ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> (покажи всички)
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Кондензирано мляко
    #2994024 - 26.12.2012 23:23

Си Ди, как стана баницата?

И едно въпросче към всички - купих си пресен корен джинджифил. Какво да го правя сега? Иска ми се нещо в курабии да го приложа, някой правил ли е такова нещо?

П.П. Си Ди купих си една кутия кондензирано мляко - някакви предложения? Четах, че можело крем за торта да стане от него, ама как точно?

--------------------
Sola scriptura

Редактирано от Nadin (28.12.2012 17:46)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Празнично меню
    #2994162 - 27.12.2012 14:47 [Re: звездна] Прикрепен файл (21 тегления)

Цитат:

Си Ди, как стана баницата?




Дебела!

И здравата ме изправи на нокти!
Цитат:

И едно въпросче към всички - купих си пресен корен джинджифил. Какво да го правя сега? Иска ми се нещо в курабии да го приложа, някой правил ли е такова нещо?

П.П. Си Ди купих си една кутия кондензирано мляко - някакви предложения? Четах, че можело крем за торта да стане от него, ама как точно?



Не съм по сладкишите, както се вижда, така че и джиджифила и сгущенката ги използвам за чай , а кондензираното мляко си го ползвам вместо течен шоколад, макар че то не се втвърдява именно защото му липсва маслото.
Иначе тази рецепта съм я ползвала.
Джинджифила се стърже по малко слек като му се обели кората и трябва да не престоява - ползвала съм го, както споменах, или като чай /вари се парче колкото върха на палец някъде/, или настърган като добавка на банани с кисело мляко /без захар/ - мисля, че в индийската кухня има доста рецепти за джинджъра.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2994171 - 27.12.2012 15:10 [Re: Си Ди]

Сгщенката съм я ползвала като варена консерва - вари се цялата консерва в съд с вода 2 часа. Имам форма за орехчета и пълнежът беше варена сгущенка с орехи - много вкусно! Ама не съм го правила сигурно 20 години.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2994181 - 27.12.2012 16:00 [Re: Alys]

И аз правя един сладкиш (Банофи пай) с карамелизирано кондензирано мляко (дулсе де лече), който ми е любим. Купувам млякото готово карамелизирано - не ми се горят два часа ток за една кутийка.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2994325 - 27.12.2012 21:13 [Re: Моман]

Моман, в бг продава ли се карамелизирано кондензирано мляко?

(в предния пост сгщенка = сгущенка )


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2994352 - 27.12.2012 22:04 [Re: Alys] Прикрепен файл (19 тегления)

Да, в магазините "Березка".

Ето това си купувам.




Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2994501 - 28.12.2012 09:36 [Re: Моман]

Цитат:

Да, в магазините "Березка".






Моман, благодаря ти! Май това мляко ще ме накара да се размърдам и да отида до Березка. Всъщност това, което най-много ми липсва като вкус, това е башкирски мед. Роднини ми бяха пратили много отдавна в една дървена кутия (като бъчвичка) с едно нарисувано мече. Едва ли продават подобно нещо тук, но все се надявам да открия.
Неотдавна правих пелмени и торта - по-празнично за мене мяма накъде.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Празнично меню
    #2994522 - 28.12.2012 11:38 [Re: Моман]

Виждала съм, че Бон Маман също имат дулсе ла лече, не че съм купувала

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Си Ди
гаргойл
***

Регистриран: 13.01.2004
Мнения: 9953
От: Варна
Re: Празнично меню
    #2994563 - 28.12.2012 16:00 [Re: Alys]

Освен в Березка, кондензирано мляко има и в Кауфланд, не е лошо.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2994564 - 28.12.2012 16:07 [Re: Alys]

Дори не съм чувала за такъв мед. Ще попитам в Берьозката, когато намина там.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2994565 - 28.12.2012 16:08 [Re: Си Ди]

Цитат:

Освен в Березка, кондензирано мляко има и в Кауфланд, не е лошо.




