ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1
zaka4alka
член
**

Регистриран: 24.05.2011
Мнения: 88
Традиционни български рецепти на английски
    #3003836 - 17.01.2013 20:39

Ако някъде има такава тема - моля за извинение Поводът - подарихме на колеги в работата български гювечета за коледа, обаче хората напъват и за рецепти. Аз освен сирене по шопски, друго не съм правила. Рових се из нета, но преведените на английски са много смешно преведени Та, попадали ли са ви подобни сайтове или ще трябва да поседна на д..то и да ги преведа сама?

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Хуанита
couch potato
***

Регистриран: 08.12.2004
Мнения: 5804
От: Центъра на Вселената
Re: Традиционни български рецепти на английски
    #3003846 - 17.01.2013 21:24 [Re: zaka4alka]

Този ми се вижда добре. Тук само кавърма видях за гювече, но може да има и други. Ето още един. И това.

По принцип всичко, което се казва кавърма, гювеч и някои кебапи могат да бъдат приготвени в гювечета. Идеята на готвенето в тях е да си разчистиш хладилника от изостанали малки количества от всякакви продукти - каквото имаш - запържваш, задушаваш и във фурната до готовност.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
zaka4alka
член
**

Регистриран: 24.05.2011
Мнения: 88
Re: Традиционни български рецепти на английски
    #3003852 - 17.01.2013 21:47 [Re: Хуанита]

Благодаря ти, ще свършат чудесна работа!

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Alys
********* :)))
***

Регистриран: 09.09.2005
Мнения: 2199
Re: Традиционни български рецепти на английски
    #3003892 - 18.01.2013 07:36 [Re: zaka4alka]

В гювечета правя птичи гнезда - кайма с лук и малко чесън, сол и подправки на вкус като за кюфтета, чуквам яйце и отгоре настъргвам кашкавал. Слагам гювечетата във фурната на 220 С и след около 25 мин. са готови (като се зачерви кашкавалът).

П.П. Не съм разглеждала сайтовете, но като стана дума за гювечета, реших да се включа.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Diable bleu
неориентиран


Регистриран: 25.04.2011
Мнения: 20
Re: Традиционни български рецепти на английски
    #3005146 - 20.01.2013 15:19 [Re: zaka4alka]

Гювечето е тип ядене, което се прави с остатъците в хладилника (всеки ги има, нали). Сирене за основа, салам (или кренвирши), гъби (опция) кашкавал - всичко нарязано на ситно, залято с доматен сос (и кетчуп става), чукнато яйце отгоре и поръсено с чубрица (или шарена сол) - няма такава вкусотия. Може да се добави и люта чушка и става трепач. Освен това си спомням, че в едно заведение правеха телешки език в гювече (тогава ние подарихме на един французин гювечета, защото страхотно хареса ястието) - сварен телешки език, чесън, топено сирене, бульон и подправки. Та, моето мнение е, че гювечето иска творчество, а не рецепти няма начин нещо да не стане.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1



Допълнителна информация
0 регистрирани и 0 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 2954

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.02 seconds in which 0.003 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.