ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33407
Re: Готварски истории - нова част
    #2979552 - 15.11.2012 09:25 [Re: Юнона]

И аз така я правя, само с една разлика. За мазнина ползвам не олио, а масло, което разтопявам (попрежървам).
И на всяка кора (ползвам на Бела - или 400гр, или 500гр. - Фамилия, не от тънките) ръся сирене и от разтопеното масло (по мъничко с лъжичка поръсвам). Накрая режа и заливам с разбитите заедно с газираната вода, яйца. И натам - като тебе.

@Надинка, те дробчетата пилешки много бързо са сварени, а воденички, сърца - си искат повечко варене и под налягане. Ако не си правила - отде да знаеш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
zaka4alka
член
**

Регистриран: 24.05.2011
Мнения: 89
Re: Готварски истории - нова част
    #2979561 - 15.11.2012 10:12 [Re: Hard Rock fan]

аз да кажа за вчера на обяд - киноа с портабелос гъби на фурна, пилешки хапки в соево-фъстъчен сос, и таратор - разбира се, да освободим малко от рядкото кисело мляко за утре още не знам

П.П тази баница с газиранта вода на Юнона ще се пробва задължително мерси за рецептата


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2979613 - 15.11.2012 11:48 [Re: Nadin]

Стига де, на всеки му се случват такива неща!! Голямо важно!
Бистър, снощи и аз оползотворявах остатъци. Останалите фосили залях с бульон и им сложих за овкусяване босилек, мааалко чили, масло и бучка синьо сирене. За месната част - за единия купих кюфтета, за другия кебапчета, третия си дояде сафрида . За салата - зеле с копър и ... трябва да се ходи на пазар. Нямам грам зарзават в хладилника вече - всичко сме опоскали. За сметка на това, фризерът е пълен. И кой ще го яде всичко това?!?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2979651 - 15.11.2012 13:42 [Re: Си Ди]

За тази вечер свинско със зеле. За дребната ще готвя нещо със заешко

Искам да питам аз за тази баница, `дето е постната рецептата. Е как, аджаба, не изпадва от тавата като се обърне? Изнинете за тъпия въпрос, ама моята тава е тефлонова (предполагам и вие ползвате такива) и ако я обърна тя няма ли да изпадне от тавата ??? Купичките нали поддържат тавата , а не баницата?

Ние днес напълнихме фризера, даже каймичка си направих и съм много доволна. Довечера ще го допълним, поръчала съм на мъжО да купи патешко и пуешко.

--------------------
Улыбка

Редактирано от Melita (15.11.2012 13:44)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2979657 - 15.11.2012 13:57 [Re: Melita]

Не прочетох рецептата, но самият въпрос ме подсеща за какво става дума. Тавите на печките са емайлирани, поне моите са такива - и на старата Терма, и на Раховец, и на новата Бош. Правила съм отдавна това с обръщането и не изпада. В тефлонова тава, ако не се е позалепила тук-там, може да изпадне (нямам тефлонови тави, но мисля, че се позалепва и в тях; например, като правя яйца пържено-задушени, те се захващат за тигана; дали това означава, че тефлонът е с нарушено покритие... ). Идеята е да се задуши баницата и просто захлупвам с по-голяма или същата тава.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2979672 - 15.11.2012 14:44 [Re: Hard Rock fan]

На обед всеки се спаси, както можа - моето беше много вкусна леко пикантна манджичка във Веда Хаус.

Но за вечеря ще трябва да направя нещо лежерно. Крем супа от броколи, картоф и моркови с малко квасена сметана и масло, а допълнителното ще са леко затоплени арабски питки с две модификации на мазанките - соев и маслинов пастет, всички пълнени с листна салата. Мра си за тези wraps

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2979685 - 15.11.2012 15:24 [Re: deamon]

О, за обед правих принцеси от изостаналия хляб, че беше на път да мухляса. А и от каймата бях оставила едно топче да видя как ще е, защото ми дойде много за спагетите. Между другото, много съм доволна от тази кайма - от Метро е, аз не обичам да ходя дотам, но за каймата веднъж месечно или на два месеца, според зависи - става. Опаковката е кило, преди да я замразя я разпределям на порции или цяла, взависимост това какво съм планирала - дребния последната година е луд по кюфтета, яде ги като гарнитура или на хамбургер, при това - с пастет , отделно за спагети, мусака, става за сарми, макар че за тях, ако имам време, режа мръвка, за супа и т.н. Много е вкусна и няма допълнения /обичам да ям сурова кайма /, и след като я открих, вече не меля. Демек спестих време - има свинска и телешка, за кюфтета смесвам, другите в торбите с надписи и във фризера. Ако дойдат неочаквани гости ... Добре дошли!
За довечера съм извадила едни предварително нарязани и подготвени гърди за скарата или грил-тигана, гарнитурата не съм я измислила още. Салата е лесна - зеле с целина, този път.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2979701 - 15.11.2012 16:25 [Re: Си Ди]

За днес една гъбена супичка и наденички във фурната пекнати и сигурно и зелена салатка ще направя и това ще е.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2979714 - 15.11.2012 17:01 [Re: étoile]

Ей, все на мен ще се случи значи Свърши ми солта! Е как да го наготвя това зеле сега! Не мога да ида до магазина защото вали и духа и немога да изведа дребосъчка с мен, а немога и да я оставя сама.
Съседката неговори анг. и не мож се разберем..., а и ми е неудобно да искам..
Уф, да му се невиди как забравих вчера да купя....

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2979716 - 15.11.2012 17:10 [Re: Melita]

Нямаш ли шарена сол или Вегета?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 3 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6746

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.044 seconds in which 0.022 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.