ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982436 - 25.11.2012 20:38 [Re: Юнона]

Ооо, аз вече цяла седмица експлоатирам машината до дупка-хляб пекох в нея, тесто за мекички, тесто за пица, днес питка правих и като се изпече я намазах с масло. Станала била чудна, каза моето човече, Гошкото и той успял да си отмъкне парченце . Аз нали съм уж безглутенова, та само обикалям като цигане-баница и подсмърчам . Мойто мъж го тръшна вирус и утре ще са вече традиционните за нас тиквена крем-супа със сметанка и паниран карфиол. Това си е поръчал, има и останала половината от рибицата от днес, а аз ще се опитам да направя ореховки утре- купих килограм орехови ядки днес, ако не- едни агнеси ми се въртят в главата, че не съм правила отдавна.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2982559 - 26.11.2012 01:34 [Re: ]

Ние днес караме на готови пици от магазина, които само пекнах във фурната. За утре не знам какво ще е, ама най-вероятно супичка, че се опитвам да се разсополивя, а май и Крис покрай мен...

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2982585 - 26.11.2012 10:08 [Re: étoile]

Юнона, браво на твоите момичета Докато дойде време моето да ме отмени... бая вода ще изтече
Виан, сега като каза хлебопекарна си мисля дали да не си поръчам на дядо Коледа Много обичам тестени неща ама нямам време за месене (и тъкмо ще кача някое и друго килце )
Етоиле, пазете се с Крис

За тази вечер риба на фурна и салатка зеле с моркови

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982606 - 26.11.2012 12:54 [Re: Melita]

Аз ползвам хлебопекарни от 7-8 години и съм на on и off с тях. Имам периоди, когато ги използвам всеки ден и месеци, когато не се сещам. Понеже, както ти казах, живеем на две-три места , бях си оставила хлебопекарната в Банско и бях забравила какво удобство е. Аз нямам против да меся, ако не беше толкова лепкав този процес в началото и това е, което си спестявам, както и първото втасване. След това предпочитам да ми пипнат ръчичките, за да се предаде добра енергия на приготвеното (вярвам в тези неща ). В моята хлебопекарна, която е съвсем обикновена, съм правила дори и козунаци и излизат сравнително сполучливи. Единствено не ми се получават безглутеновите хлябове, тях ги правя на ръка.
Ключът е да се спазват точните мерки за различните видове теста и хлябове, тогава се получава добре.

Оф, тук имах оставен един стар миксер, който изгоря преди малко и е налице само кухненски робот. Чудя се дали ще мога да разбия белтъци на сняг с него? Има някаква приставка за кремове, но не съм я ползвала до сега, а не ми се бият белтъци с телта . Ще пробвам, ако се получи, ще споделя опит.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982611 - 26.11.2012 14:00 [Re: Hard Rock fan]

Момичета, за райските ябълки отново. Четох доста и се оказа, че може да се консумират по 3-4 на ден, разбира се, имайки предвид, че действат затягащо. Ето Тук статия за ползите от тях, като аз лично сега разбрах, че били особено полезни за недобре функционираща щитовидна жлеза, анемия, стомашни и белодробни проблеми, хипертония, отслабнала имунна система, даже като средство за отслабване. Има доста информация за тях в нета, наистина се оказват изключително полезен плод . Съжалявам, че подведох звездичка, но така бях чела и чувала- да не се яде по повече от един плод на ден. Сега с чиста съвест ще си правя разтоварващи дни само с този плод и чай.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2982705 - 26.11.2012 20:01 [Re: ]

Любими класики, докато още мога: за обяд салата от разни марулести зеленчуци + царевица, каперси (имам още от осолените сицилиански, ама вече ми се свидят), маслини, сушени домати и кълнове лук. Дохапванките - сирене и извара, подправени с изот пипер и кози кашкавал.
За вечеря фузили ал арабиата - бая сърдитки, демек лютички, с много пармиджано . Чакам татко да си дойде след три седмици и много се надявам да ми посготви паста. Новото изискване "без месо, моля" (и рибата, и морските дарове са месо) ще го ядоса, но съм сигурна, че не би го затруднило .

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2982707 - 26.11.2012 20:17 [Re: ]

Всъщност,
Цитат:

Райската ябълка е висококалоричен плод, богат на захари. Включването му в диета е полезно, само ако е в ограничени количества (не повече от 1 райска ябълка дневно).



Предполагам нещо подобно ти е останало като спомен.

За днес: прозаична скара - кюфтета за хамбургерите на дребоса и кебапчета за остатъците от ориза /без агнешко /. Е, и варен свински език за мезелък на съпружието.
Аз днес съм на разтоварващ ден с безсолна попарена елда и кафета без захар . Беше ми доста зле, още се чувствам като натровена или пък са ме ритали в корема и ребрата, но иначе нещата са ок.
За утре се колебая между експеримента с корите и разядка със извара и маслини /предполагам ще добавя зехтин и горчица, може би кисело мляко - по лъжица /. Ще мисля на ход и на вкус. А имаме и "шампиони" за фурната. Не успял да им "устои". Може би ще напълня част от гъбите с малко синьо сирене или пък с тази разядка да пробвам как ще изглежда запечено?
Да доживеем до утре. На фона на всичката храна и пукащ се по шевовете хладилник със запаси, мъжа ми сега се колебае кое повече му се хапвало - заек или кестени или може би и двете. Така че не съм сигурна дали като преспи с тези си мераци, утре няма да е хукнал рано-рано за едното и/или другото и плановете да се променят.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2982725 - 26.11.2012 21:22 [Re: ]

И ние живеем на две места . Затова ми се наложи да си купя две хлебопекарни (Мулинекс и Панасоник, като втората е в пъти по-добра, имайки предвид незалепващото покритие и по-добрите програми). Без машинка на едното място е немислимо, защото магазинът е на 4 км. В интерес на истината, не съм наддала на килограми. Често ми се случва да си отрежа хрупкащо топло крайче и да си го ям ей така, без нищо. Дори свекър ми се чуди как така ям "суо леб" . Ами то от хляб и вода не се дебелее , така че няма страшно.
Днес най-после консервирах дюлите. Мислех да е сок, но накрая стана нещо между пюре и нектар. Зимата няма да му простим, каквото и да е.
И аз съм така - на едното място имам само миксер, а на другото само робот. С робота идеално се разбиват белтъците на сняг (с приставката за яйца).
Вчера наготвих една голяма тенджера с картофена супа с месо (праз, морков, чушки), но в допълнение винаги ще има още някакво бързо ядене като миш-маш или подобно. Десерти няма , защото имам само две ръце , а половинката се спаси на работа (изми дюлите, смля ги с робота и ме остави да се занимавам нататък). При повече фантазия десертът може да е филийка хляб с масло и пюре от дюли, или конфитюр, или рачел . Моята вечеря ще е едни дребни сварени картофки с лютеница. (успях да напиша и нещо по темата )


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982726 - 26.11.2012 21:24 [Re: Си Ди]

Тъкмо имам половин килограм сварени кестени, които се чудя какво да правя . Досега съм ги яла или варени, или печени поради мързел да ги обеля и направя на нещо, но утре ще се прежаля. Вий...отде ги купувате тези зайци? Така обичам заешко, а много рядко виждам по магазините.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2982737 - 26.11.2012 22:05 [Re: ]

Аз райска ябълка така или иначе не ям, така че моя да му мисли по колко ще яде По темата, днес пекох телешко и правих картофена салата, а за обяд милото сам си прави стир фрай, защото аз бях само на салатка домати и краставички.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6603

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.045 seconds in which 0.025 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.