Карамелизирано ли? Защо не съм го видяла?


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2994568 - 28.12.2012 16:28 [Re: Моман]

Цитат:

Дори не съм чувала за такъв мед. Ще попитам в Берьозката, когато намина там.




А, едва ли има. Вероятно е нещо твърде специфично - от Уфа беше. Това са си мои мечти - да намеря този вкус. Винаги като опитвам мед, го сравнявам с онзи вкус и аромат и разбира се, не го откривам.

Редактирано от Alys (28.12.2012 17:35)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2994647 - 28.12.2012 20:43 [Re: Си Ди]

Баницата ти е просто супер! Гледам, че вече майсторка си станала!

А какво имаш пред вид, че използваш кондензираното мляко, вместо течен шоколад? Може би топиш шоколад на водна баня и прибавяш към млякото?

За джинджъра пък прочетах, че ставал още по-лют след като мине термична обработка...леле-мале Все още не съм решила какво да го правя...

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2994651 - 28.12.2012 20:46 [Re: Моман]

Моман, дай рецептата за този сладкиш, моля.

П.П. А кондензираното мляко може ли да се смесва с различни неща, например ванилов пудинг на Др. Йоткер, или със заквасена сметана, или с разтопен шоколад??

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2994662 - 28.12.2012 20:57 [Re: звездна]

Това е РЕЦЕПТАТА, която правя. Понеже формата ми е малко по-голяма, слагам повече бисквити, 3, вместо 2 банана и цялата кутийка дулсе де лече (397 гр).



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2994688 - 28.12.2012 21:22 [Re: звездна]

Цитат:

Моман, дай рецептата за този сладкиш, моля.

П.П. А кондензираното мляко може ли да се смесва с различни неща, например ванилов пудинг на Др. Йоткер, или със заквасена сметана, или с разтопен шоколад??




Не бих смесила с нищо кондензираното мляко. Щом задаваш такъв въпрос, значи още не си го опитала. Опитай и пак ще коментираме. Интересно ми е как се възприема вкусът му от някой, който не е ял в детството си. За мене е едно от най-вкусните неща, но купувам рядко, защото не мирясвам, докато не видя дъното , а калориите са доста.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2994741 - 28.12.2012 22:22 [Re: Alys]

Не, Алис, никога не съм опитвала кондензирано мляко. Кутийката е тук при мен, но още не смея да я отворя. За мен винаги е било загадка за какво точно се използва то, единственото което разбрах е, че става за торти...
При мен има мляко с различна масленост, аз съм си взела да е полуобезмаслено, но имаше и съвсем без мазнина. Нямам представа какви ще са разликите във вкуса?

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2994742 - 28.12.2012 22:24 [Re: Моман]

Благодаря ти, Моман, сладкиша изглежда страхотно! Сигурно е невероятна вкусотия.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2994754 - 28.12.2012 22:34 [Re: звездна]

Много у вкусен. По-хубав май не съм правила. Но ако го опиташ, сама ще се убедиш.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2994758 - 28.12.2012 22:36 [Re: звездна]

Отворих кутийката. Течно е, с леко кафяв цвят, има вкус на сухо мляко разтворено във вода...



Ето това е моето мляко...но сега ми се струва, че нещо съм се объркала.
Май моето мляко не е кондензирано мляко, а нещо друго?

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2994935 - 29.12.2012 09:11 [Re: звездна]

Не виждам да пише, че е със захар. Ако имаш ходене до магазините, виж дали има със захар. Това можеш да си го използваш като обикновено мляко. Леко ме притеснява кафявия цвят, за който пишеш. Може пък да си е такова, не знам, не съм купувала. Веднъж купих мляко без захар и го ползвах за чая и кафето.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
alice
инат
***

Регистриран: 15.06.2002
Мнения: 9399
От: SF
Re: Празнично меню
    #2994951 - 29.12.2012 11:04 [Re: Моман]

Моман, мерси, че постна снимката.

