ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Емиграция и работа в чужбина » Зелена карта

Страници: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
alice_unchained
неориентиран


Регистриран: 06.05.2016
Мнения: 5
Re: Интетвютата DV 2017
    #3395957 - 28.03.2017 19:11 [Re: Nadin]

Здравейте и от мен,
Нашето интервю беше началото на януари, как само лети времето..
Всичко протече съвсем нормално, както много преди мен вече са описали. Съветвам ви да си направите поне по едно копие на всички документи, на двойката преди нас, ако не се лъжа, им взеха по 2 лв на страница. Плащането го извършихме кеш, в долари, но може и с карта. Ние с приятеля ми, който е и титулярът, сме от 6 години заедно и подписахме още средата на май. Служителят, който ни взе документите, забеляза, че брака е сключен скоро след изтеглянето и поиска да представим доказателства за връзката си. Благодарение на този страхотен форум , ние си бяхме предварително написали домашното и носихме разпечатани снимки (може би повече отколкото беше необходимо ), 3 договора за наем, на който фигурираме и двамата, хотелски и самолетни резервации. Приветливата консулка ни зададе стандартните въпроси - "проблеми с полицията", "от колко време сте заедно", "виждам, че сте били заедно в Щатите, кога е било", "къде отивате" и "коя година завършихте гимназия". Два-три дена по-късно си получихме пакета с документите, инструкции и паспортите от офиса на DHL до летището.
След месец заминаваме и продължавам да следя форума, но вече по други теми
Успех на всички!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
MapTo_D
ентусиаст
***

Регистриран: 24.06.2016
Мнения: 235
Re: Интетвютата DV 2017
    #3397354 - 10.04.2017 22:27 [Re: alice_unchained]

Минахме и ние днес, абсолюно без каквато и да е драма. Всичко протече по начина, по който е описано от останалите кандидати.
Подредихме си документите по описанието от мнение №5 в темата, написано от Skl1983 и не сгрешихме - точно така ги искаха.

Първо си платихме таксата, изчакахме си малко, поканиха ни в стаичка №1, там една усмихната българка започна да събира документите - оригинал и копие, взе и изследванията /върна ни дисковете със снимката и препоръча да си ги носим с нас в ръчния багаж/.
Искаше и някакви доказателства за връзката, дадохме някой работи, попълнихме товарителницата и излязохме да чакаме за отпечатъци. След около 20мин ни извикаха, взеха отпечатъци и пак си чакахме /абе много се чака, има и доста студенти в момента/. След около още 15тина мин ни поканиха на гише 3 за интервюто с консула. Протече за няма и 2 минути, говорихме си на български - заклевате ли се, че информацията, която давате е истина /или нещо подобно беше/, кой е титуляра, кога си завършил средното си образование, от колко време сте заедно, имали ли сте проблем с полицията. Честито, визите са ви одобрени и край на мача.

Ако някой се притеснява - абсолютно не си заслужава да го прави.
Успех на останалите, на които им предстои интервю. Успех и на тия, които чакат с нетърпение 02.05.

Благодаря за многото и полезна информация, обещавам да остана активен.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Miroslava02
неориентиран


Регистриран: 07.03.2017
Мнения: 12
Re: Интетвютата DV 2017
    #3398409 - 20.04.2017 17:56 [Re: MapTo_D]

Най-накрая и ние минахме интервюто. Всичко е точно както са го описали всички до тук. Ние сме с бебе и навсякъде ни пускаха с предимство, но си имаше и чакане( явно време за обработване на документите). Единственир проблем при нас дойде от акта ми за раждане, в който родителите ми фигурират само с егн-та и никаде няма изписани имената им. Днес изкарах дубликат от общината и го изпратихме до посолството. Така че си чакаме само визите. Друго- разпечатаните баркодове ни поискаха само на тези които не са титуляри. Диплома за средно образувание поискаха само за титуляра. Тъй като сме сключили брак след излизане на резултатите от лотарията ни поиска доказателства- бях взела снимки, и разпечатки от фейсбук( както беше писал някой от форома, защото там се виждат и датите). Мисля че никъде не беше споменато, но преди проверката на входа са необходими лични карти и акт за раждане на бебето, срещу които ти дават някакво номерче.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
nikiixa
новак


