - съвсем накрая).

По темата - зелен фасул от буркан - запържен с праз и яйца (може и малко сирене да сложа).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33406
Re: Готварски истории - нова част
    #2980681 - 18.11.2012 13:48 [Re: Nadin]

Мен ме домързя за баница, затова - мързелива баница (солен кейк) мисля да забъркам.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Тюли
extremely opinionated
****

Регистриран: 08.05.2008
Мнения: 4179
От: Тюландия
Re: Готварски истории - нова част
    #2980682 - 18.11.2012 13:54 [Re: Alys]

сега се вари, след малко почва същественото. вчера, на неколко бири, забравих да купя половината неща и ще го правя с лук, малко чесън, чушка, един бульон ще му ръгна и червен и черен пипер в промишлени количества. понеже ще го пека, ще му изсипя и една царевица в тавата. бълвоч и половина

запръжка не, ама и да го сгъстявам няма. у нас брашно не се купува, няма защо, и за един боб няма да зареждам, да се чудя после кво да го правя.

--------------------
Sarcasm is always a result of differences in the IQ


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29469
От: The Windy City
Re: Готварски истории - нова част
    #2980701 - 18.11.2012 17:47 [Re: Hard Rock fan]

За закуска има от вчерашната баница ( две тави извъртях )
За обяд - задушено телешко с грах (идеята не беше приета добре ама нейсе, който не иска- да не яде)

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6603

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.048 seconds in which 0.023 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.