ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2979771 - 15.11.2012 19:02 [Re: ]

Цитат:

Нямаш ли шарена сол или Вегета?




Точно така се спасих с Вегета Стана вкусно, сега го запичам във фурната.

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Юнона
разсеяна
***

Регистриран: 29.03.2006
Мнения: 1261
Re: Готварски истории - нова част
    #2979894 - 15.11.2012 22:51 [Re: Melita]

Никога не съм правила баница в тефлонова тава. Имам смътното усещане, че ще изпадне от нея като едното нищо
Моите тави са от стомана, имам и няколко тефлонови, но ги ползвам за други неща.

По темата: отново бях изненадана от двете ми чеда - днес пък правили чушки с яйца, сирене и кашкавал на фурна и солени мъфини.
Явно сме в някакъв цикъл на тестено-яйчена-сиренена диета
Мъфините са диетични - с царевично и типово брашно. ДОбавките вътре - ситно нарязано пушено филе, маслинки, сирене, печена чушка (останала от другото ядене )подправки. Отгоре бяха наръсени със сусам и мак. Много вкусни!! С червено вино ги поляхме.
Тези кулинарни инициативи ме правят по-спокойна, че голямото чедо е напълно подготвено за студентския живот. Ще си готви вкусни и бързи неща (точно това специализира в момента ) и няма да кара на каквото-и-падне. То, като се замисля, и аз за цялото следване съм влязла всичко на всичко 3 пъти в стола, като единият от тях не ядох


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2979919 - 16.11.2012 00:11 [Re: Юнона]

Понеже спомена "стол", макар че правилното би било "менза" в случая, щерка ми е редовен посетител там, е, в нейната си "алма матер", и е много доволна. Явно, могат да готвят и добре. Последния път като бях в Терапията, например, си облизах пръстите на техния стол, нищо че болница - зависи си от готвача!

Докато умувах над гарнитурата, проблема се разреши от само себе си - месарките налетяха и унищожиха мръвките в полет с гол препечен хляб в ръка и въоръжени с нож, вилица и зъби, да не си разваляли вкуса. За десерт обелих едно помело и си го хапнах с мерло на фона на фантастиките по сай-фай тази вечер - лежерно.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2979979 - 16.11.2012 10:08 [Re: Си Ди]

Да споделя технологията за варене на тиква, която ми допадна. Обелва се, нарязва се на кубчета, поръсва се със захар (при мене това беше 500 г), престоява така няколко часа, докато си пусне сока и се вари, докато омекне и изври водата (от самия сок на тиквата). Става почти като печена. Сигурно може и да се пече, но ползвам печка с дърва, чиято фурна не работи. Не е цигулка или печенка, а е от сорта на така наречените свински тикви (чиито семки са хубави за ядене), но мисля, че и с другите би се получило.
Едното, което мисля да правя е тиква, другото е мляко с ориз, а ако ми остане още вдъхновение, ще спретна и баница с праз и сирене (с кори с мая). Иначе има яхния с картофи и месо.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2980032 - 16.11.2012 14:15 [Re: Alys]

След снощното "освинване" днес ще е зелена салатка с риба тон.

Алис, сега ме подсети че забравих да купя тиква днес
аз я пека и някой път я заливам с яйца и млеко и става супер

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2980063 - 16.11.2012 16:17 [Re: Melita]

Мелита, и аз на свой ред ти благодаря - като се свари тиквата, ще я залея с мляко и яйца и ще запека във фурната. Днес ми е странен кулинарен ден - готви ми се всичко и не мога да се спра. Освен млякото с ориз, тиквата и баницата с праз, приготвих за печене едни бисквитки. Сигурно това се дължи на задачите, които ми постави половинката, а хич не ми се правят . Струва ми се добра идея да изпека едни чушки със сирене и яйца .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2980072 - 16.11.2012 16:54 [Re: Alys]

Днес едно нещо, което го наричат фритата там, откъдето е рецептата, но всъщност се пече - яйца с чушки и риба тон Съвсем просто, но всеки път се учудвам колко вкусно и засищащо става.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Хуанита
couch potato
***

Регистриран: 08.12.2004
Мнения: 5815
От: Центъра на Вселената
Re: Готварски истории - нова част
    #2980074 - 16.11.2012 17:02 [Re: Sol y Sombra]

Сол, би ли дала пропорциите за тия кокоски, които си споменала по-нагоре?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2980075 - 16.11.2012 17:10 [Re: Хуанита]

Само да предупредя - сравнително нисковъглехидратни и високомазнинни са

Правя ги от 120 - 130 грама кокосови стърготини, 1 яйце и 30-40 грама масло (по рецепта е 50 грама, а аз нямам как да го премеря, така че карам на око). Маслото се разтопява, добавя се кокосът и разбитото с вилица яйце. Слагам канела и ванилия (количество по желание - аз слагам много канела). Целта ми е да стане доста гъсто, така че додавам кокос, ако ми се струва редичко. И това "тесто" го сипвам във формичките и пека във фурната - излязоха 2 мъфина, които се изпекоха за 10-15 минути. Проличава кога е готово, цветът се променя, но ми е трудно да го опиша дали става златисто, кафяво или друго

На мен са ми страшно вкусни, но и много засищат Захар не слагам, но след изпичането сладни леко от кокоса.

А преди печах в тефлонирана формичка, обилно намаслена предварително.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Хуанита
couch potato
***

Регистриран: 08.12.2004
Мнения: 5815
От: Центъра на Вселената
Re: Готварски истории - нова част
    #2980077 - 16.11.2012 17:19 [Re: Sol y Sombra]

Благодаря ти. Това нисковъглехидратни и високомазнинни нищо не ми говори - единственото ми изискване към храната е да е вкусна, пък ако ще и да почна да се търкалям.

Да съм по темата - леща с шпецле и вурстчета и шопска салата. Вчера - пица и салата домати с моцарела. За утре бях предвидила Бьоф Строганов, но се отлага - ще се яде навън.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6707

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.022 seconds in which 0.011 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.