ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Юнона
разсеяна
***

Регистриран: 29.03.2006
Мнения: 1261
Re: Готварски истории - нова част
    #2980713 - 18.11.2012 18:24 [Re: deamon]

Много ти благодаря за обясненията и съветите Ще се пробваме с елдата и се надявам да хареса на домочадието. Задължително светла и задължително в солени варианти - и на мен ми се струват по-привлекателни.

Снощи изведнъж ни се доядоха пържени картофи - това чудо у нас се случва веднъж на тримесечие Та това беше - пържени картофи със сирене и голяма салата - домати, краставици, червен лук, печени чушки, магданоз.
Идеята с пастата остана за тази вечер - за месоядните с пиле, за мен - зеленчуци, може и малко моцарела.
За утре обядващите у дома вече имат приготвен джолан със зеленчуци. Както каза Надин - който иска да яде


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2980735 - 18.11.2012 19:48 [Re: Юнона]

Днес сторих кулинарното геройство на полугодието - сварих и обелих килограм кестени. Толкова обичам, а е толкова досадно заниманието с тях - първо рязането на кръстчета преди да се сварят, а след това борбата с ципата, особено на изстиналите . И все се намира някоя частица, която да се забие под ноктите! За сметка на това се оказаха чудно вкусни!

С тях ще направя, ха-ха изненада, крем супа . В масло (около 3 лъжици) и в малко вода задушавам глава червен лук, половин глава целина и един голям морков. Когато хубаво омекнат добавям кестените и доливам гореща вода, врят заедно колкото да постигнат еднаква температура. Слагам 2 лъжици квасена сметана и пасирам. Малко ситно накълцани листенца от целина за цвят и красота и бял (или там какъвто има) пипер.
За дояждане на мен нищо няма да ми трябва, а за другото човече ще има биволска фреска и козе кашкавал.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2980880 - 19.11.2012 13:39 [Re: deamon]

Добре сте поготвили в неделята

Снощи бяхме на ресторант, така че не готвих. Обяда беше кой каквото намери в хладилника

За тази вечер пуешки филенца, още се чудя за гарнитурата.
За дребосъчка пуешка яхния със зелен боб.

--------------------
Улыбка

Редактирано от Melita (19.11.2012 13:40)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2980889 - 19.11.2012 14:36 [Re: deamon]

На кестеновата супа се слага и малко марсала, ама пропуснах и то от разсеяност, не защото не се намираше вкъщи

За днес салата от червено цвекло, моркови, целина и кисела ябълка с добро количество лимонов сок. Допълнителното не съм го измислила още, май ще е тофу с кимион и капчици табаско

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2981021 - 19.11.2012 22:26 [Re: deamon]

За днес зеленчуци по китайски с басмати ориз, а към зеленчуците на милото запържих нарязани на дребно пилешки филенца и общо взето минах с едно нещо

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
zaka4alka
член
**

Регистриран: 24.05.2011
Мнения: 88
Re: Готварски истории - нова част
    #2981102 - 20.11.2012 08:26 [Re: étoile]

Пълна тенджера със супа топчета - да има поне за следващите няколко дни също - пиле с гъби и марсала сос

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2981212 - 20.11.2012 15:45 [Re: zaka4alka]

За днес правих прясно зеле за мен, за милото прясно зеле със свинско, зеленчуци на стиймър и плодово пюре за малкия, а отделно в 3 буркана напълних осолено зеле и оставих да стане кисело, ще видя след 10 дена какво ще излезе от цялата работа. Чудя се дали да пробвам малкия със зелце, че ме е страх, че е тежка храна и до сега не съм му давала?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33406
Re: Готварски истории - нова част
    #2981245 - 20.11.2012 17:37 [Re: étoile]

Нещо като огретен, ама с шунка и топено сирене.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2981246 - 20.11.2012 17:52 [Re: étoile]

Рибка на фурна за тази вечер и може би ориз със зеленчуци за гарнитура.
За дребосъчка доматена супа със сирене.

Etoile, можеш спокойно да му дадеш зеле. Аз около годинката за първи път дадох. Но е по-добре да го дадеш за обяд, за да не му издува коремчето през ноща. Може и в някой от манджичките които му готвиш да добавяш и зеле. При нас се одобрява

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Тюли
extremely opinionated
****

Регистриран: 08.05.2008
Мнения: 4179
От: Тюландия
Re: Готварски истории - нова част
    #2981247 - 20.11.2012 17:53 [Re: Hard Rock fan] Прикрепен файл (80 тегления)

за обяд и вечеря това /снимката е от нета/. в промеждутъка - салата от зеле, моркови и ябълка. утре е плодов ден, ще се мре

--------------------
Sarcasm is always a result of differences in the IQ


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 6 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6622

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.028 seconds in which 0.007 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.