Регистриран: 07.05.2016
Мнения: 47
Re: Интетвютата DV 2017
    #3398740 - 23.04.2017 11:32 [Re: Miroslava02]

Ние също минахме интервю на 13.04.
Двама възрастни и едно бебе.
Интервюто беше от 14;00 часа. Отиваме и опашка от 20-30 студенти чакащи да влязат. Охраната ни пусна направо да минем отпред, но имаше една много нахална студентка, която не искаше да си даде реда(личеше си, че вече е била в щатите и стъпваше по петдесетолевки).
Няма значение. Първо охраната на входа-оставате телефони, дистанционни на коли и всичко, което има батерии. Накараха жената да пие от водата на бебето да не би да е нещо, което не трябва да се внася. После във втората сграда първо ви дават документ да прочетете защо може да ви откажат виза. След това на друго гише плащате таксата-$330 долара на човек. След това извикват титуляра за документите. Документите вече са описвани многократно в други постове. Всеки документ оригинал+копие. Да не забравите 2 копия на брачното. На жената не търсиха диплома за средно, а само на мен. След това отпечатъци и интервю с 2-3 вече описани лесни въпроса -имали ли сте проблеми с полицията и т.н.

На жената в акта за раждане имаше само егн на родителите и и след интервюто като се прибрахме вадихме дубликат и го изпратихме с копие по куриер до посолството. Това забави визите с около една седмица.

Преди да отидете си проверете акта за раждане дали има имената на родителите ви. Ако ги няма отивате за дубликат до общината. Това го пиша с цел да си спестите главоболията които ние имахме.

Забравих да пиша и, че не ни искаха никакви доказателства за връзката. Явно бебето беше достатъчно доказателство. Ние подписахме след изтеглянето ми, въпреки че имаме над 10 годишна връзка.

Намерих и разлики с горното мнение на Мирослава.
При нас Дс 260 с баркода искаха и за тримата-бебето включително.
Не ни искаха никъде лични карти. На входа си минахме с паспортите.

Успех на всички.

Редактирано от nikiixa (23.04.2017 11:36)


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
m3n7alsnak3Регистриран: 05.05.2016
Мнения: 56
Re: Интетвютата DV 2017
    #3398960 - 25.04.2017 15:49 [Re: nikiixa]

Здравейте. Бързам и аз да се похваля - минахме и ние днес. Общо взето нещата са както са описани от хората преди това.

За начало - не си заслужава да отивате по-рано от 20мин преди уречения час. Охраната ще ви върне и ще ви каже "елате 20тина минутки преди часа". Студенти има в момента, но те са по друга "пътека" и не ги чакахме никъде. След рентгена (телефони дистанционни и т.н. аут) отиваме по пътеката към 2рата сграда. Там на нещо като регистратура ни питат за имената и ни пращат да платим таксите. След това ни дават едно листче как трябва да са подредени документите, и след известно чакане ни привикаха на едно от гишетата (нас в частност ни привикаха на гише 1, което е отделна стайчка). Там една лбезна българка събира документи (и доказателства за връзка, ако брака е сключен по-късно) като е важно на всичко да имате копие (без паспортите) и за брачното свидетелство си трябват 2 копия (за всеки човек). След като приключихме в стайчката, след няма и 10мин ни извикаха за отпечатъци и после след още около 10мин ни викнаха на интервюто.

Самото интервю - стандартните неща. Консулката ни попита на какъв език предпочитаме, казах че няма значение и тя си избра английски. Хората преди нас бяха на бг, така че няма значение. Иначе - заклевате ли се да казвате само истината, от кога сте заедно, живели ли сте в друга държава повече от 1г, имали ли сте проблеми с полицията и мен ме питаха за годината на завършване. Това беше - след това честито, визите ви са одобрени чакайте ги до някокло дни.

