ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2982749 - 26.11.2012 22:40 [Re: ]

Попитах из отдалеко откъде му се е прияло заек. Оказа се, че е видял в брошурата на Метро, че ще има прИмоция, но била от 29ти. Знаех си! Той има нещо като хоби да чете брошури и да обикаля супер и хипермаркети. Е, поне няма да е утре.
Още се тюхка, че изтървал зайците в Била, така че тези щял да ги гони "до дупка". Освен, ако ги изтърве де.
Офффф, вече нямаме такива екстри.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Тюли
extremely opinionated
****

Регистриран: 08.05.2008
Мнения: 4179
От: Тюландия
Re: Готварски истории - нова част
    #2982775 - 27.11.2012 00:14 [Re: MyXa] Прикрепен файл (19 тегления)

мерси, ще пробвам някой път. само ще изключа силантрото, че не го трая.

днес скромно, голи мръвки с грил-зеленчуци. патладжанът нещо не стана сполучлив. той липсва на снимката, поради ограничената вместимост на чинията




--------------------
Sarcasm is always a result of differences in the IQ


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 17473
От: the point of no return
Re: Готварски истории - нова част
    #2982777 - 27.11.2012 00:25 [Re: Тюли]

Замени го с магданоз просто

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982820 - 27.11.2012 09:28 [Re: Си Ди]

Еее, ние ще сме в градО днес (тук, на село нямаме такива екстри като Метро и Билла ). Ще изпусна зайците се е видяло.
Днес ще сме на ресторанЬ със синчето за обяд, за вечеря ще е кой каквото намери, че смятам да започна с декорациите за Коледа. Най-много една салатка цвекло и моркови да забъркам.

Ааа- роботЪт не се справи добре с яйцоразбиването.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Tryin' to find
инат
***

Регистриран: 15.06.2002
Мнения: 9404
От: SF
Re: Готварски истории - нова част
    #2983195 - 28.11.2012 15:18 [Re: ]

А вие откъде ги купувате тия кестени? На нашия пазар не продават от близо месец, а аз така обичам... Мислех, че им е минал сезонът...

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2983221 - 28.11.2012 16:46 [Re: Tryin' to find]

Ми...моите родители са купили онзи ден от пазарчето на Димитър Петков. Не може да няма на Женския пазар .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2983252 - 28.11.2012 19:16 [Re: Tryin' to find]

На пазара Иван Вазов също имаше кестени вчера.

Салата от малко рукола, повече домати, краставица, прясна чушка, маслини и червен лук. Допълнителното е козе сирене, извара поръсена с къри и табаско и качота миста. Още не мога да се нарадвам на тази извара как грам допълнителна мазнина не й трябва, за да е вкусна, а е безмаслена!

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2983422 - 29.11.2012 01:03 [Re: deamon]

Да се "отчета". Копривена супа, защото ми беше останала почти цяла порция ориз, да не се хвърля - уших балтон за копчето, и елдени кюфтаци. За пръв път правя такива и тъй като импровизирах без да съм гледала или чела рецепти, да споделя опита си "проба-грешка". Залях елдата с вряла вода сутринта /едно към две и малко - дозата беше кафена чаша/ и се наложи да изляза. Знаете как става. То и затова цялото количество остана де, та да се чудех какво да го правя, освен това трябваше да е бързо всичкото готварстване, защото всички се прибрахме почти по нощите гладни. Супата е ясна - от фризера бучка замразена коприва, малко лук, праз, чесън, морков, магданоз и остатъка от ориза за около 15-20 минути на котлона. За елдата в същото време накълцах /т.е. отделих/ малко праз, с.л. дижонска горчица /и аз не знам за какво / и две яйца. Грешките - не проверих на сол - сутринта почти не бях сложила и после изключих, не я отцедих и забравих да сложа други подправки . Нито една непоправима, както се оказа. Мислех да пасирам, но бързах и само с лъжицата размесих сместа съвсем грубо. Понеже ми се струваше някак афиф, реших да ги овалям в брашно, преди да ги хвърля в тигана - грешка! Имаха неправилен цвят и изглеждаха малко болнави. Пък и овалването беше трудничко. Така че след първата партида, следващите направо с лъжицата, мааалко оформяне и мят в тигана - рискувах, а те взеха, че станаха много добре! Не се разпадаха, зачервиха се хубаво и, най-важното, - изядоха се до троха. Следващия път смятам да сложа сирене и подправки, може би ала картофени кюфтета /не се сетих / и ще видим дали пак ще стане.
Нямам снимка сега, защото буквално ометохме всичко - и остатъците от гъбоци със синьо сирене, и разядката с извара и маслини от вчера, и супата, и кюфтета. А, и мъжа ми беше впечатлен, че без хляб или месо се нахранил доволно, че даже и без салата.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2983528 - 29.11.2012 13:42 [Re: Си Ди]

Браво за елдените кюфтета ! Ама тази горчица в тях ми е странна . Някога ще си изнамеря рецепта, според която стават и на фурна, че пържени няма да се прежаля да ям

При нас за обяд салата айсберг с домати и маслини и разни сирена, а за вечеря зеленчукова супа и препечени филийки орехов хляб на Слънце и Луна със сирене за мазане.

Десерт след основното не ядем, но снощи се изкуших от малко черен шоколад с уасаби . Много е странен! Топлото люто на чилито пасва повече от студеното на този японски хрян, но е по-сполучлив от един бял ръчен пак с уасаби, който бях пробвала в Белгия. Вчера продавачката в магазина на Lindt говореше с нескрита непрязън за новия им вид , не че ме спря

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2983550 - 29.11.2012 14:41 [Re: deamon]

Deamon,
Как ви се отразява здравословно употребата на толкова много сирена и кашкавали? Направи ми впечатление, че всеки ден присъстват на трапезата ви и ми стана любопитно .


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 4 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6707

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.03 seconds in which 0.009 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.