ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | >> (покажи всички)
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Машина и рецепти за хляб
    #2982879 - 27.11.2012 14:16

За тази вечер италЯнско - спагети с дом.сос и пуешко.

Тия хлебопекарни не хабят ли мноого ток?

За Коледа и НГ ще сме в къщи и започвам да мисля за менюто

--------------------
Улыбка

Редактирано от Nadin (28.11.2012 18:54)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982917 - 27.11.2012 16:59 [Re: Melita]

Не мисля, че хабят много ток. Моята е 600 вата, сега погледнах.Не вярвам да хаби повече ток, отколкото да опечеш хляб във фурната. Виж, аз не го правя за икономия, а защото поне знам какво слагам в този хляб. Вече нямам доверие нито на хлябовете, които продават, нито на сирена и кашкавали, нито на салами. Да, знам, че не можем да се предпазим от всичко, но твърдо вярвам, че голяма част от заболяванията ни идват от това, с което се храним + заседнал начин на живот и стрес.

По темата- днес на обяд бяхме в ресторант и аз си поръчах патладжани с моцарела. Мммного беше вкусно- на три реда ред домат, ред моцарела, ред патладжан, нарязани на кръгове. На върха домат, а отгоре-кашкавал, песто и пресен босилек. Патладжаните бяха запържени предварително, после- наредени с останалите продукти и запечени така, че кашкавалът да хване червена коричка. Пестото и босилекът бяха сложени след това. Мъжете ядоха някакви огромни чийзбургери (мъжка им работа ), а за десерт торта "Тоскана", която е ни повече, ни по-малко торта "Добуш"- онази с медените блатове, която много обичам, но и много време отнема да се направи.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Готварски истории - нова част
    #2982928 - 27.11.2012 17:49 [Re: ]

Виан, питах за тока, защото преди време четох мнение че не бил практичен този уред тъй като хабял много ток за втасване,печене и прочие... . Не съм си и помислила че го правиш за икономия
Аз съм от тези които уважаватт всички уреди които пестят време
Иначе за другите неща съм абсолютно съгласна с теб, но пък неможем всичко да си правим вкъщи
У ресторАНА много средиземноморско си хапнала

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Vianne Rocher
Нерегистриран




Re: Готварски истории - нова част
    #2982936 - 27.11.2012 18:25 [Re: Melita]

Ми...не знам точно колко ток харчи. Аз не съм си помислила, че ме нападаш , просто обясних, че дори и да хаби ток, предпочитам да платя малко повече, но поне да знам какво слагам на трапезата, а иначе време нямам всеки ден да меся . Сега...при мен го има и моментът, че съм живяла дълги години в чужбина и там контролът върху храните е по-добър, отколкото в България (особено така е в Норвегия) и тук страх ме хваща като чета етикетите и като си помисля какво са пропуснали да напишат, а и сигурно малко се вманиачвам .

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Готварски истории - нова част
    #2982950 - 27.11.2012 19:05 [Re: ]

Салата - голяма и шарена. Рукола, моркови, червено цвекло, краставици, репички, лучени кълнове и сушени домати с много лимонов сок и зехтин, леко люта разбира се . Добавките - разни сиренца.

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Юнона
разсеяна
***

Регистриран: 29.03.2006
Мнения: 1261
Re: Готварски истории - нова част
    #2983005 - 27.11.2012 21:05 [Re: Melita]

Ако се притесняваш за консумацията на тока, пускай машината да работи през нощта. Аз много често правя така - не заради тока, а защото много ми харесва аромата на прясно печен хляб рано сутрин. Пускам я на отложен старт и като се събудим, вкъщи ухае невероятно

По темата - днес вечеряхме яйца по панагюрски, приготвени от голямото дете. В съчетание с препечени филийки това ми е страшно любимо ястие!
Сега готвя за утре - имам чудесен праз, от който правя две неща - праз с кафяв ориз за моя милост и праз със свинско за останалите, тъй като другата комбинация предизвика потресени погледи Тайно се надявах да мина с едната комбинация, но не ме огря.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2983012 - 27.11.2012 21:21 [Re: Melita]

Цитат:


Тия хлебопекарни не хабят ли мноого ток?





Това е последното нещо, което може да те притеснява. Харчат около 0,6 kwh (това при мене е 9 или 12 стотинки, в зависимост от това дали е нощна или дневна тарифа), като най-голямата консумация е последния един час, когато пекат. За мене е водещо да не е шумна и да има незалепващо покритие, различно от тефлон.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Готварски истории - нова част
    #2983018 - 27.11.2012 21:44 [Re: deamon]

Гъби със синьо сирене и масло, запечени на фурна, разядката от извара с маслини - добавих от френската горчица лъжица /на мен ми е лютичка, затова само толкова/, зехтин и третинка кисело мляко, за да се получи приятна консистенция, че изварата беше сухичка. Пържих картофи за дребоса. Салата - домати, краставици, маслини, сирене, зехтин и магданоз. Мъжот ме "изненада" не особено приятно - не устоял на чернокопа. Морето "вряло". На мен ми дайте риба без кокали, моля.
Та, с две думи, плановете пак отидоха на кино, общо взето.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13257
От: къде ли не
Re: Готварски истории - нова част
    #2983019 - 27.11.2012 21:48 [Re: Alys]



Извинете ме за тъпия въпрос, но защо да е без тефлон?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Готварски истории - нова част
    #2983029 - 27.11.2012 22:17 [Re: Dr.G]

Тъй като имам две машини - едната е с тефлон, който се обели по бъркалките (добре, че казанчето не се лющи още), а другата е с диамантено флуоридно покритие (така ми го преведе преводачката от руски) и нищо не се бели, не залепва и само правя хляб, вадя, а след това без миене зареждам следващия. Мързи ме да се ровя за инфо, но така надраскан или обелен, тефлонът бил вреден за здравето. Честно казано, не ми е това проблемът, а това, че ужасно залепва хляб по бъркалките и докато ги измия... ми врътня си е. И да добавя, че като е залепнал хляб по бъркалките, остават едни грозни дупки отдолу на хляба. При другата машина хлябът е с една малка кръгла дупчица и един почти невидим процеп (мястото на бъркалката).

Редактирано от Alys (27.11.2012 22:22)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 16 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 21443

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.01 seconds in which 0.001 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.