ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >> (покажи всички)
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2980047 - 16.11.2012 15:39 [Re: ne znaem cqlata istoriq]

Бор Чвор ли? Знаех си аз, че не трябва да се доверявам на бивши свекърви. Искала е да ме отрови . Майтапа на страна, само споделям това, което съм чула.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
ne znaem cqlata istoriq
гад непоносима
***

Регистриран: 30.08.2008
Мнения: 10980
От: Някъде,наполовина.
Re: Готварски истории - нова част
    #2980050 - 16.11.2012 15:43 [Re: ]

Е не го казвам по друга причина, наистина. Тогава обаче по тия проверки иззеха продуктите им и ги глобиха, даваха ги по новини и прочие, затова ми остана по-ярък спомен за фирмата.

--------------------
Няма ситуация без изход.Това е само пауза между две хрумвания.

По-добре да забравям,отколкото да не помня!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2980057 - 16.11.2012 15:54 [Re: ne znaem cqlata istoriq]

Не, аз ти благодаря за това, защото ако го знаех, нямаше и да си помислям да купувам техни продукти... Като се замисля обаче, че от 5 литра (май) мляко се прави килограм сирене, а това сирене ми го продават по 7-8 лева килото и ми е ясно какво има в него...

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2980071 - 16.11.2012 16:48 [Re: ]

Там е работата, че не можем да знаем. Имам близка, която работи във фирма в бранша, имат и технолози. Едната техноложка тогава, като стана скандалът с млякото на Бор Чвор, казала, че имало голяма вероятност конкуренти да са им скроили номер, а всъщност продукцията да си е наред. Така че не знам

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Бистренце
дечко
***

Регистриран: 28.07.2005
Мнения: 2343
От: София, България
Re: Готварски истории - нова част
    #2980079 - 16.11.2012 17:22 [Re: Sol y Sombra]

Е, то това с литри мляко/цена в магазина не е много меродавен фактор, защото производителите на млечни продукти не купуват мляко за 1.50 литъра, както го купуваме ние от магазина, а някъде между 0.5-0.7 лв/литър за краве мляко.
И аз от конкурентна на Бор Чвор фирма знам, че това с растителните мазнини вероятно е скроен от друг конкурент номер, а и като добавя факта, че някои производители копират 1 към 1 чужди марки, продължавам да си ям Бор Чвор без никакви угризения.

--------------------
Какъв човек е онзи, който не се стреми да направи света по-добър? "Небесно царство"


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2980107 - 16.11.2012 18:41 [Re: Бистренце]

Е, то себестойността на сиренето като се калкулира нали се включват и други разходи . Ако приемем, че 3.50 струва само млякото, като се включат в цената заплати, ток, опаковки, транспорт, амортизация на машините, печалба, самият магазин и той трябва да печели и аз не виждам истинско сирене как може да се продава за под 10 лева на килограм.

Може и на мен нещо да ми убягва, разбира се. Навремето все бягах от час по "Цени и ценообразуване" .


Да допълня-сега порових и себестойността на килограм сирене е между 5 и 7 лева, а ето Тук има статия, в коята е обяснено доста за киселото мляко, както и таблици кои млека съдържат най-висок процент лактобацилус булгарикус

Редактирано от Vianne Rocher (16.11.2012 19:04)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2980119 - 16.11.2012 19:04 [Re: Бистренце]

Бистре, поне вече ще съм по-спокойна, като купувам Бор Чвор Просто ми се иска да купувам максимално истински млечни продукти

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2980120 - 16.11.2012 19:05 [Re: Sol y Sombra]

Сол, току-що си допълних мнението- Бор Чвор май не е най-добрият вариант. Върни се и прочети, ще научиш нещо интересно .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Sol y Sombra
under construction
***

Регистриран: 12.03.2004
Мнения: 6961
От: Червения килим
Re: Готварски истории - нова част
    #2980127 - 16.11.2012 19:27 [Re: ]

Виан, това е писано през 2010 г., а и има марки, които не присъстват - Домлян се смята за доста качествено мляко, а изобщо не е включено.

И за "На дядо от село" хич не съм убедена, че е толкова добро мляко

ЕлБи - не знам, заквасената им сметана ми харесва заради високата масленост, за млякото и сирената също съм чувала добри отзиви, прясното мляко със сигурност ми хареса.

Верея не вярвам да е толкова квалитетно, със сигурност не мисля, че може да е повече от Елена. А за Родопея имам много добри отзиви от същата тази техноложка.

Абе, с две думи... не знам и не съм склонна да вярвам и на този блог. Проблемът е, че просто няма на кого да вярва човек.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2980166 - 16.11.2012 20:39 [Re: Sol y Sombra]

Тя статията била от в-к "Капитал", отдолу така пише. Имаше и други подобни-за сиренето, за "Стара планина". Не знам...Аз от две години почти не купувам прясно мляко от магазина, но май и киселото ще спра. Квасенето не е голяма сложнотия и две-три бурканчета на седмица ме изкарват. Сега ще прекараме известно време в Банско, там поне биволското мляко не е проблем.
Има една възрастна жена-помакиня. Всяка сутрин тръгва в 6 сутринта от селото си, хваща влака до Банско и после нагоре по баира с поне 15 литра мляко. Няма студ, няма пек. Винаги си купувам от нея, като сваря млякото стават два пръста каймак, а крем-карамелът с биволско мляко е мммм жессток .

Айде пак-всичко е лъжа и измама. Сега четох- "На баба" се оказа, че се прави от Данон, а "Дядото"- от Бор Чвор .

Редактирано от Vianne Rocher (16.11.2012 20:48)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 2 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 3646

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.034 seconds in which 0.014 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.