ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29451
От: The Windy City
Продължение на кулинарните подвизи
    #2990449 - 18.12.2012 13:32

Продължаваме тук.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
tender™
барман
***

Регистриран: 14.05.2003
Мнения: 13429
От: зад бара
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990461 - 18.12.2012 14:47 [Re: Nadin]

Тръгнахме оттук и продължаваме...

Взимаш октоподите смело и отговорно. Трябва да не са замразявани преди да ги купиш. Вземи пресни. Можеш ти да си ги замразиш за една нощ, преди да ги обработваш на следващия ден - после по-лесно се сварявали, казват.

Как чистиш октопода:

1. Обръщаш му главата.
2. Махаш цялата торбичка с вътрешности и мастило.
3. С нож му махаш очите. Натискаш до процепа на всяко от тях и ...изскачат. Възможно е очите да си останат закрепени за гореописаната торбичка, зависи как я махаш...
4. Махаш му човката. За целта срязваш между две пипала и късаш до центъра, където има една капсула мускули. Махаш я цялата.
5. Натриваш го с морска сол и го търкаш да му падне слузта.
6. После аз го начуквам с дървен чук, като пържола - както си е със солта. Измиваш ги на течаща вода.
7. Слагаш ги в студена вода с половин чаша оцет за кило октоподи - и вариш 40-45 минути, не повече. Пробваш, да се пробождат с вилица.
8. Вадиш ги и ги измиваш със студена вода. Кожата им е тъмна и по-наситена на вкус, ако искаш я обелваш, аз я оставих.
9. Нарязваш главата на ленти, пипалата на поединично, и ...

Използваш така приготвеното месо за каквото ти хрумне. Аз го направих със задушени лукчета, домати и подправки, стана мммм..

--------------------
На бармана всичко се (по)казва!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Акага
новак
*****

Регистриран: 17.12.2012
Мнения: 47
От: София
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990516 - 18.12.2012 17:25 [Re: tender™]

Цитат:



Взимаш октоподите смело и отговорно. Трябва да не са замразявани преди да ги купиш. Вземи пресни. Можеш ти да си ги замразиш за една нощ, преди да ги обработваш на следващия ден - после по-лесно се сварявали, казват.

Как чистиш октопода:

1. Обръщаш му главата.
2. Махаш цялата торбичка с вътрешности и мастило.
3. С нож му махаш очите. Натискаш до процепа на всяко от тях и ...изскачат. Възможно е очите да си останат закрепени за гореописаната торбичка, зависи как я махаш...
4. Махаш му човката.




Чувала съм, че били хубави октоподите, обаче.. няма ли начин да не се налага да вадя очи и човки .. т.е. почистени продават ли се?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Melita
почетен член
***

Регистриран: 09.11.2012
Мнения: 110
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990527 - 18.12.2012 17:39 [Re: Акага]

За днес свинско с грах и картофи и салатка кисело зеле, че май вече стана за хапване

--------------------
Улыбка


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
tender™
барман
***

Регистриран: 14.05.2003
Мнения: 13429
От: зад бара
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990532 - 18.12.2012 17:48 [Re: Акага]

Е не е толкова страшно, иначе и аз се уплаших, докато го четох. Те са просто три мускулни сфери, които се махат.
Не съм виждал изчистен в София, но може и да има. Виж, даде ми идея за бизнес

--------------------
На бармана всичко се (по)казва!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13263
От: къде ли не
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990701 - 18.12.2012 23:12 [Re: tender™]

Искам да се оплача.... кулинарна муза ме е изоставила през последните две седмици. Караме само на сготвено или в Пикадили, или нещо подобно. А на всичкото отгоре имам и гости. Гостенката ми готви вместо мен...



Иде ми да се скрия някъде от срам


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
étoile
завеяна
***

Регистриран: 12.06.2006
Мнения: 3339
От: по света и у нас
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990776 - 19.12.2012 00:34 [Re: Dr.G]

За закуска днес правих палачинки, после замесихме с майка заедно една питка с малко сиренце вътре и пекох пържоли. За утре за закуска майка обеща да ми направи бухтички А с племеницата на мъжа ми сме решили да правим пилешки дроб по селски И нещо постничко ще трябва да сготвим, ама още не сме го измислили какво ще е.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Suzzana
Saoirse
***

Регистриран: 21.05.2007
Мнения: 2870
От: Greater NYC Area
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990803 - 19.12.2012 01:33 [Re: étoile]

Моя чеснов хляб.





Моля, някоя/й съфорумец да ми даде изпитана рецепта за масленки(без мас)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Osushtestvena
цветна
***

Регистриран: 29.05.2006
Мнения: 136
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990897 - 19.12.2012 13:05 [Re: Melita]

И у нас днес е свинско с грах и картофи и баница. За довечера картофена салата с "македонка" на скара

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19898
Re: Продължение на кулинарните подвизи
    #2990928 - 19.12.2012 14:29 [Re: Osushtestvena]

За закуска правих пак моите солени мъфини, после готвих пилешка супа, зелен фасул с доматен сос и досега пекох коледните меденки. Остана само да ги украся. Само дето съм толкова уморена вече...

--------------------
Няма голямо значение кой какво казва, а защо го казва, и това показва какъв човек е той.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 11 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 6229

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.027 seconds in which 0.006 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.