ALL.BG форуми
ALL.BG поща форуми чат стая обяви картички


Форуми » Разни » Говорилнята

Страници: 1
kcvetkov
неориентиран


Регистриран: 20.10.2017
Мнения: 3
Домашната Ракийка
    #3416502 - 20.10.2017 14:26

Въпрос към клуба на знаещите:
При варене на домашна ракия според температурата на МАТРЯЛА би могло да се контролира качеството на крайния продукт. Интересува ме температурите на кипене на метиловия алкохол, на етиловия алкохол и на тежките алкохоли (от които сутрин ти тежи главата).


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Цецо
ПИЧ
***

Регистриран: 02.04.2003
Мнения: 10056
От: Карлово, BG
Re: Домашната Ракийка
    #3416504 - 20.10.2017 14:59 [Re: kcvetkov]

Виж в "Хоби и развлечения" -> "Наш дом". Има тема за домашната пърцуца.
Етиловият алкохол кипи при температура 78 и малко градуси по Целзий, метиловият такъв - при почти 65, а ацетонът - при 56. Прави си сметка как ще си регулираш температурата на джибрака, че да ти текне само ирландско уиски.

--------------------
Биват прочути и забранени. Те са измислили дясно и ляво
и мислят петото измерение. Непримирими към бог и дявол.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
kcvetkov
неориентиран


Регистриран: 20.10.2017
Мнения: 3
Re: Домашната Ракийка
    #3416511 - 20.10.2017 15:31 [Re: Цецо]

ОК !! Тенкс.

Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
kcvetkov
неориентиран


Регистриран: 20.10.2017
Мнения: 3
Re: Домашната Ракийка
    #3416513 - 20.10.2017 15:45 [Re: Цецо]

Цитат:

Виж в "Хоби и развлечения" -> "Наш дом". Има тема за домашната пърцуца.
Етиловият алкохол кипи при температура 78 и малко градуси по Целзий, метиловият такъв - при почти 65, а ацетонът - при 56. Прави си сметка как ще си регулираш температурата на джибрака, че да ти текне само ирландско уиски.




Хвърлих едно око в Наш Дом, но там са много стари публикациите. Прочетох за градусите, които ти ми каза и ме загриза следния въпрос: Ако налея 30 литра вече сварена ракия в една тенджера и без да слагам капак я загрея за двайсетина минути до 70 градуса дали ще изчезне амоняка и метила?? Поне на теория така излиза!


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
admiral
на андорския флот
***

Регистриран: 24.01.2005
Мнения: 29826
От: Съзаклятието
Re: Домашната Ракийка
    #3416532 - 20.10.2017 19:59 [Re: kcvetkov]

Цитат:

Ако налея 30 литра вече сварена ракия в една тенджера и без да слагам капак я загрея за двайсетина минути до 70 градуса дали ще изчезне амоняка и метила?? Поне на теория така излиза!


На практиха е малко по-иначе.
Естествено, че тези две съставки ще почнат да се изпаряват най-интензивно, но с тях ще тръгне отчасти и етиловият алкохол, макар че температурата му на кипене е по-висока. Което значи, че градусът ще падне.
По този начин обаче няма да елиминираш по-тежките съставки (патоки), те ще останат.

--------------------
Političari i pelene imaju nešto zajedničko. Oboje treba menjati, redovno, iz istog razloga.


Екстри: Изпечатай мнението   Напомни ми!   Уведоми модератора  
Страници: 1



Допълнителна информация
0 регистрирани и 8 анонимни потребители в момента разглеждат този форум.

Модератор:  Мишо, Дон Кихот, Nadin 

Изпечатай темата

Възможности в този форум:
Не можете да добавяте нови теми
Не можете да отговаряте на мненията
HTML - забранен
Псевдо-HTML - разрешен

Рейтинг:
Брой показвания: 668

Мнението ти за темата:

Прехвърли се в



ALL.BG не носи отговорност за съдържанието на мненията, публикувани във форумите.

НАЧАЛОРЕКЛАМАВРЪЗКА С НАСКОНТАКТИЗА НАС

©1999-2015 ALL.BG Всички права запазени!

Generated in 0.021 seconds in which 0.003 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.