Вуйчо ми беше донесъл от Русия сгущенка и имам супер силен спомен за нещо много вкусно от детството ми. Взех си едно от Березка, но не беше толкова вкусно Ще опитам с това, което си показала.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Veselu6ka
2 in 1
***

Регистриран: 08.01.2007
Мнения: 2565
Re: Празнично меню
    #2995372 - 30.12.2012 12:47 [Re: alice]

В Метро също има "Дулче де лече".
А за тези като мен, които си нямат магазини Березка или други, които предлагат подобни деликатеси си остава варенето на подсладено кондензирано мляко. Но много е важно да не оставате кутиите непокрити с вода. Със сигурност няма да искате да разберете какво би се случило на кухнята ви, ако някоя кутия гръмне . Аз варя 3-4 едновременно, за да спестя време. Трайността им е много голяма, така че могат да се съхраняват дълго и да се ползват, когато ви е нужно.

--------------------
Да простиш означава да оставиш за омразата съвсем мъничко място в сърцето си.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 16816
От: the point of no return
Re: Празнично меню
    #2996139 - 01.01.2013 05:56 [Re: звездна]

Объркала си се, да. Това е "изпарено мляко" Обикновено консервите с кондензираното и това са едно до друго, и са почти с еднакъв вид
Ето това ти трябва.


Колкото до въпроса какво се прави с това мляко, най-лесното и бързо нещо е сладкиш Tres leches. Ползва се обикновено мляко, кондензирано и това "изпареното". Просто е божествено

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain

Редактирано от MyXa (01.01.2013 05:58)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nelka
пълен член
****

Регистриран: 21.08.2005
Мнения: 3965
От: Norge
Re: Празнично меню
    #2996196 - 01.01.2013 14:31 [Re: звездна]

Звезде, аз за джинджифила...
Не знам колко голямо коренче си купила и дали си използвала цялото (видях за бисквитките), но аз си вземам повече, нарязвам го по на 2см шайби и го замразявам. Така го съхранявам и го стържа както е ледено - стават много ситни стружки.

За кондензираното мляко и аз нямам опит като дете. Тук сигурно три пъти съм купувала някакъв местен вариант и - в кофата. Това май е по-скоро отговор към Алис.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2996202 - 01.01.2013 15:12 [Re: alice]

Виждала съм и от другия вид, Алисче, но не съм го опитвала. ЧНГ!

Правих банофи пая за новогодишната трапеза и стана чудесен.



Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
alice
инат
***

Регистриран: 15.06.2002
Мнения: 9399
От: SF
Re: Празнично меню
    #2996204 - 01.01.2013 15:25 [Re: Моман]

Честита Нова Година, Моман, момичета!
Моманче, как ми се иска да го опитам твоя сладкиш


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2996365 - 01.01.2013 20:56 [Re: nelka]

Нелка, страхотна си!
Коренчето ми е средна големина, оказа се, че отиде съвсем малко за сладкиша...и сега се чудех какво да правя с останалата част.
Затова с радост ще се възползвам от съвета ти, още сега ще го замразя.
Благодаря ти!!

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Празнично меню
    #2996377 - 01.01.2013 21:05 [Re: MyXa]

Муха...знаех си аз, че нещо не е наред!!!

Си Ди беше казала, че яде кондензираното мляко с лъжица...та като отворих моето и видях, че е течно, усетих, че нещо съм се объркала.

Започнах да проучвам въпроса в нета...и да, разбрах, че това което съм взела не е кондензираното мляко. Умрях от мъка...
Но вчера, с половинката ходихме на шопинг и хоп на един рафт, точно както ти казваш, че стоят едно до друго - гледам истинското кондензирано мляко и онова вапоризираното ( каквото и да значи това) . Грабнах си две кутийки.
Още не съм ги отворила, но усещам, че не бълбука нищо отвътре, стои плътно. Значи този път съм го уцелила.

