ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
Hard Rock fanМодератор

***

Регистриран: 07.01.2003
Мнения: 33406
Re: Готварски истории - нова част
    #2980078 - 16.11.2012 17:21 [Re: Хуанита]

Свинско с ориз на фурна.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2980086 - 16.11.2012 17:39 [Re: Хуанита]

С ВМ-НВХ свалих солиден брой килограми, така че ако се спазват правилата, не започваш да се търкаляш Но ако съчетаеш и много мазно, и много хляб, захар и подобни, тогава е гарантирано търкалянето

А за утре мисля, в допълнение към печен на фурна свински черен дроб, да приготвя едно любимо кремче от маскарпоне, заквасена сметана и разтопен тъмен шоколад, голям хит е


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Юнона
разсеяна
***

Регистриран: 29.03.2006
Мнения: 1261
Re: Готварски истории - нова част
    #2980210 - 16.11.2012 21:52 [Re: Си Ди]

Цитат:

Понеже спомена "стол", макар че правилното би било "менза" в случая,



Ех, с това ли намери да се захванеш Поне да беше права в категоричното си твърдение какво било "правилното" в случая. Едното понятие е родово, а другото - видово, т.е мензата е вид стол - студентски стол. И двете са еднакво правилни. Нейсе

Днес у нас пак ме изненадаха - този път малкото чедо и таткото. Имаше много интересна салата с каквото намерили в хладилника - неочаквано добра комбинация от алабаш, морков, ряпа, целина, ябълка. Бяха напълнили гъби със сирена, опекли хляб с нахутено брашно в машината, а гвоздеят на вечерта бяха пилешки сърца на шишчета. Бяха невероятно вкусни и крехки, което много ме изненада, като се има предвид, че не са ги варили предварително. Само ги мариновали ги за 4 часа в смес от бяло вино, джинджифил, чесън, мед, черен пипер, соев сос, олио. После ги нанизали на шишчета и ги изпекли.

Утре ще взема вече и аз да сготвя нещо, крайно време е


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2980224 - 16.11.2012 22:25 [Re: Юнона]

Извинявай!!! Изобщо не съм си и помисляла да се заяждам или от сорта, къде ме търсиш! Просто единия ми е ученик и ходел "в стола", другата ходи с колегите си "в мензата", а ти говореше за бъдещото студентстване, така че аз си оправях кое къде е.

За днес - елда с праз и синьо сирене, салата зеле с последния градински домат и цяла грамада всякакви сандвичи, защото сина ми бил "много, ама много гладен от това училище и от глад не можел да си оправи леглото".


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Юнона
разсеяна
***

Регистриран: 29.03.2006
Мнения: 1261
Re: Готварски истории - нова част
    #2980230 - 16.11.2012 22:37 [Re: Си Ди]

О, няма нужда да се извиняваш, и ти извинявай, ако нещо съм те "закачила". Малко повечко съм чувствителна по темата за правилното изразяване, нещо като професионална деформация ми е.

Все се каня да си купя елда и да се науча да я готвя. Постите са подходящо време за това, въпреки че аз не постя през цялото време. Две-три седмици ми се отразяват страхотно, но повече - не чак толкова. От "чуждоземните" зърнени култури имам опит с киноа и амарант. Отдавна искам да опитам и елда - моля за твоята рецепта

Пък за леглата.... вечна битка е това. Или са твърде гладни, за да ги оправят, или са преяли и ги мързи


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Готварски истории - нова част
    #2980234 - 16.11.2012 22:43 [Re: Юнона]

Днес мъжо сам си готви - стир фрай, то голямото готвене, всичко готово от пакета да го изсипе в тигана и да си сложи сосовете и от вчера от наденичките каквото остана си го наряза и добави и това беше. Аз карах на франзелка със шарена сол и чери доматчета, купихме много вкусна прясна франзелка и реших, че това ми е достатъчно. Та днес ми се размина общо взето готвенето

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19898
Re: Готварски истории - нова част
    #2980239 - 16.11.2012 23:15 [Re: Melita]

Аз я правя в хром-никелова тавичка и не пада, но ако я оставя да се задушава по-дълго, от конденза долната коричка се запарва и омеква. Затова я държа най-много 10 минути обърната.

Днес мъжът ми прави пълнени чушки и содена питка. Ще има и за утре за обяд, а ми е обещал и супа топчета.

--------------------
Няма голямо значение кой какво казва, а защо го казва, и това показва какъв човек е той.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2980250 - 16.11.2012 23:40 [Re: Юнона]

Не, не си ме закачила изобщо, просто се учудих, но сега те разбирам. Аз бъркам думите, сменям ги или ги забравям, у дома това е чест повод за шеги, ама смешни, не гадни шеги.

Елдата не е точно чуждоземска, от нашите си ширини е и се готви най-най-лесно от всички бобови. Вари се за около десетина-петнайсет минути /докато сърцата се разпукат/ в подсолена вода. Съотношение 1 към 3. Това е! Става и солена, и сладка, може да се използва вместо кайма, вместо брашно, вместо ядки - изобщо е въпрос на вкус.
Та, конкретната рецепта: запържих праз в малко олио, сложих чашка елда и три чашки бульон /ако нямам останал, разтварям на маги във гореща вода / и като завря оставих на бавен огън 15 минути. Като изключих котлона сложих лъжица масло, а малко по-късно и натрошено синьо сирене. Това е. От началото до края - 22 минути с нарязването на праза.
Елдата има един "кусур" - най-вкусна е докато е гореща, в смисъл току-що сготвена. Е, мъжете по нашите ширини не харесват мириса й, като цяло, или поне с такива наблюдения съм.

ПП Освен със сирене, много е приятна и със мед или сладко - това за закуска. А ето и накратко за нея - http://www.puls.bg/health/diets/news_5073.html. Екологично чиста култура, любима на пчелите - какво друго да иска човек от една храна. А, тук намерих и с рецепти - http://www.jivotizdrave.bg/index.php?page=article&id=11919 за на първо време.

Редактирано от Си Ди (16.11.2012 23:44)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29476
От: The Windy City
Re: Готварски истории - нова част
    #2980271 - 17.11.2012 00:49 [Re: Hard Rock fan]

За вечеря Quesadillas с пълнеж от боб с бекон ( това от консерва де), салса, царевица и настърган мексикански кашкавал
за гарнитура малко гуакамоле, заквасена сметана, и готово




--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19898
Re: Готварски истории - нова част
    #2980354 - 17.11.2012 10:52 [Re: Nadin]

След такова нещо вкъщи ще ме питат "А какво ще ядем?"
Не, че не сте виждали баница, но... не и моята. Тъкмо изядохме половината.



Имам малко картофено пюре от преди два дена и тази вечер ще го оползотворя с чомлека по твоята рецепта. Отдавна не съм го правила.

--------------------
Няма голямо значение кой какво казва, а защо го казва, и това показва какъв човек е той.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6707

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.029 seconds in which 0.007 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.