Като цяло (както много хора преди мен казаха) няма нужда от притеснение. Всичко минава както е описано тук

Успех на всички


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
LeilaB
член
***

Регистриран: 10.10.2013
Мнения: 61
Re: Интетвютата DV 2017
    #3401662 - 16.05.2017 19:38 [Re: m3n7alsnak3]

Редно е да се отчетем и ние с нашето интервю. Накратко ще спомена, че титуляра е с две осъждания за шофиране след употреба на алкохол и двете в рамките на две години една след друга. Лежа и в затвора с обща присъда от 6 месеца ЛОС. Пропускам момента с влизане, плащане и т.н. Всички документи съм събирала аз, но реших малко да измъча титуляра и го оставих сам на гишето с един леко брадясал не особено любезен българин да му иска документите. Такъв разпит му дръпнаха , защото статуса му е и много цветист. И това само докато вземаха документите. Както и да е взеха ги и зачакахме. От вземането на отпечатъци докато ни викнат на гише мина час и половина! Разбираемо защото предполагам четоха двете съдебни решения с които е бил съден. Дъра бъра били ли сте в друга държава, колко пъти сме се женили и накрая жената която ни интервюира ни даде един лист и каза че ще вземат решение чак след като той си направи Medical evaluation for DUI. Върна ни паспортите с аргумента, че ще ни трябват за клиниката. Сега ще ходим пак евентуално да го видим нашия убавец аджеба алкохолик ли е или не. Е те това беше. Не знам от тук нататък какво да очаквам. Все още съм оптимист !

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Le Soleil vertРегистриран: 06.08.2016
Мнения: 15
Re: Интетвютата DV 2017
    #3401882 - 18.05.2017 12:09 [Re: LeilaB]

Дългоочакваният ден на нашето интервю беше 27.04. Старателно изчели всичко възможно тук и прилежно подготвили документите си, се запътихме с приповдигнат дух към посолството. Само две неща бяха по-различни от очакванията ми- тягостното чакане и това, че интервюто минава на гише. За първото- да бях чела, че не става бързо, но на място се оказа, че това ме напряга повече от предвиденото. Минава се през няколко гишета за различните неща, но времето в което реално си зает с нещо е изключително кратко спрямо това, през което чакаш и слушаш как протичат интервютата на останалите хора. Да, искаш, не искаш, чуваш всичко. Необичайно ми беше и че заветното 2-3 минутно интервю се състоя през стъкло, огнеупорно може би. Иначе всичко мина чудесно, нищо различно от всичко разказвано до момента. Ние със съпруга ми сключихме брак, след като изтеглиха него през изминалата година, но сме заедно от 7 години преди това. Носехме снимки, покани от сватби, принтирани постове от фейсбук, в които се виждат конкретните дати и копие от нотариалния акт от общото ни жилище, закупено преди брака. Дамата, която ни интервюира с любопитство и усмивка разгледа всичко това и ни каза, че сме одобрени! Накратко, заредете с възможно най-много търпение и бъдете подготвени разговорът с интервюиращия да не е точно на четири очи. Успех и късмет на всички!

--------------------
'' Ils ne savaient pas que c'était impossible, alors ils l'ont fait.''
Samuel Langhorne Clemens /Mark Twain/


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Kitty_lover

****

Регистриран: 18.05.2011
Мнения: 224
От: Boca, FL
Re: Интетвютата DV 2017
    #3403393 - 31.05.2017 21:53 [Re: Le Soleil vert]

Дойде време и ние да се отбележим в тази тема. Днес мина и нашето интервю. Пристигнахме 30 минути по-рано и всичко приключи за 1 час. Ние сме четиричленно семейство. Няма нищо по-различно от посоченото по-горе. Аз бях си приготвила документа за идентичност на имената, тъй като аз съм титуляр и след брака приех нова фамилия. Не ми го поискаха, казаха, че след като смяната на фамилията е в резултат от сключването на брак, този документ не е необходим. Също и страничката с баркодовете не я поискаха - намериха си я служебно. Всички работят изключително професионално, експедитивно и са много мили. Интервюто ни протече на български, не ни попитаха как предпочитаме. Дежурните въпроси - кога съм завършила средно образование и кога сме сключили брак. Имали ли сме проблем с полицията и това е - ОДОБРЕНИ СТЕ! Очаквайте визите си до няколко дни!!!
Тук е мястото да отправя огромни благодарности на Надин, Муха(макар, че я няма) и на всички хора, които старателно обясняват по 1000 пъти едни и същи положения. Аз чета форума от 6-7 години и получих изключително точна представа за цялата процедура от подаването до получаването на заветната зелена карта!!!
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)Допълнителна информация
2 регистрирани и 17 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Nadin 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 17846

Мнението ти за темата:

Прехвърли се вALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.024 seconds in which 0.004 seconds were spent on a total of 14 queries. Zlib compression enabled.