Гледах и снимки в нета - млякото стои като крем. Вероятно ще излезе страхотно за пълнеж на торта, гледах, че бисквитена торта може да се направи с него.

Благодаря на всички момичета, които се включиха в темата!
Успешна Нова година ви желая с още по-големи кулинарни подвизи!

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Моман

***

Регистриран: 27.07.2007
Мнения: 19769
Re: Празнично меню
    #2996434 - 01.01.2013 22:55 [Re: alice]

Цитат:

Моманче, как ми се иска да го опитам твоя сладкиш




Ако го опиташ, ще искаш и да го изядеш.
Жалко, че свършва толкова бързо.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2996448 - 01.01.2013 23:07 [Re: Моман]

Нелка, чувала съм за това колко обичаш млечни комбинации. Следващия път, когато си купуваш конд. мляко искам да съм близо до кофата (ми няма само тя да намазва ).

Моман, запреглъщах при вида на сладкиша ти.

Звездна, надявам се да нямате абсолютно еднакъв вкус с Нелка, че ще трябва много бързо да тичам към кофата, която ти е наблизо.

На всички желая една много добра Нова година!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nelka
пълен член
****

Регистриран: 21.08.2005
Мнения: 3965
От: Norge
Re: Празнично меню
    #2996500 - 02.01.2013 00:00 [Re: Alys]

Развесели ме!
Верно помниш за обичта ми към млеката , ама това тук, което опитвах, имаше един такъв вкус на...ами на изкуствено едно такова, точно както и Звездничка казва.

А ние с нея май имаме доста общи вкусове...
Звездна,

Моманче, изкусителке,


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Празнично меню
    #2997165 - 03.01.2013 14:31 [Re: nelka]

Нелка, а бяха ли със захар "твоите млека"? Иначе онова без захар наистина не си заслужава коментарите.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Кондензирано мляко
    #3003176 - 15.01.2013 21:31 [Re: звездна]

Момичета докладвам: за пръв път в живота си опитах кондензирано мляко. Най-сетне!

Страхотно е! Бях си взела подсладено, но не онова карамеленото. Като кремче е, има вкус на разтопен бял шоколад. Единствения недостатък, ако така мога да кажа е, че е супер сладко.

Какво направих: реших, че страшно ще му отива ако го смеся с разтопен черен шоколад. Имах голямо количество такъв шоколад, той е много горчив и много черен. Разтопих го на водна баня с една лъжичка масълце, докато стане на крем. Това е моята тайна в същност, за добро и безпроблемно разтапяне на шоколад. При мен не става нито с прясно мляко, нито с вода. За сметка на това шоколада се разтапя идеално в бучка масло.

Така разтопения шоколад смесих с кондензираното мляко...и се получи най-фантастичния течен шоколад на този свят.
Направо надминава и Нутелата. В райна сметка реших да не го ядем така ( че щеше да отиде за отрицателно време) вместо това го употребих като крем за една тортичка. Блата е обикновен, като за кекс, но с много смлени орехи вътре.





--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Кондензирано мляко
    #3003201 - 15.01.2013 22:50 [Re: звездна]

Звездна, изкушаваш ме още утре да си спретна нещо подобно - супер сладкиш!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 16816
От: the point of no return
Re: Кондензирано мляко
    #3003324 - 16.01.2013 14:15 [Re: звездна]

Браво Звездна! Радвам се, че ти е харесало Иначе за разтапянето на шоколад. Няма значение дали ще е с масло, мляко,сметана или сам по себе си, но ако го направиш на микровълнова се разтапя всеки път както трябва (ествено е най-добре да ползваш шоколад за готвене) Просто го слагаш за 20-30 секунди, проверяваш, не трябва да се е разтопил изцяло, и почваш да го бъркаш с бъркалка докато стане гладък и се е разтопил. Ако все още не е почнал дори малко да се разтапя, го слагаш за още 20 секунди.
Спестява много време

