ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33406
Re: Готварски истории - нова част
    #2979285 - 14.11.2012 14:18 [Re: Бистренце]

Аз вчера пекох картофи - ей така, цели, в една тава, с корите. Само измих, подсуших и надупчих с вилица да не пращят из фурната (един явно забравен да бъде надупчен, се спраска ) метнах в тава и на 200гр ги пекох час и малко.

Бе не баш като на жар, ма....вкусно.

Другия път ше ги цепна, ще им метна некво топено сиренце, беконче, масълце, ще увия всеки картоф във фолио и ще са утепе.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2979290 - 14.11.2012 14:49 [Re: Бистренце]

Само ако знаеш какви претенции сме, от лещата ми давах на детето, но моя не я близна. Боб ако наготвя също ще си го ям сама, зеленчуците на стиймър пък аз не ги ям... Въобще сме тежка история с яденето. А детето гледам още да го предпазвам от много подправки и сол. Ориз също избягвам да му давам, не че хич не давам, но е рядко, че много се запича от него... И мога така да изброявам още дълго... Като цяло месото ми е най-лесно, мятам го във фурната и то си се готви само, манджичките на Крис и моите са много по връткави от месото.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzzana
Saoirse
***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2871
От: Greater NYC Area
Re: Готварски истории - нова част
    #2979296 - 14.11.2012 15:17 [Re: Sol y Sombra]

Цитат:

а беше силно водниста и на "конци" Става за ядене, ама е малко разочарование. Днес ще я съчетавам или със сирене, или със заквасена сметана




Sol y Sombra, налучкала си, spaghetti squash са заместител на спагети и се готвят като основно ястие.

http://www.google.com/search?q=spaghetti...280&bih=641


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2979304 - 14.11.2012 15:44 [Re: Suzzana]

Сузана, мерси, знам какво е спагети скуош, но в България няма такива, не се продават. Моята вчерашна тиква си е кръгла, съвсем прилича на "нормалните" тикви, само че отвън е кафява, а не бяла, набраздена е, а месото й беше някакво по-странно... Продавачката каза, че била "кръгла цигулка" - на вкус като цигулка, но кръгла. Оказа се, че не е баш така. Както и да е, опечена е вече, днес ще се дояжда.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29470
От: The Windy City
Re: Готварски истории - нова част
    #2979329 - 14.11.2012 16:50 [Re: Hard Rock fan]

Цитат:

Другия път ше ги цепна, ще им метна некво топено сиренце, беконче, масълце, ще увия всеки картоф във фолио и ще са утепе



Товае супер идея, ще взема да пробвам

За днес - дроб-сърма с пилешки дреболии, да видим на какво ще го докарам
За мен ще е нещо друго, ама какво, още не съм го измислила

@ звездичката - и при мен положението с готвенето е плачевно, ама ти убедително ме водиш по редица показатели



ПП Пилешката дроб-сърма стана добре, даже много добре. Само де да имаше някой да каже на кака ви, че дробчета и воденички не се варят заедно Падна едно вадене и слагане обратно в тенджерата под налягане, не си е работа.
Ега ти и пишман готвачката съм

Редактирано от Nadin (15.11.2012 02:56)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2979343 - 14.11.2012 18:28 [Re: Nadin]

Тази вечер сме на супа от тиквички.
Друго щях да готвя, ама днес ми е толкова мързелив ден, по скоро такъв без енергия и без желание нищо да правя

Забравих да кажа, че вчера телешкото на фурна стана супер - хем крехко, хем сочно
Благодаря на етоиле

--------------------
Улыбка

Редактирано от Melita (14.11.2012 18:36)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Юнона
разсеяна
***

Регистриран: 29.03.2006
Мнения: 1261
Re: Готварски истории - нова част
    #2979432 - 14.11.2012 21:43 [Re: Suzzana]

Разбира се, че може, Сузана, само че тя е много обикновена и много популярна, няма как да не я знаеш Все пак ето я:
1 пакет фини кори за баница. Ползвам БЕЛА, 400 г. По вашия край - каквито имате
4-5 яйца (в зависимост от размера)
около 300 г бяло сирене, намачкано
120-140 мл олио
300 мл газирана вода
1. Леко намазняваш тавата с олио. Редиш два пласта кори, ръсиш сирене, два пласта кори, сирене и така до горе. Завършваш с кори, разбира се.
2. Слагаш олиото да се загрее добре на котлона. Трябва да стане много горещо. През това време с остър нож нарязваш баницата на квадрати. Внимателно изливаш горещото олио по разрезите, гледаш да стигне за навсякъде. Разрезите трябва да покафенеят (т.е. да се позапържат).
3. Разбиваш яйцата, добавяш сол (само ако според преценката ти сиренето не е достатъчно солено, аз по принцип не слагам сол), внимателно изливаш газираната вода при яйцата, разбъркваш. Изливаш тази смес върху баницата, леко разклащаш тавата, за да попие навсякъде тази смес и слагаш да печеш в предварително загрята фурна. Аз я пека на 170-180 градуса с вентилатор.
4. Когато баницата се опече, веднага я поръсваш със студена вода, завиваш в голяма памучна кърпа и я обръщаш върху две купички да изстине така. Сигурно я знаеш тази технология, но за всеки случай: на кухненския плот слагам две купички с дъната нагоре. Върху тях поставям обърнатата тава с баница така, че ръбовете на тавата да лежат устойчиво върху дъната на купичките. Тази "знаменита" технология пречи на баницата да се слегне след изпичането . Нека постои така поне 20 минути. По-рано и бездруго е прекалено гореща за ядене.
Става за закуска, става за вечеря. В първия случай с айрян, във втория - с червено вино Поне така е у нас. Да ви е сладко


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzzana
Saoirse
***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2871
От: Greater NYC Area
Re: Готварски истории - нова част
    #2979448 - 14.11.2012 22:36 [Re: Юнона]

Благодаря много Юнона, за подробните разяснения.

Не съм опитвала с финни кори.(срах ме е,че ще останат сухи помежду).
На мене проблема ми е, че като се сложи в хладилника и после става ужасна.

И да не съм оф-тази вечер ще правя картофена салата за утрешно парти.(на което няма да ходя )


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2979450 - 14.11.2012 22:37 [Re: Nadin] Прикрепен файл (28 тегления)

Ами то като цяло аз май съм по-голямата претенция в яденето... Но и моя си има претенции и за това е сложно, а и за детето почти винаги трябва нещо отделно да се прави и хептен дълга и широка се получава. Иначе да докладвам сьомгата днес нещо не се хареса, макар че на външен вид добре изглеждаше, странна и сладка му била



Редактирано от étoile (14.11.2012 22:38)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Бистренце
дечко
***

Регистриран: 28.07.2005
Мнения: 2343
От: София, България
Re: Готварски истории - нова част
    #2979548 - 15.11.2012 08:43 [Re: étoile]

Абееее то ти си за бой! Ми кат не му харесва, да си сготви сам к'вото му харесва!
Вчерашните пил. бутчета с гъби и квото-има-в-хладилника станаха много добре. Днес най-много да им притуря някакво салатка за разнообразие. Тази седмица десертим с плодове само, че миналата мина под знака един течен шоколад детоо.... абе трябва да минем малко на плодове

--------------------
Какъв човек е онзи, който не се стреми да направи света по-добър? "Небесно царство"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 4 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6622

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.029 seconds in which 0.007 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.