ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Хоби и Развлечения » Кулинарно изкуство

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29145
От: The Windy City
Кулинарни опити и постижения
    #3202493 - 22.09.2014 15:38

Лятото взе, че се поизниза и готвенето на барбекюто вече не е толкова актуално или поне у дома ситуацията е такава.
Налага се да се започне готвене отново.

Вчера измъкнах една рецепта от архивите, която стана доста добре.
Рецептата е тази уеб страница.
Ползвах пилешко месо от бутчета (одрано и обезкостено) само, че не можах да завия рулца, поръсих всяко парче пилешко с черен пипер, намазах всяко парченце с овкусена Филаделфия и наредих ред пилешко, ред бекон, като започнах и завърших с бекон.
Пече се на без капак за около 1 час.
Стана много вкусно.

Направих и картофите от рецептата, станаха фантастични

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13251
От: къде ли не
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3202526 - 22.09.2014 18:05 [Re: Nadin]

Ех, бях се притеснила, че само аз готвя тук
Аз за тази вечер (понеже имаме задачи) съм нарекла нещо бързо: сьомга на тиган и за гарнитура задушен спанак с подправки с/без сметана.
Идеята за сьомгата я взех от предаванията на Жак Пепен: подправя се месото на вкус (и само чер пипер и сол са достатъчни) и се слага в загрят тиган с мъничко зехтин с кожата надолу. След 1-2 минути се захлупва с капак и се оставя да се задушава/пече в продължение на около 10 мин. Времето зависи от дебелината на месото и личните ни предпочитания. Накрая месото се отделя само от кожата.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29145
От: The Windy City
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3202651 - 23.09.2014 01:43 [Re: Dr.G]

Ох, и аз се включвам
Свършиха ваканциите и пътуванията и сме обратно в САЩ, и най-вече в действителността.

За тази вечер - крем супа с чедър и броколи, крутони и задушени броколи в добавка.
За тези, дето не вкусват такава супа - панираните кашкавалчета в кори за баница от съседната тема ( абсолютен хит)
Салата от царевица, мънички доматчета, авокадо и червен лук.

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13251
От: къде ли не
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3202669 - 23.09.2014 08:57 [Re: Nadin]

Аз пък утре трябва да пътувам за няколко дни до родината и по този случай днес ще трябва да приготвя нещичко в повече за домашните любимци
Та от сега съм се замислила: салатите ще си ги правят ex tempore но ще им приготвя една мусака, ще мариновам вратни пържолки, да са готови за мятане (дали на скара или на фурна - по избор), една пилешка супа и от останалото пиле с ориз и зеленчуци на фурна - общо взето все неща, които малко им трябва като усилие от моя страна, пък те ще се дооправят тук. Девойката ще си прави паста (ех, тази италианска кухня ) и съм обещала и един кекс да спретна.
Общо взето, чака ме тежък ден, добре че някой е открил миялните машини

(И всичко това на фона на безумната ми идея да се запиша на курсове по френски и английски едновременно, та да не би случайно да скучая ).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
NadinАдминистратор
Charmed
****

Регистриран: 17.05.2002
Мнения: 29145
От: The Windy City
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3203077 - 25.09.2014 00:59 [Re: Dr.G]

Явно ще си пишем с теб, двечките
За днес - телешки борш.
До този момент съм го правила няколко пъти и все не успявам да го докарам розов. Днес ще го лъжа, като слагам червената ряпа в отделна тенджера, мисля, че покритието на тенджерата под налягане и червената ряпа не се харесват.
Да видим така, дали ще я докараме розова

ПП Докарах розов борш (ура)

--------------------
Ако искаш да бъдеш чут, първо се научи да слушаш.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13251
От: къде ли не
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3203105 - 25.09.2014 08:46 [Re: Nadin]

Ами вероятно само ние двете готвим Макар че в момента съм по пътищата и следващите два дни готвенето ми остава в страни
След онзиденшния кулинарен подвиг (по моите стандарти) имам три дни, в които ще ми готвят (по гости и по заведения) и след това пак съм аз.

Така че до тогава ще събирам нови идеи.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
zlatiyor
learner
***

Регистриран: 21.11.2008
Мнения: 500
От: DC area
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3203455 - 26.09.2014 15:38 [Re: Dr.G]

Ох, признавам си напоследък никакво време за готвене нямам. През седмицата пътувам, а между друдото и сватба организирам, та готвенето е оставено малко назад.
За днес, понеже е малко по-спокойно.... пиле и картофки в плик.Ще взема да направя и един пълнозърнест хляб и толкова ще е

--------------------
It is choice - not chance - that determines your destiny


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13251
От: къде ли не
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3204184 - 27.09.2014 21:34 [Re: zlatiyor]

След три дни пътешествия и един среднощен полет тази вечер съвсем мързеливо метнах едни вратни пържолки във фурната под фолио, направих някакво подобие на гръцка салата и чаша бяло вино. Тази вечер толкова. Утре повече, че с това ставане в 3 a.m. нещо ми дойде в повече....

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Rhiannon
white wolf
***

Регистриран: 04.11.2003
Мнения: 2944
От: Rivia
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3204922 - 29.09.2014 21:09 [Re: Dr.G]

Аааа готвим, просто много много не пишем напоследък. Вчера например правих шоколадов кекс с шоколадова глазура за закуска през седмицата, мнооооого палачинки, пържени кюфтенца, пържолки.

--------------------
"No word matters. But man forgets reality and remembers words." - Roger Zelazny (Lord of Light)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Dr.G
пътешественик по душа
****

Регистриран: 05.02.2002
Мнения: 13251
От: къде ли не
Re: Кулинарни опити и постижения
    #3205075 - 30.09.2014 00:24 [Re: Rhiannon]

Ха, и аз правих пържени кюфтенца, но това беше вчера. За днес моите хора имат някакви стомашни проблеми, заради което задушени зеленчуци само, малко сиренце и препечени на тостера филийки За мен печени червени чушки

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >> (покажи всички)



Допълнителна информация
0 регистрирани и 5 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin, Hard Rock fan 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 16882

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.033 seconds in which 0.017 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.