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Кондензирано мляко
    #3010063 - 30.01.2013 18:08 [Re: звездна]

Днес направих домашно кондензирано мляко. В общи линии доста се доближава до купешкото. Рецептата е в пост 655 тук. Ако някой реши да го прави, спазете рецептата и след като изстине, ако ви се струва рядко, можете да върнете млякото да покипи още някоя и друга минутка. Докато е горещо, все ми се струваше рядко, но после много се сгъстява. За директна консумация ми е прекалено захарно, но ако се комбинира с какао, шоколад, орехи и се използва за крем на торта/сладкиш, мисля, че ще е супер.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Кондензирано мляко
    #3019671 - 25.02.2013 20:53 [Re: звездна]

Каква е нормалната масленост на кондензираното мляко? Аз купих някакво 7,5%, та се чудя дали е ок за домашна нутела . За неподсладено иде реч.

Тази рецепта си харесах

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Кондензирано мляко
    #3019730 - 25.02.2013 22:58 [Re: deamon]

Да ти кажа не знам каква е нормалната масленост, но ще ти кажа на моето каква е:

Serving Size 2 tbsp. ( 39 g)
Total Fat 3 g

Доколкото знам, тази мазнина, която е дадена е за Serving Size. Признавам си, че ми е много трудно с американския начин на изчисление. Бих искала да дават калорийте и мазнините на 100 гр, а не на сървинг сайз, така едва се оринтирам...

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MyXa
KoHcKa
****

Регистриран: 06.01.2006
Мнения: 16816
От: the point of no return
Re: Кондензирано мляко
    #3019733 - 25.02.2013 23:10 [Re: звездна]

да, толкова е маслеността - 7.5%.
Звездна и на твоето е толкова. Ако са ти дали колко е за 39г (или с други думи 40г), то се нанася 2.5 пъти в 100 грама, което ще рече 3г по 2.5 = 7.5г на 100г или 7.5%

--------------------
"Тravel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness.”

~Mark Twain


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
deamon
emmeleia dancer
***

Регистриран: 26.08.2005
Мнения: 2990
От: Blue Winds
Re: Кондензирано мляко
    #3019782 - 26.02.2013 04:35 [Re: MyXa]

Цитат:

да, толкова е маслеността - 7.5%.





Слънце си, не муха ! Благодаря

--------------------
From the depths of my emptiness
Comes a feeling of inner bliss


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
звездна

***

Регистриран: 08.04.2007
Мнения: 1897
Re: Кондензирано мляко
    #3025140 - 12.03.2013 20:25 [Re: deamon]

Направих си течен шоколад с втората кутия кондензирано мляко.
Три съставки има само - разтопен черен шоколад, едно добро количество , 1 кутия подсладено конд. мляко. и един тиган печени ядки, от всякакъв вид, които после смлях до възможният максимум. Обърква се всичко и готово. Ужасно вкусно е, ядките като се запекат, дават страхотен силен аромат.

--------------------
Sola scriptura


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
doko123
неориентиран


Регистриран: 25.03.2013
Мнения: 5
Re: Кондензирано мляко
    #3029785 - 25.03.2013 16:27 [Re: звездна]

Цитат:

Направих си течен шоколад с втората кутия кондензирано мляко.
Три съставки има само - разтопен черен шоколад, едно добро количество , 1 кутия подсладено конд. мляко. и един тиган печени ядки, от всякакъв вид, които после смлях до възможният максимум. Обърква се всичко и готово. Ужасно вкусно е, ядките като се запекат, дават страхотен силен аромат.



Страхотна рецепта!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 7 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 1951

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2012 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.088 seconds in which 0.059 seconds were spent on a total of 12 queries. Zlib compression enabled.